15.06.2015, Miroslav Fuks

Tomáš Kučera bude oblékat plzeňský dres!

Tomáš Kučera bude oblékat plzeňský dres!Kreativní jihlavský středopolař Tomáš Kučera (nar. 20.7.1991) po třinácti letech v FC Vysočina mění dres a míří za tou největší výzvou – do týmu ligového mistra a účastníka Ligy mistrů. Ve Viktorii Plzeň bude působit ve formě ročního hostování s opcí na přestup. Kučerova ligová bilance v FC Vysočina se zatím zastavila na 99 startech a 7 vstřelených brankách.

 

„Plzeň o Tomáše projevila eminentní zájem a my jsme se rozhodli dát mu šanci k posunu v kariéře v jednom z nejlepších českých klubů. Věříme, že se ve Viktorii prosadí a půjde ve stopách dalších úspěšných odchovanců našeho klubu. V návaznosti na Kučerovo plzeňské hostování jsme se dohodli na prodloužení jeho profesionální smlouvy v FC Vysočina. Zároveň nyní pracujeme na doplnění v kádru s důrazem na střed pole. V přestup se promění hostování Petra Nerada a intenzivně usilujeme o další jihlavské působení Adama Jánoše,“ řekl k aktuálnímu dění Josef Jinoch, sportovní manažer FC Vysočina.

Tomáše Kučeru jsme krátce vyzpovídali před jeho nedělním odjezdem do Plzně: „Měl jsem na výběr z více variant, nakonec jsem se ale po zralé úvaze rozhodl pro plzeňské angažmá. Z Jihlavy se mi neodchází vůbec lehce. Byl jsem zde maximálně spokojený a měl jsem tady veškeré zázemí. Byl bych ale srab, kdybych tuto velkou sportovní výzvu ve čtyřiadvaceti letech nepřijal. Mám nejvyšší čas, abych v kariéře učinil důležitý krok. Věřím, že dostanu šanci vybojovat si místo v kádru. Pak bude záležet jenom na mých výkonech,“ uvedl čtyřiadvacetiletý středopolař, který se dnes bude hlásit na tréninku Viktorie. „Konkurence je v Plzni samozřejmě obrovská, ve středu zálohy se točí prakticky samí reprezentanti. Nicméně bylo by špatně, pokud by tomu u týmu bojujícímu o Ligu mistrů bylo jinak. Já věřím, že fotbal hrát umím a že budu Viktorce prospěšný. Těším se na nové spoluhráče i na zaplněný stadion,“ doplnil technický záložník.

Viktoria tak pokračuje v posilování týmu, který již za měsíc čeká první soutěžní zápas nové sezony v rámci českého Superpoháru. „Tomáš je velmi talentovaný fotbalista, který se přes mladý věk stal jednoznačně jednou z hlavních osobností jihlavského týmu. V lize má odehráno velké množství zápasů, měli jsme tak dostatek možností k jeho pečlivému pozorování. Chceme rozšířit kvalitu a konkurenci v rámci záložní řady a pevně věříme, že Tomáš nám může okamžitě pomoci. Je hladový po úspěchu a takové hráče hledáme,“ řekl k příchodu rodáka z Havlíčkova Brodu generální manažer Viktorie Adolf Šádek.

Kučera s fotbalem začínal pod vedením svého otce Romana v Havlíčkově Brodě v roce 1997. O šest let později se spolu s ním, ale též i s útočníkem Stanislavem Teclem, přesunul do týmu mladších žáků FC Vysočina. Nejvyšší dorosteneckou soutěž poprvé vyzkoušel už v šestnácti letech na jaře 2008, když se v jednom týmu sešel s Teclem, Kopicem či Vydrou. Do duelů juniorského týmu, který působil v MSFL, poprvé naskočil na jaře 2010. V lednu 2011 byl přeřazen do zimní přípravy druholigového „áčka“ pod vedením trenéra Vrzáčka. Ve FNL debutoval 2. dubna v utkání v Sokolově, přičemž na jaře 2011 stihl naskočit do dalších dvou duelů. V ročníku 2010/11, který Vysočině pod vedením kouče Pivarníka přinesl kýžený návrat do I. ligy, už byl pravidelným článkem jihlavské sestavy, když nastoupil do 26 zápasů a vstřelil první branku. Nejvyšší soutěž poprvé okusil ve 3. kole ročníku 2012/13 na půdě Hradce Králové. V něm nakonec zasáhl do 19 utkání a vstřelil premiérový gól do sítě Českým Budějovic, který přinesl důležité tři body. S ohledem na nedostatečné herní vytížení zvolil pro podzim 2013 hostování v druholigovém Hradci Králové, kde se okamžitě stal klíčovým hráčem. Na pravidelné herní vytížení a významnou úlohu v týmu navázal po návratu na Vysočinu, když si během jara 2014 a ročníku  2014/15 připsal 40 prvoligových startů a 5 branek. Kučerova celková bilance v dresu FC Vysočina zahrnuje 60 startů a 6 gólů v SYNOT lize a 39 startů a 1 gól ve FNL.

 
Aktuálně

Představujeme partnery: Technické obory a fotbal jdou dohromady aneb prezentace LINDE a EMRO

Doposud jsme prezentovali vždy pouze jediného partnera. Tentokrát jsme se rozhodli prezentaci spojit a představit hned dvojici podporovatelů FC Vysočina. Oba jsou z technické oblasti. Společnost Linde se specializuje na plyn, Emro pro změnu na elektřinu. Shodně však pomáhají v rozvoji i fotbalové Vysočině. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu