20.04.2015, Miroslav Fuks

Juniorka vybojovala výhru nad Jabloncem

Juniorka vybojovala výhru nad JabloncemJuniorský tým FC Vysočina dnes sehrál těžký duel proti Jablonci. Osmý celek tabulky se představil jako kvalitní a vyrovnaný protivník, ovšem na bojovný a koncentrovaný výkon domácího týmu nestačil. Vysočina zvítězila 2:1 (0:0), když branky stříleli Jan Urbánek a Martin Kelbler.

 
FC VysočinaFC Vysočina
31.kolo, pondělí 20.4.2015, 13:30
2:1
(0:0)
JablonecJablonec
 

Gól: 56. Urbánek, 76. Kelbler – 71. Breda
ŽK: 88. Rozkovec (JAB)
Rozhodčí: Vít – Pilný, Klement
Diváci: 70
FC Vysočina: Kotnour – Hron, Pedro, Kryštůfek, Mlakić – Demeter (58. Ujčík), Klusák - Spirkoski, Nerad (38. Kelbler), Urbánek – Duba.
Jablonec: Repáň – Mišůn, Štěpánek, Tichý (68. Rozkovec), Novák, Palatický (58. Breda), Drozd, Žemba (68. Dorničák), Kuhn, Houser, Rossi.
 

Komentář

Od úvodních minut byl k vidění vyrovnaný fotbal bez výraznějších šancí. Hrálo se především na prostředku hřiště, oba celky takticky vyčkávaly na chybu soupeře a nehnaly se zbrkle do útoku. První opravdu gólovou šanci měl až ve 25. minutě domácí Urbánek. Jeho ránu v letu a s problémy vyrazil gólman Repáň. O čtyři minuty později utrpěla Jihlava výraznou ztrátu. Nerad, posila z Bohemians, byl z blízkosti tvrdě nastřelen míčem a musel vystřídat. Jako by se zranění spoluhráče podepsalo na psychice zbytku týmu. Jihlava byla do konce poločasu horším týmem a jen zásluhou brankáře Kotnoura, který zvlášť ve 40. minutě, kdy předvedl dva parádní zákroky za sebou a podržel svůj tým, neprohrávala.

Jenže v kabině došlo k pořádnému průvanu a do druhé půle nastoupila jiná Vysočina než v první půli. Ne že by někdo střídal, to jen hráči začali plnit taktické pokyny a zvyšovali svou aktivitu směrem dopředu. V 56. minutě to vše slavilo úspěch. Chybu v rozehrávce Jablonce potrestal Urbánek, jenž trefil odkrytou Repáňovu branku a chytře poslal domácí tým do vedení 1:0. Od té doby se hra zase srovnávala, šance na obou stranách likvidovali kvalitní brankáři. V 71. minutě však kapituloval i domácí Kotnour. Střídající Breda využil hrubky domácí obrany, která ho trestuhodně nepokryla a svou střelou k tyči nedal domácí jedničce v bráně šanci. Jenže Jihlava rozhodně nehodlala prohrát. Opět zvýšila obrátky. Dubův první pokus se sice ještě neuchytil, když ale tentýž hráč vypálil v 76. minutě, jeho ránu Repáň pouze vyrazil. A odražený míč byl doslova lahůdkou pro Kelblera, který strhl vedení opět na stranu domácích - 2:1. Namísto očekávaného závěrečného tlaku dohrávaly oba celky relativně v klidu, a protože rozhodčí nenastavoval ani minutu, s úderem devadesáté minuty mohla Vysočina slavit – připsala si čtvrtou domácí výhru v řadě.

Fotogalerie

               
 

Ohlasy trenérů

"Dosáhli jsme strašně cenného vítězství proti velice rychlému a důraznému soupeři. Hráči utkání odmakali a zaslouženě zvítězili. Pomohla nám zkušenost z porážky v předchozím kole v Brně," okomentoval utkání trenér Pavel Procházka.
 
Zápasy
5.kolo | Jablonec - FC Vysočina | 2:0
19.kolo | FC Vysočina - Jablonec | 1:1
Související
Aktuálně

Podpořte FC Vysočina v neděli v důležitém utkání proti Spartě B!

Fotbalová Vysočina potřebuje zabrat a konečně naplno bodovat. Netradičně v neděli 21. dubna bude od 17:00 hodin bojovat o první jarní vítězství proti nevyzpytatelnému týmu plného talentů – juniorce Sparty Praha. Přijďte ji v důležité bitvě podpořit, ať tolik potřebné tři body zůstanou doma! Celý článek

 
Servis
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu