09.05.2015, Miroslav Fuks & Jaroslav Wollmann

Vysočina doma podlehla Teplicím

Vysočina doma podlehla TeplicímI po dnešním duelu SYNOT ligy bohužel platí, že Teplice z Jihlavy neodjíždí s prázdnou. Týmu kouče Petra Rady se podařila odveta za podzimní porážku na Stínadlech a díky brance Jakuba Hory zvítězil 0:1. Vysočina nastoupila ve výrazně pozměněné sestavě, které rozhodně nechyběla snaha, ovšem sympatický výkon a herní aktivita jihlavského celku bodový zisk nepřinesly. Sen o ataku 5. příčky se tak pravděpodobně rozplynul.

 
FC VysočinaFC Vysočina
27.kolo, sobota 9.5.2015, 16:00
0:1
(0:0)
TepliceTeplice
 

Gól: 69. Hora.
ŽK: Demeter, Šulek, Kučera – Ljevakovič, Potočný, Kapolongo.
Rozhodčí: Zelinka – Pelikán, Ratajová.
Diváci: 2893
FC Vysočina: Hanuš – Kukoľ, Krejčí, Tlustý, Hybš – Nerad (63. Vaculík), Demeter – Kliment, Šulek (75. Kučera), Fulnek (75. Harba) – Mešanović. Náhradníci: Blažek – Pedro, Kryštůfek, Batioja.
Teplice: Grigar – Matula, Lüftner, Hošek, Balázs (84. Táborský) – Vachoušek (C), Ljevakovič – Hora, Litsingi (58. Kapolongo), Vůch – Potočný
Stanice TV prenosu: sestřih
 

Komentář

V sestavě FC Vysočina pro utkání proti Teplicím došlo oproti poslednímu duelu v Brně k celé řadě vynucených i nevynucených změn. K dispozici nebyli vykartovaní Marek a Jánoš, zraněný Jungr a jen na lavičce zůstala trojice Kučera, Vaculík a Harba. Dle očekávání post pravého beka obsadil Kukoľ, na hrotu figuroval Mešanović, křídla se proměnily nasazením Fulneka a Klimenta a poprvé v základní prvoligové sestavě FC Vysočina nastoupili Nerad a Demeter, kteří obsadili místa ve středu pole.

V sestavě FC Vysočina pro utkání proti Teplicím došlo oproti poslednímu duelu v Brně k celé řadě vynucených i nevynucených změn. K dispozici nebyli vykartovaní Marek a Jánoš, zraněný Jungr a jen na lavičce zůstala trojice Kučera, Vaculík a Harba. Dle očekávání post pravého beka obsadil Kukoľ, na hrotu figuroval Mešanović, křídla se proměnily nasazením Fulneka a Klimenta a poprvé v základní prvoligové sestavě FC Vysočina nastoupili Nerad a Demeter, kteří obsadili místa ve středu pole.

Kombinovaná a netradiční sestava Vysočiny začala aktivně. V 7. minutě se k nebezpečné střele z dvaceti metrů dostal Hybš, ovšem Grigar střelu dokázal vyrazit na roh. Ve 13. minutě se šikovně uvolnil do vápna Fulnek, vystřelil, ale jeho rána letěla mimo zařízení. Teplice o sobě poprvé daly vědět po čtvrthodině hry, kdy Potočný čistým skluzem sebral míč Tlustému, přehodil gólmana Hanuše, všem míč skončil nad brankou. Po řadě minut, které přinesly spíše boj mezi vápny, mohli jít domácí do vedení ve 41. minutě. Při závaru brankáře Grigara nepropálil Mešanovič a s následnou dorážkou neuspěl on dorážející Demeter.

Jihlava lépe vstoupila i do druhého dějství. Největší šanci zápasu měl v 53. minutě Mešanović, kterého do úniku na Grigara krásně vysunul Šulek. Bosenský střelec však dobře vyběhnuvšího teplického gólmana neprostřelil a neuspěl ani hlavou při dorážce, když kulatý nesmysl posla nad břevno. V 62. minutě mohl skóre otevřít z rychlého brejku nerad, ale jeho tvrdý projektil letěl na břevno. Rozhodnutí se zrodilo v 69. minutě, kdy Kapolongo udržel míč proti přesile obránců Vysočiny, do křídla jej posunul na Hory, který si balón zaseknul do středu vápna a trefil se přesně k tyči – 0:1. Vysočina zareagovala střídáním, nasazením druhého klasického útočníka a vystupňováním aktivity. V 74. minutě se neujal nadějně vyhlížející volej tradičně aktivního Šulka. Další minuty nabídly úpornou snahu Vysočiny a pozornou defenzívu severočeského celku. Domácí byli nejblíže vyrovnání v nastaveném čase, kdy se do střely parádně opřel Kučera, jenže Grigar byl na místě a střelu vyrazil na roh. Svěřenci trenéra Klusáčka doma Teplice ani na čtvrtý pokus v nejvyšší soutěži neporazili.

Hráči zápasu v utkání proti FK Teplice byli vyhlášeni Patrik Demeter a Jakub Hora. Výsledky hlasování za FC Vysočina: 1. Patrik Demeter 16%, 2. Muris Mešanović 16%, 3. Jan Hanuš 14%, 4. Matěj Hybš 12%, 5. Petr Nerad 12%, 6. Petr Tlustý 9%, 7. Jakub Fulnek 7%, 8. Vladimír Kukoľ 7%, 9. Peter Šulek 5%, 10. Jiří Krejčí 2%.


Fotogalerie

               
 
 
Zápasy
13.kolo | Teplice - FC Vysočina | 2:3
27.kolo | FC Vysočina - Teplice | 0:1
Související
Aktuálně

Podpořte FC Vysočina v neděli v důležitém utkání proti Spartě B!

Fotbalová Vysočina potřebuje zabrat a konečně naplno bodovat. Netradičně v neděli 21. dubna bude od 17:00 hodin bojovat o první jarní vítězství proti nevyzpytatelnému týmu plného talentů – juniorce Sparty Praha. Přijďte ji v důležité bitvě podpořit, ať tolik potřebné tři body zůstanou doma! Celý článek

 
Servis
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu