19.06.2015, Miroslav Fuks

Tomáš Kučera obhájil svoji pozici hráče sezóny

Tomáš Kučera obhájil svoji pozici hráče sezónyTomáš Kučera na jaře obhájil pomyslnou korunu pro nejlepšího hráče FC Vysočina skončené sezóny, když zvítězil s velkou převahou před nejlepším střelcem týmu Murisem Mešanovićem. S těsným odstupem na bosenského útočníka bral třetí příčku gólman Jan Hanuš. Jarní pořadí na stupních vítězů tak kopírovalo podzimní hlasování fanoušků. Jak už bývá tradicí, tak jsme hráče sezóny požádali o rozhovor.

 

Tomáši, jak bys okomentoval obhajobu svého prvenství? Jaký jsi měl pocit ze svých jarních výkonů?
Především děkuji fanouškům, že se jim má hra líbila a hlasovali pro mne. Osobně si myslím, že mé podzimní výkony byly o něco lepší, než na jaře. Příčinou byl asi fakt, že jsem neprodělal celou zimní přípravu, což zapříčinilo určitý kondiční výpadek v úvodu jara. V dalších kolech už jsem se cítil docela dobře a mé výkony snad měly dobré parametry.

Který jarní duel se ti nejvíce vydařil a který bys naopak nejraději vymazal z paměti?
Nejlepší pocit jsem měl ze svého výkonu na Slavii, kde jsme dokázali zvítězit 1:2. Zklamaný a naštvaný jsem byl po domácím utkání proti Teplicím, v němž jsme prohráli, a já navíc obdržel hodně přísnou osmou žlutou kartu, která mi v závěru jara vystavila stopku na dva duely.

Jak jsi strávil letní dovolenou?
Pořádně jsem nic nestihl. V úvodu dovolené jsem navštívil kamarády a pak už přišel přesun do Plzně. Zrovna v tomto týdnu jsem původně plánoval, že budu na zahraniční dovolené, ovšem rozhodně vůbec nelituji, že jsem své záměry musel přehodnotit.

Jaké jsou tvé první dojmy z plzeňského angažmá? Už ses aklimatizoval?
Mám za sebou první velice hektický týden, během nějž jsem samozřejmě ještě nestihl blíže poznat všechny nové spoluhráče. Velkou výhodou a zjednodušením je perfektivní servis pro hráče, který Viktoria poskytuje.

V čem po týdenním plzeňském pobytu spatřuješ největší rozdíly oproti FC Vysočina?
Prakticky ve všech ohledech je znát rozdíl jednoho výkonnostního levelu. K dispozici je trojice fyzioterapeutů, výborná je regenerace, hned vedle kabiny máme posilovnu... O rozdílech v kvalitě kádrů se asi nemusíme bavit.

Jaké bylo setkání s tvými spoluhráči nejen z dorosteneckých let Standou Teclem a Honzou Kopicem?
Určitě příjemné. Standa mi během prvního dne hodně pomohl a vše ukázal. Díky němu bylo mé zabydlení v kabině jednodušší. Bohužel, jeho další kariéra už pokračuje v Jablonci. Takový je fotbal. Kopiho jsem krátce pozdravil před jeho tiskovkou v Plzni. Poté zamířil na dovolenou a k týmu se připojí až v pondělí.

Kdy tě čeká premiérové utkání v plzeňském dresu?
Tuto sobotu sehrajeme plzeňské derby proti čerstvému mistrovi krajského přeboru SK ZČE Plzeň.

Chtěl bys touto cestou něco vzkázat fanouškům FC Vysočina?
Ještě jednou bych jim chtěl poděkovat za podporu a přízeň, kterou mi projevovali. Do Jihlavy se vždy budu rád vracet. Zároveň bych je chtěl požádat, aby byli trpělivější k výkonům týmu a dlouhodobé práci, která se ve fotbalové Jihlavě odehrává. Podle mne jde FC vysočina správnou a jedinou možnou cestou, kdy se soustředí na výchovu mladých hráčů. Jsem přesvědčen, že se postupem času bude stále více dařit tyto fotbalisty v Jihlavě udržet a postupný sportovní progres Vysočiny bude pokračovat.

Výsledek hlasování o hráče jara FC Vysočina: 795 bodů - Kučera Tomáš, 448 - Mešanović Muris, 402 - Hanuš Jan, 377 - Jánoš Adam, 289 - Fulnek Jakub, 267 - Kliment Jan, 245 - Krejčí Jiří, 219 - Kryštůfek Lukáš, 218 - Šulek Peter, 210 - Tlustý Petr, 184 - Hybš Matěj.

Přehled výsledků ankety o nejlepší hráče sezóny FC Vysočina:

Jaro 2015: 1. Kučera Tomáš, 2. Mešanović Muris, 3. Hanuš Jan
Podzim 2015: 1. Kučera Tomáš, 2. Mešanović Muris, 3. Hanuš Jan
Jaro 2014: 1. Harba Haris, 2. Hanuš Jan,  3. Masopust Lukáš
Podzim 2013: 1. Blažek Jaromír, 2. Harba Haris, 3. Masopust Lukáš
Jaro 2013: 1. Blažek Jaromír, 2. Masopust Lukáš, 3. Koloušek Václav
Podzim 2012: 1. Tecl Stanislav, 2. Koloušek Václav, 3. Blažek Jaromír
Jaro 2012: 1. Tecl Stanislav, 2. Blažek Jaromír, 3. Sedláček Tomáš
Podzim 2011: 1. Tecl Stanislav, 2. Jungr Marek, 3. Uvarenko Maksims
Jaro 2011: 1. Uvarenko Maksims, 2. Kopic Jan, 3. Tecl Stanislav
Podzim 2010: 1. Dolejš Petr, 2. Dort Filip, 3. Uvarenko Maksims
Jaro 2010: 1. Mešanović Muris, 2. Uvarenko Maksims, 3. Dort Filip
Podzim 2009: hlasování neproběhlo
Jaro 2009: 1. Vydra Matěj, 2. Faldyna Petr, 3. Da Silva Gabriel
Podzim 2008: 1. Faldyna Petr, 2. Rabušic Michael, 3. Vojáček Jan

 
Aktuálně

Představujeme partnery: Technické obory a fotbal jdou dohromady aneb prezentace LINDE a EMRO

Doposud jsme prezentovali vždy pouze jediného partnera. Tentokrát jsme se rozhodli prezentaci spojit a představit hned dvojici podporovatelů FC Vysočina. Oba jsou z technické oblasti. Společnost Linde se specializuje na plyn, Emro pro změnu na elektřinu. Shodně však pomáhají v rozvoji i fotbalové Vysočině. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu