09.05.2015, Miroslav Fuks

Klusáček: Hráči se snažili a podali sympatický výkon

Klusáček: Hráči se snažili a podali sympatický výkonTeplice se na jihlavském stadiónu pokoušeli porazit domácí trenéři Večeřa, Komňacký, Rada a Klusáček. Neuspěl však ani jediný. Přitom možná nejblíže byl právě Luděk Klusáček při posledním pokusu. Vyrovnaný duel, v němž byla Vysočina o chlup aktivnější a lepší, však rozhodl jediný zápas – do sítě domácího celku. Jak duel okomentovali jeho hlavní aktéři včetně obou trenérů?

 

„Do utkání jsme vstoupili s řadou změn v sestavě. Některé byly vynuceny karetními tresty, jiné zdravotními problémy. Například Kučera měl včera teplotu a Jungr si v duelu v Brně poranil kotník. Nenasazení Vaculíka souviselo se snahou hrát více přímočaře, na brejky. I proto nehrál ani Harba. Navíc jsme dnes některé hráče chtěli vidět v akci v prvoligovém utkání,“ okomentoval změny v sestavě Luděk Klusáček, který se vyjádřil i k průběhu utkání: „Přes netradiční složení základní jedenáctky jsme utkání začali velmi dobře a aktivně. Poté se bohužel projevilo, že nám malinko chyběla souhra. Naše útočné akce tak byly spíše individuálních a kombinace nám nevycházela. Proto jsme byli málo nebezpeční směrem dopředu, měli jsme tam málo náběhů za obranu. Příležitostí prostě bylo na domácí utkání málo. Krom několika náznaků či nadějných střel jsme měli pouze jedinou vyloženou příležitost, kterou neproměnil Mešanović. Rád bych ale zdůraznil, že po tomto utkání nechci být k hráčům moc kritický. Snažili se a podali sympatický výkon. Nedokázali se však dostatečně prosadit ve finální fázi. Pokud jde o hráče, kteří v naší základní sestavě dnes debutovali, tedy o Demetera a Nerada, tak se svým výkonem mohou být spokojení,“ hodnotil kouč Klusáček.

Větší důvod ke spokojenosti měl teplický kouč Petr Rada, který se po osmi měsících vrátil do známého jihlavského prostředí: „Zápas asi oboustranně nenadchnul, byl to spíše bojovné utkání o tom, kdo udělá první chybu. Do utkání jsme chtěli dobře vstoupit a napadat velmi dobrou jihlavskou rozehrávku. Z naší strany mi chybělo více fotbalovosti. Domácí měli jednu velkou šanci Mešanoviće, kdy nás podržel Grigar. Naopak my jsme z prakticky jediné vydařené akce šli do vedení brankou Hory. Byli jsme šťastnější v koncovce. V závěru jsme to už ubránili, ikdyž domácí si v tlaku žádnou vyloženou šanci nevytvořili. Výhry si velice ceníme, protože Jihlava na jaře podává velice dobré výkony,“ řekl na pozápasové tiskové konferenci Petr Rada.

Pozápasové ohlasy v sestřihu tradičně nabízí Youtube kanál Ježour TV. Krom komentářů trenérů Luďka Klusáčka a Petra Rady z tiskové konference přinášíme i slova útočníka Murise Mešanoviće a debutanta v základní sestavě Patrika Demetera.

 
Související
Aktuálně

Oulehla: Fotbal je o produktivitě a my momentálně produktivní nejsme

Předlouhých osm zápasů čekají fotbalisté FC Vysočina na druholigové vítězství. Nezměnil to ani nadějný výkon na půdě favorizované Zbrojovky, která důležitou výhru dokázala šťastně urvat pět minut před uplynutím 90 minut. Jihlavský tým se tak 7 kol před koncem soutěže nebezpečně přiblížil sestupovým příčkám. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu