16.06.2015, David Zeman

Kamil Průša: V této věkové kategorii nejde pouze o výsledky

Kamil Průša: V této věkové kategorii nejde pouze o výsledkyPo podzimní sezóně Moravskoslezské ligy mladších dorostů U17, ve které mladší dorost FC Vysočina skončil šestý, byla vytvořena jarní skupina po devíti týmech, ve které začínaly všechny týmy od nuly. FC Vysočina se v této skupině umístil na 5. místě se ziskem 20 bodů. A my jsme požádali trenéra Kamila Průšu, aby se za skonečnou "půlsezónou" ohlédl v krátkém rozhovoru.

 

Váš tým zakončil sezónu na konečném šestém místě. Jste s tímto umístěním spokojený?
Samozřejmě jsme chtěli skončit v tabulce co nejvýše, i když v této kategorii ještě nejde pouze o výsledky. Po výborném jarním vstupu do soutěže jsme měli určitě vyšší cíle. Bohužel druhá část jarní poloviny soutěže nám již tolik nevyšla.

K jak velké rotaci hráčů v této sezóně docházelo? Musel jste využít např. hráče mladších ročníků?
Z našeho ročníku jsme do U19 v zimě přesunuli Smejkala, který i přes to s námi na jaře odehrál hodně utkání. Mezi naším ročníkem byli tři mladší hráči Polcar, Jilg a Rážek. K nijak velké rotaci hráčů tak nedocházelo. Navíc se nám celkem vyhýbala zranění.

Několik hráčů vašeho týmu sehrálo turnaj v Guatemale. Jste s umístěním spokojeni nebo jste chtěli dosáhnout lepšího umístění?
Z tohoto kádru bylo v Guatemale šest hráčů. Myslím, že jsme měli herně na lepší umístění než na sedmé místo. Ze sedmi odehraných utkání jsme v základní hrací době prohráli jen jednou. Po čtvrtfinálové remíze s Brazílií jsme nezvládli nájezdy (místo pokutových kopů) a turnaj tak pro nás víceméně skončil. Jinak jsme si tento exotický zážitek velmi užili.

Kteří fotbalisté náleželi k oporám týmu? Kteří hráči během podzimu zaznamenali největší výkonnostní skok?
Tento kádr je herně dosti vyrovnaný. Nevidím zde přímo nějakou oporu nebo tzv. rozdílového hráče. Výkonnostní vzestup prokázal hlavně Smejkal, Jilg, Vašíček, Vrzal, Průša, Fikar a Karmazín.

Jaké změny v letní přestávce proběhnou?
Celý tento ročník musí přejít do kategorie staršího dorostu. Vzhledem k tomu, že doplní v A dorostu hráče o rok starší, tak nemůžou přejít všichni. S některými se budeme muset rozloučit natrvalo a některé necháme pouze v tréninkovém procesu a v rámci hostování budou hrát v jiných klubech. V A dorostu zůstane do soutěže 18 hráčů a tři brankáři.

Vyzdvihl byste nějaký duel? Nebo je naopak nějaký, který se týmu vyloženě nepovedl?
Vyloženě se nám nepovedl poslední zápas na Zbrojovce. Dobrý zápas jsme odehráli na Baníku a na Slovácku.

Závěrem chci poděkovat všem hráčům, asistentovi Tomáši Vedralovi a všem lidem v oddíle za spolupráci během celého uplynulého ročníku a popřát všem klidnou dovolenou.

Jarní hráčské statistiky:

Vstřelené branky: 3 - Vlk, 2 - Jilg, Smejkal, Průša, Fikar, 1 - Karmazín, Svoboda R., Polcar, Mužátko, Rážek.

Odehrané minuty: Konrád 1160, Malár 1152, Průša 1118, Jilg 1066 (160 minut odehrál za U16), Karmazín 1055, Vrzal 1018, Vašíček 1011, Fikar 981, Smejkal 787, Rážek 585 (288 minut odehrál za U16), Bartók 582, Kafoněk 578, Mužátko 537, Časta 515, Svoboda R. 388, Polcar 265 (225 minut odehrál za U16), Svoboda P. 173, Čermák 120.

 
Aktuálně

Pavel Mazánek: Proti Prostějovu nastoupíme s vírou ve vlastní schopnosti

S větším klidem a se zvýšeným sebevědomím míří fotbalisté FC Vysočina k další velice důležité bitvě v rámci FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY. V sobotu 27. dubna se od 10:30 hodin představí na trávníku o záchranu bojujícího Prostějova. Tým exjihlavského trenéra Radima Kučery k domácím utkáním nastupuje v azylu 1.HFK Olomouc. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu