24.08.2006, iDnes.cz - Jan Salichov

V Jihlavě se o svou šanci hlásí talentovaní mladíci

V Jihlavě se o svou šanci hlásí talentovaní mladíciJIHLAVA - Stačily úvodní tři kola druholigové sezony, dva domácí zápasy a v kádru jihlavských fotbalistů na sebe upozornili další dva talentovaní mladíci.

 
„Jsem vždycky zastáncem toho, aby mladí hráči dostali příležitost,“ říká asistent trenéra Bokši Josef Vrzáček. „Samozřejmě se to ale musí skloubit i s těmi zkušenějšími.“

Poté, co někteří fanoušci oplakávali odchod obránce Milana Kopice, kterého v létě FC Vysočina výhodně prodala pražské Spartě, a útočníka Vladimíra Pešky, jenž odešel na roční hostování do prvoligové Olomouce, zaujali svým výkonem dva nejmladší záložníci.

Včelička Cihlář Od úvodního utkání s Ústí nad Labem se do základní sestavy probil teprve devatenáctiletý Tomáš Cihlář, jenž do kádru seniorského mužstva přišel v létě z jihlavského dorostu. „Od chvíle, kdy vstoupil do přípravy, poctivě trénuje. Je to taková pracovitá včelička,“ chválí svého svěřence Vrzáček.

Cihlář se během úvodních tří zápasů stačil už prosadit i střelecky. „Jsme hrozně rádi, že tu svou šanci chytil,“ prozrazuje Vrzáček, podle nehož patří mezi Cihlářovy pozitiva zejména rychlost a schopnost vyslat kvalitní finální přihrávku.

„Na druhou stranu určitě potřebuje zlepšit osobní souboje a orientaci v těžkých prostorových situacích,“ odhaduje kouč. „Ale věříme, že má předpoklad, aby to v budoucnu dotáhl co nejvýš.“

Náladový Čermák Pro své ofenzivní schopnosti dostal šanci nastoupit v minulém utkání i dvacetiletý Ivan Čermák, který v minulé sezoně nastoupoval pod trenérem Vrzáčkem v třetiligové jihlavské rezervě.

„Potřebovali jsme zklidnit hru, neztrácet míče, uplatnit rychlost dopředu, zkvalitnit centry a přihrávky,“ vysvětlil poločasovou výměnu Veselý - Čermák hlavní kouč Milan Bokša. „A mám hroznou radost z toho, že se to Ivanovi podařilo.“

Bokšův asistent si ale všiml i Čermákova zaváhání. „Udělal jednu, nechci říct zásadní, ale chybu, při zpětné přihrávce. A mohlo to dopadnout špatně,“ pozoroval Vrzáček.

Taková pochybení přitom prý nejsou u Čermáka ojedinělá. „Potřeboval by stabilizovat. Má totiž období, kdy vyroste hrozně nahoru a za chvíli přijde propad. Jak v samotném utkání, tak i z dlohodobého hlediska,“ dodává Vrzáček, jenž hráče zná už od dorosteneckém věku.

Tomáš Cihlář (24. 6. 1987) Pouze 169 cm vysoký záložník nastoupil ve všech třech utkáních, které Vysočina v úvodu soutěže odehrála. Hned při svém prvním startu zaznamenal hlavou svou premiérovou branku mezi seniory.

Ivan Čermák (15. 11. 1985) Na svou šanci nastoupit ve druhé nejvyšší soutěži si musel počkat až do minulého kola. Poté, co v poločase utkání s HFK Olomouc vystřídal Veselého, výrazně pomohl rozhýbat hru Jihlavy směrem kupředu.

 
Aktuálně

Podpořte FC Vysočina v neděli v důležitém utkání proti Spartě B!

Fotbalová Vysočina potřebuje zabrat a konečně naplno bodovat. Netradičně v neděli 21. dubna bude od 17:00 hodin bojovat o první jarní vítězství proti nevyzpytatelnému týmu plného talentů – juniorce Sparty Praha. Přijďte ji v důležité bitvě podpořit, ať tolik potřebné tři body zůstanou doma! Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu