04.07.2015, Miroslav Fuks

Vysočina vítězství na Perleťovém poháru neobhájila

Vysočina vítězství na Perleťovém poháru neobhájilaObraz dosavadní letní přípravy FC Vysočina nezlepšil ani tradiční turnaj o Perleťový pohár v Žirovnici. Jihlava tam přijela v roli obhájce, ovšem nakonec o gól prohrála semifinále i duel o třetí místo. Nejprve v nebývalé přestřelce, v níž se nevyznamenaly obrany, podlehla Českým Budějovicím a ve druhém turnajovém utkání následovala porážka se Zlínem. Jediným pozitivem tak mohl být hattrick Murise Mešanoviće v duelu proti Dynamu.

 

„Bohužel, i v Žirovnici jsme pokračovali v neúspěšných výsledcích, které nás zatím provázejí po celou letní přípravu. Znovu se opakovaly hrubé chyby v defenzívě, kterých České Budějovice dokázaly využít. Je na pováženou, kolik branek dostáváme. Není prostě možné, abychom proti Dynamu za 70 minut inkasovali pět branek,“ řekl k vystoupení na turnaji trenér Luděk Klusáček, který svůj komentář doplnil: „Na druhou stranu nás může alespoň trochu těšit hra v ofenzívě, vstřelené branky a vypracované šance. Nic to ale nemění na tom, že je před námi ještě velká spousta práce. Navíc tým rozhodně ještě není kompletní.  Věřím, že se doplnění kádru dočkáme před pondělním odjezdem do Horního Rakouska. Už nyní jsme se rozloučili s testovanými obránci Sladkým a Addem, kteří nebyli lepší, než stávající členové našeho kádru.“

Jak před herním soustředěním vypadá marodka? „Dnes už celý zápas odehráli Jungr a Vaculík, za což jsme rádi. Naopak, stále mimo hru jsou oba mladí gólmani Koutnour a Vejmola. Upravený tréninkový režim má Marcin, individuálně začíná trénovat Šourek, střevní problémy trápily Štěpánka, ale na soustředění by měl odjet. Stejně tak i Přeučil, který měl zraněný prst,“ doplnil Klusáček.

Semifinále:

SK Dynamo České Budějovice – FC Vysočina Jihlava  5:4 (3:2)

Góly: 12., 19. a 30. Linhart, 37. Jurdík, 43. Benát (pen.) – 3., 49. a 63. Mešanović, 29. Dvořák (pen.).

Sestava: Hanuš – Kukoľ, Tlustý, Krejčí, Šulek (61. Sladký) – Marek, Nerad (61. Demeter) – Fulnek (66. Jungr), Dvořák, Batioja – Mešanović.

O 3. místo:

Fastav Zlín – FC Vysočina Jihlava  2:1 (1:0)

Góly: 40. Malý, 48. Hlobil - 52. Malý (vla.).

Sestava: Soukup – Addo, Pedro, Kryštůfek, Sladký - Opluštil, Demeter (64. Kukoľ) - Jungr, Nerad (41. Fulnek), Vaculík - Klíma (70. Batioja).

 
Aktuálně

Podpořte FC Vysočina v neděli v důležitém utkání proti Spartě B!

Fotbalová Vysočina potřebuje zabrat a konečně naplno bodovat. Netradičně v neděli 21. dubna bude od 17:00 hodin bojovat o první jarní vítězství proti nevyzpytatelnému týmu plného talentů – juniorce Sparty Praha. Přijďte ji v důležité bitvě podpořit, ať tolik potřebné tři body zůstanou doma! Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu