28.08.2006, Miroslav Fuks

Ve středu nás čeká pohár proti Českým Budějovicím!

Ve středu nás čeká pohár proti Českým Budějovicím!Fotbalisté FC Vysočina mají před sebou velmi náročný anglický týden na domácí půdě. Ještě před velmi důležitým nedělním duel proti Viktorii Žižkov změří ve středu 30. srpna síly s Dynamem České Budějovice. Zápas začíná v 17:00 hodin. Předprodej vstupenek v ceně 40,- Kč probíhá již od pátku na tradičních místech.

 
Fanoušci se tak mohou těšit na velmi zajímavé měření sil nováčka Gambrinus ligy s týmem, který skončil v loňském ročníku nejvyšší soutěže na 15. místě a sestoupil. Vše navíc okoření fakt, že v dresu hostí by se měla představit česká fotbalová legenda Karel Poborský.

„Bylo by z mé strany nefér, kdybych řekl, že pohárové utkání pro nás má stejnou prioritu jako ligová soutěž. Troufám si říci, že stejně to nyní vidí i v Českých Budějovicích. Nic to však nemění na našem cíli postoupit do dalšího kola a potěšit naše diváky, protože právě oni by měli být hlavním smyslem naší činnosti! K zápasu přistoupíme s maximální zodpovědností a jeho nespornou náročnost využijeme k otestování výkonnosti hráčů, kteří toho na podzim zatím příliš nenahráli. Počítám, že se v základní sestavě objeví Vojtíšek a Pacholík, kteří se na trénincích poctivě perou o svoji zápasovou šanci. Přesto předpokládám, že základní kostra mužstva nedostane velkých změn,“ řekl nám k nadcházejícímu pohárovému zápasu trenér Milan Bokša.

Oba celky v rámci Poháru ČMFS střetly pouze jednou v sezóně 1990/91, kdy druholigové Budějovice tehdejší Spartak porazili ve IV. kole poháru 1:2. Zajímavostí je, že už v tomto duelu nastoupil na pravém kraji zálohy tehdy osmnáctiletý Poborský.

Další vzájemná měření sil se odehrávala v rámci II. ligy v sezóně 2001/02. Na podzim se v Jihlavě sehrál nezapomenutelný zápas, ve kterém Budějovice vedené trenérem Milanem Bokšou remizovaly 4:4, když už v 55. minutě vedly 0:3! Zde jsou fakta tohoto těžko opakovatelného zápasu:

Branky: 55. Kufa z pen., 62. Sláma, 64. Ryška, 90. Bratršovský – 34. a 54. z pen. Vácha, 50. Palát, 66. Pecka. ČK: 74. Kadlec – 87. Wozniak. Sestavy: JIH: Bartoš – Kadlec – Tržil (38. Bratršovský), Večeřa – Sláma, Kufa (76. Koníř), Slavík, Ryška, Vaculík - Šebek, Hošťálek (56.Kaplan). Č.B.: Seman – Palát, Horejš, Wozniak, Penner – Plocek, Pospíšil, Povišer, Pecka (90. Opravil) – Vácha (81. Klinka), Janda.

Na jaře Vysočina dopadla hůře a na stadiónu Dynama prohrála 3:1, když ovšem ještě v 87. minutě držela vedení 1:0!

Branky: 87. Latka, 88. Káník, 90. Vácha - 65. Vaculík. Sestavy: Č.B.: Seman – S. Marek, Wozniak, Penner – Plocek (65. Vácha), Vozábal, Sivok, Povišer (81. Latka), I. Svoboda – Klinka (71. Káník), Lafata. VYS: J. Bartoš – Hekerle, Večeřa, Jirásek (75. Boušek), Bratršovský – P. Bartoš (54. Malínek), M. Veselý, Černoch (62. Šourek), Vaculík – Šebek, Kaplan.

V poslední době se oba kluby poměrně často utkávají v rámci letní či zimní přípravy. Poslední vzájemný duel se odehrál 28. ledna 2006 a tehdy prvoligová Vysočina prohrála v druholigových Budějovicích 1:0 díky brance Mrkvičky. Náš celek nastoupil v tomto složení: Vorel - Bartoš (46. Chlup), Kadlec, Šourek, Liška - Veselý, Vladyka (46. Lovětínský), Zúbek, Pacholík - Kaplan (46. Peška), Perniš.

 
Související
Aktuálně

Podpořte FC Vysočina v neděli v důležitém utkání proti Spartě B!

Fotbalová Vysočina potřebuje zabrat a konečně naplno bodovat. Netradičně v neděli 21. dubna bude od 17:00 hodin bojovat o první jarní vítězství proti nevyzpytatelnému týmu plného talentů – juniorce Sparty Praha. Přijďte ji v důležité bitvě podpořit, ať tolik potřebné tři body zůstanou doma! Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu