18.04.2015, Miroslav Fuks

Klusáček: Vítězství jsme si zasloužili díky naší herní aktivitě

Klusáček: Vítězství jsme si zasloužili díky naší herní aktivitěPokračování některých sérií je velmi příjemné. Rozhodně to platí o jihlavské bilanci proti věhlasné Slavii Praha, která už šest zápasů Vysočinu neporazila, navíc si proti jihlavskému celku připsala hned pět porážek v řadě! FC Vysočina navíc protáhl sérii venkovních duelů bez prohry na sedm. Jak vydařený duel v Edenu okomentoval kouč Luděk Klusáček?

 

„Na Slavii jsme přijeli s cílem napravit pošramocený dojem z domácího utkání s Duklou, kdy jsme zůstali za očekávání naším i fanoušků. Chtěli jsme být aktivní a nebezpeční, což se nám z pohledu aktivity v první půli dařilo. Více nebezpeční před brankou Slavie jsme byli až ve druhém dějství. Vítězství jsme si díky tomu zasloužili. Vstřelili jsme dvě pěkné branky, přičemž zejména první gól zápasu padl po velmi vydařené akci. Pro vývoj utkání bylo samozřejmě důležité, že jsme neinkasovali ve 12. minutě, kdy měl velkou šanci Hrubý a Hanuš jej vychytal. První branka zápasu duel vždy významně ovlivní,“ řekl na úvod svého hodnocení jihlavský lodivod.

Neměl po slavistickém snížení, které předcházelo velké neproměněné šanci Jánoše, obavy o tříbodový zisk? „Asi jako každý si vybavuji památný zápas, kdy Slavia proti Vysočině vyrovnala její vedení 0:3. I tentokrát domácí v závěru tlačili, ovšem nešlo o nijak drtivý tlak. Rozhodně neměli velkou gólovou příležitost, které bychom se měli bát. Navíc jsme stále byli nebezpeční z brejků. Dosáhli jsme cenné výhry, po níž jsme se pravděpodobně definitivně zachránili. My se však chceme dívat v tabulce před sebe a usilovat o pozice kolem 5. příčky. To je náš cíl. Nadále chceme pracovat na zkvalitnění naší hry směrem k aktivitě, kterou do hry chceme dostat. Zrovna dnes se nám to docela dařilo,“ uvedl slavistický odchovanec a bývalý hráč prvního týmu Klusáček, jenž potvrdil, že zápasy proti Slavii jsou pro něj, ale i pro hráče vždy speciální a mají větší náboj.

Klusáček se po utkání bránil vyzdvihnutí výkonu konkrétního hráče: „Dnes jsme v našich řadách viděli několik kvalitních individuálních výkonů. Jejich specifikaci si s dovolením nechám do kabiny.

Slavistický trenér Miroslav Beránek po utkání neskrýval sví zklamání: „Věděli jsme, co nás čeká. Že je to zápas o všechno... Bohužel jsme ho nezvládli. V prvním poločase jsme měli některé momenty, ale branku se nám vstřelit nepodařilo. O přestávce jsme si říkali, že chceme hrát dál aktivně. Nicméně v týdnu jsme si pouštěli sestřihy Jihlavy a věděli jsme, že je nebezpečná i v protiútokách, že tomu musíme zabránit dobrým postavením v postupném útoku. Jejich rychlým kontrům předcházely naše chyby, kdy jsme měli moc hráčů před míčem. Do druhého poločasu jsme se snažili něco změnit, vystřídali jsme, ale v 50. minutě jsme po naší chybě pustili soupeře do vedení. Pak na nás padla nervozita a byli jsme zbrklí. Snažili jsme se to střídáním oživit. Ale dostali jsme druhý gól, soupeř hrál klidně a my byli v křeči. V závěru jsme sice snížili, ale chyběl nám klid, abychom alespoň vyrovnali.“

Pozápasové ohlasy v sestřihu tradičně nabízí Youtube kanál Ježour TV. Krom komentáře trenéra Luďka Klusáčka z tiskové konference přinášíme i slova střelce rozhodující branky Tomáše Kučery a brankáře Jana Hanuše.

 
Související
Aktuálně

Organizační informace k ASEKOL RECYCLE MATCH proti Dukle Praha

Další domácí utkání jihlavských fotbalistů je tady. A s ním i organizační informace, které se vám bude hodit znát, než na stadion vůbec vyrazíte. Stejně jako na duel s Kroměříží klub připravil tematické utkání. Tentokrát s heslem #udržitelnost. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
×
Dnes v 18:00
FC Vysočina Jihlava
FK Dukla Praha
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu