15.05.2015, Miroslav Fuks

Kučera: Plzeň chceme zaskočit a oddálit její oslavy titulu

Kučera: Plzeň chceme zaskočit a oddálit její oslavy tituluOd nezapomenutelného vítězství FC Vysočina nad Plzní uběhl půlrok a 13 utkání s SYNOT lize. Jihlavský tým je dávno zachráněný mezi elitou a Viktoria si stále drží pozici lídra. Před týdnem dokonce zvítězila na Letné, tudíž jí tři kola před koncem zbývá k jistotě titulu českého mistra jediné vítězství. Dokáže Vysočina v pondělním přímém přenosu ČT čelit výborné formě Plzně a vyprodanému stadiónu? Oddálí mistrovské oslavy?

 

Domácí budou v utkání jasným favoritem, ovšem jejich bilance překvapivě není tak příznivá. V historii vzájemných duelů v I. lize, kterou představují pouze 4 sezóny, byl jihlavský tým ve Štruncových sadech vždy nepříjemným soupeřem. Odvezl si odtud jednu těsnou jednobrankovou porážku a dvě remízy. Před rokem se v Doosan aréně zrodila výsledek 1:1, když skórovali Ďuriš a Mešanović. Jak vidí šance FC Vysočina v pondělním duelu asistent trenéra Roman Kučera? „Přáli bychom si, abychom dokázali navázat na náš podzimní výkon proti Viktorii. Je jasné, že je před obrovsky těžký úkol, neboť se postavíme obrovskému favoritovi, který na hřišti udělá vše pro to, aby po utkání s námi v předstihu oslavil mistrovský titul. Vše bude nepochybně nachystáno na velkou oslavu. My ale v utkání nemáme co ztratit. Hodláme pozorně bránit, využívat každé příležitosti k brejkům a tím narušovat hru domácího týmu. Pokud se nám podaří jít do vedení nebo dokážeme dlouho udržet nerozhodný stav, tak mohou domácí znervóznět. Duel na vyprodaném stadiónu bude pro naše hráče představovat velký svátek a odměnu. Věříme, že budou schopní podat takový výkon, kdy Plzeň potrápí, zaskočí a oddálí jejich oslavy titulu,“ věří v sílu týmu asistent kouče Klusáčka.

Můžete zavzpomínat na strhující listopadový duel proti Plzni, v němž jste Vysočinu vedl jako hlavní trenér? „Rád si vybavuji fantastickou atmosféru na stadiónu a na jedinečné propojení hráčů a diváků. Nepochybně šlo o jeden z největších fotbalových zážitků, jakého jsme kdy byli v našem kraji svědky. Musí nás těšit, že jsme jako jedni z mála dokázali Plzeň v tomto ročníku ligy porazit,“ připomněl Kučera.

Fotbalové kvality Plzně jsou obecně dobře známé. Přesto, zkuste upozornit na největší přednosti hry Viktorie. „Za vše hovoří pohled do ligové tabulky či domácí bilance Plzně – 12 vítězství a jedna prohra proti Mladé Boleslavi. Viktoria se prezentuje ofenzivním nátlakovým fotbalem, zvládá hru v přehuštěném prostoru a zahrává velmi nebezpečné standardní situace. Její hráči jsou zkušení, technicky vyspělí a takticky na výši. Díky sebevědomí a trpělivosti jsou schopní zvrátit i nepříznivě se vyvíjející duely. Velký pozor si musíme dát na její křídelní hru, kde hrozí dvojice Pilař - Rajtoral a Limberský – Kovařík. Jejich akce jsou schopní zakončit nejen Mahmutović, Holenda, Kolář či Tecl. Malou výhodou pro nás může být absence vykartovaných Vaňka a Hořavy, ovšem ani my nebudeme kompletní,“ analyzoval plzeňskou hru Roman Kučera.

Tento týden je hodně atypický z pohledu dlouhého tréninkového cyklu. Jak čekání na pondělní duel vyplňujete? „Aktuální tréninkový mezicyklus je delší, ovšem svojí náplní se neliší od předchozích. Zařazujeme hodně herních prvků a snažíme se o tréninky zábavnou formou, aby hráči trénovali s chutí a psychicky se zvedli po dvou výsledkově nepodařených zápasech a smolných prohrách,“ řekl jihlavský asistent trenéra.

Proti Teplicím jste výrazně pozměnili sestavu, přičemž jste nasadili zálohu, v níž figurovali hned čtyři jednadvacetiletí hráči. Nakolik se jihlavská jedenáctka bude v pondělí lišit? „Nadále nemůžeme počítat se zraněnými Jungrem, Šourkem a Marcinem, navíc osmou žlutou kartu inkasoval Kučera, který nám tak bude chybět ve dvou nadcházejících zápasech. Šanci tak znovu dostanou mladí hráči. Sestava oproti utkání s Teplicemi dozná změn, ale nebudou nijak výrazné. Jasno o složení úvodní jedenáctky budeme mít asi až v sobotu,“ dodal Kučera.

Vzájemná ligová bilance FC Vysočina a Viktorie Plzeň: 13 utkání  3 – 3 – 7  11 : 16

Poslední vzájemné utkání: 9.11.2014 - Kdo na vlastní oči neviděl, musí litovat! Fotbalisté FC Vysočina rozmetali v prach očekávání veřejnosti a odborníků a po výborném výkonu prodloužili svoji skvělou sérii bodových úspěchů i proti největšímu favoritovi - Viktorii Plzeň! V nedělním podvečeru se na beznadějně zaplněném stadiónu hrál strhující zápas v elektrizující atmosféře. Hosté šli do šťastného vedení v závěru první půle, ovšem Jihlavané duel proti lídrovi tabulky dokázali ve druhé půli strhnout ve svůj prospěch! Hrdiny nezapomenutelného duelu rozhodně nebyli pouze střelci branek Muris Mešanović a Lukáš Masopust - 2:1.

FC Vysočina Jihlava

Střelci: 5 - Mešanović, 4 - Kučera, 3 – Šulek, Kukol‘, Vaculík, Harba, 2 – Jungr, 1 – Masopust, Tlustý, Kovář, Hybš, Kliment.

Inkasované karty: 8 – Kukol‘, Kučera, 4 – Krejčí, Jánoš, Marek, 3 - Kliment, Šulek, 2 - Vidlička, Vaculík, Hybš, Tlustý, Fulnek, Jungr, 1 – Hanuš, Blažek, Mešanović, Demeter.

Absence: Marcin, Šourek a Jungr (zranění), Kučera (8ŽK)

FC Viktoria Plzeň

Trenér: Miroslav Koubek.

Střelci: 9 – Kolář, 6- Hořava, 5 – Mahmutović, Vaněk, Tecl, 3 – Petržela, Řezník, Rajtoral, Kovařík, Chramosta, 2 – Pilař, Holenda, Limberský, Hejda, Hubník, 1 – Procházka, Bakoš, Horváth.

Sestava v posledním utkání: Kozáčik - Rajtoral, R. Hubník, Procházka, Limberský - Pilař (87. Petržela), Vaněk, D. Kolář (90. Baránek), Hořava, Kovařík - Holenda (82. Mahmutovič).

Zimní změny v kádru:

Příchody: Baránek (přestup FC Baník Ostrava), Hora (konec host. SK Dynamo České Budějovice), Vůch a Mahmutović (přestup FK Teplice).

Odchody: Hora (přestup FK Teplice), Bakoš (přestup FC Slovan Liberec), Vůch (host. FK Teplice)

Web soupeře: ZDE


 
Související
Aktuálně

Organizační informace k ASEKOL RECYCLE MATCH proti Dukle Praha

Další domácí utkání jihlavských fotbalistů je tady. A s ním i organizační informace, které se vám bude hodit znát, než na stadion vůbec vyrazíte. Stejně jako na duel s Kroměříží klub připravil tematické utkání. Tentokrát s heslem #udržitelnost. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
×
Dnes v 18:00
FC Vysočina Jihlava
FK Dukla Praha
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu