18.05.2015, Miroslav Fuks

Klusáček: Takových zápasů bychom potřebovali sehrát víc

Klusáček: Takových zápasů bychom potřebovali sehrát vícZávěrečný televizní duel 28. kola velké překvapení nepřinesl. Plzeňská Viktoria nad FC Vysočina díky dvěma slepeným brankám z konce první půle zvítězila, Jihlavě vrátila podzimní šokující porážku a dvě kola před koncem ročníku po zásluze oslava český mistrovský titul. Jihlavský tým se prezentoval sympatickým výkonem, ale bodový zisk či vstřelená branka jim přány nebyly. Jak duel v Doosan aréně zhodnotil kouč Luděk Klusáček?

 

„Do utkání jsme šli s tím, že bychom se Plzni chtěli vyrovnat v držení míče, ovšem to se nám v prvním poločase nepodařilo. Náš výkon byl trochu ustrašený. Zlepšení v tomto směru nastalo až ve druhé půli, kdy se hra blížila našim představám. Oceňuji, že jsme se ve druhém poločase k větší kontrole hry a držení míče dostali. Je však třeba si uvědomit, že domácí v této fázi utkání hráli zezadu, tolik nenapadali a trochu bránili výsledek. Duel rozhodl první poločas a úvodní gól, který bohužel padl z ofsajdu. Mrzí mne, že tyto kontroverzní výroky provázejí celou ligu, což pro český fotbal rozhodně není dobře,“ upozornil jihlavský lodivod.

Klusáček pozápasový komentář ještě doplnil: „Vlastní zápas pro nás byl obrovskou školou a zkušeností. Šlo o vítaný test charakteru hráčů a jejich odolnosti, jak se dokáží vypořádat se zápasem pod tlakem, před televizními kamerami a ve strhující kulise. Během sezóny bychom takových utkání potřebovali sehrát mnohem víc. Ostatně, na některých hráčích bylo znát, že atmosféře utkání trochu podlehli. Věřím, že příště už to bude lepší.“

Nejen kouč Vysočiny si přeje, aby jeho svěřenci co nejlépe zvládli nadcházející domácí utkání, které bude zároveň tečkou za domácí části finišujícího ročníku fotbalové SYNOT ligy: „Naše jarní výsledky na domácím stadiónu nebyly optimální. Vůči našim fanouškům a divákům cítíme dluh. Doufám, že dokážeme zmobilizovat všechny síly, v sobotu Liberec porazíme a tím nejlepším způsobem se rozloučíme s touto sezónou,“ zdůraznil na závěr Klusáček.

Pozápasové ohlasy v sestřihu tradičně nabízí Youtube kanál Ježour TV. Krom komentáře trenéra Luďka Klusáčka z tiskové konference přinášíme i slova středopolaře Adama Jánoše a útočníka Murise Mešanoviće.

 
Související
Aktuálně

Představujeme partnery: Technické obory a fotbal jdou dohromady aneb prezentace LINDE a EMRO

Doposud jsme prezentovali vždy pouze jediného partnera. Tentokrát jsme se rozhodli prezentaci spojit a představit hned dvojici podporovatelů FC Vysočina. Oba jsou z technické oblasti. Společnost Linde se specializuje na plyn, Emro pro změnu na elektřinu. Shodně však pomáhají v rozvoji i fotbalové Vysočině. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
×
Dnes v 18:00
FC Vysočina Jihlava
FK Dukla Praha
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu