27.07.2015, www.fchk.cz

Juniorka na úvod remizovala v Hradci Králové

Juniorka na úvod remizovala v Hradci KrálovéDo nového ročníku Juniorské ligy dnes vstoupil i tým FC Vysočina. Jihlavským mladíkům v Hradci Králové náležel první poločas, ovšem ve druhém dějství tahali za kratší konec provazu. Na východě Čech se tak zrodila zasloužená remíza 1:1 (0:1). Branku hostujícího celku zaznamenal vydařenou střelou Marek Šerý.

 
Hradec KrálovéHradec Králové
1.kolo, pondělí 27.7.2015, 15:00
1:1
(0:1)
FC VysočinaFC Vysočina
 

Góly: 72. Zezula – 20. Šerý
Diváci: 0
Hradec Králové: Stejskal – Václavek, Drozd D., Drozd P., Plašil – Kraják, Janoušek, Zezula, Javůrek – Petrus, Vaněček
FC Vysočina: Soukup – Hron, Zábrodský, Kriegsmann (46. Pedro), Klusák - Opluštil, Demeter – Šerý (70. Mlakić), Spirkoski (82. Hekerle), Fiala (46. Marcin) - Klíma.
 

Komentář

Úvodu utkání patřil hostím, kteří byli pohyblivější a v kombinaci přesnější. Ti se na prvních patnáct minut nastěhovali před Stejskalovu branku a mladého reprezentanta zaměstnávali množstvím centrů, s kterými si však dokázal poradit. Krátký však byl v 21. minutě na střelu jihlavského Šerého, který si posunul míč do středu hřiště a z hranice vápna ideálně trefil horní růžek hradecké branky - 0:1. Srovnat skóre mohl po půlhodině hry domácí Kraják, jenže hostující Soukup jeho střelu vychytal. Závěr prvního poločasu byl ve znamení šancí. Nejdříve mohl využít zaváhání hostující obrany Vaněček, ale namísto lobu zvolil prudkou střelu, kterou mu Soukup vychytal. Na druhé straně spálil velkou příležitost Demeter. V samotném závěru pak předvedli pěknou kombinaci Vaněček s Javůrkem. Druhý jmenovaný však obranu hostí neprostřelil. A ještě jednou Vaněček, který se po individuální akci dostal sám před hostujícího gólmana, který mu však svým včasným vyběhnutím ve skórování zamezil.

Začátek druhého poločasu patřil Votrokům, kteří si také vypracovali dostatek šancí, ale kýženou branku ne a ne vstřelit. Nepodařilo se to ani Janouškovi v 55. minutě, kterého v náběhu ideálně našel Kraják, jenže stabilní hráč prvního týmu branku z vyložené pozice přestřelil. Takřka z protiútoku vysunul na druhé straně ideálně Klíma Marcina, kterému však velmi dobrou příležitost svým včasným vyběhnutím překazil Stejskal v brance FC Hradec Králové. Z následného rohového kopu si velmi dobrou příležitost vytvořil střídající Pedro a jen o chloupek prudkou hlavičkou minul pravou tyč hradecké branky. Votroci toužili po srovnání skóre a hosty doslova přikovali na jejich polovinu. S tlakem také přišly příležitosti. Tu první, kdy Vaněček zkoušel přehodit vyběhnutého brankáře Jihlavy, ještě hostující obrana zablokovala, ale na střelu do pravého horního vinglu Zezuly již byl i brankář Soukup krátký, 1:1. Závěr poločasu opět přinesl vzruch. Nejprve Stejskal vychytal prudkou střelu Hekrleho, aby hned vzápětí prošla malým vápnem Jihlavy přihrávka Petruse, na kterou však žádných z dobíhajících hráčů Hradce nedosáhl. A tak úvodní zápas letošní Juniorské ligy skončil zaslouženou remízou.

Ohlasy trenérů

"Do utkání jsme vstoupili hodně aktivně a v úvodní dvacetiminutovce jsme si vytvořili mnoho příležitostí. Bohužel, nezvládali jsme finální fázi, tudíž jsme z této vydařené pasáže vytěžili pouze branku, kterou zaznamenal Šerý. Více ze hry jsme měli i po zbytku první půle. Ve druhém dějství se obraz hry změnil. Domácí byli aktivnější a nám se nedařilo kombinovat a udržet míč. Přišlo tak zasloužené vyrovnání. V poslední pětiminutovce nakonec mohli oba celky strhnout výhru na svoji stranu, ale v šancích neuspěli," řekl k remízové partii kouč Josef Vrzáček.
 
Související
Aktuálně

Představujeme partnery: Technické obory a fotbal jdou dohromady aneb prezentace LINDE a EMRO

Doposud jsme prezentovali vždy pouze jediného partnera. Tentokrát jsme se rozhodli prezentaci spojit a představit hned dvojici podporovatelů FC Vysočina. Oba jsou z technické oblasti. Společnost Linde se specializuje na plyn, Emro pro změnu na elektřinu. Shodně však pomáhají v rozvoji i fotbalové Vysočině. Celý článek

 
Servis
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu