15.03.2015, Miroslav Fuks

Klusáček: Při vědomí důležitosti duelu jsme šli za výhrou

Klusáček: Při vědomí důležitosti duelu jsme šli za výhrouFotbalová Vysočina se ve 4. jarním kole dočkala vítězství a spolu s ní slavil premiérový tříbodový zisk na jihlavské lavičce trenér Luděk Klusáček. Po utkání na horké půdě Dynama, kde FC Vysočina zvítězila vůbec poprvé v ligové historii, měl jednoznačný důvod ke spokojenosti.

 

„Po bodových nezdarech v úvodu sezóny, kdy jsme ve třech duelech získali jen dva body, jsme si uvědomovali důležitost duelu v Českých Budějovicích a chtěli jsme jít za výhrou. V obou poločasech jsme kontrolovali hru a naše vítězství bylo zasloužené. Bez ohledu na dvě proměněné penalty jsme si i ze hry vytvořili dostatek gólových příležitostí, abychom duel rozhodli,“ řekl na úvod Luděk Klusáček, jenž ještě doplnil: „Pro nás bylo důležité, že jsme vydrželi hrát naši hru a nepodlehli jsme silovému fotbalu Dynama. To bychom měli větší starosti. Nedostali jsme se do nakopávaných balónů, hráči po celé utkání zachovali koncentraci, kombinovali jsme po zemi a udrželi jsme hru pod kontrolou. Zvládli jsme to.“

To domácí staronový lodivod František Cipro jen těžko hledal při pozápasovém hodnocení vhodná slova: „Prohráli jsme zaslouženě. Průběh byl trošku divoký kvůli těm penaltám, zejména ta druhá od Machovce byla klukovina, to se nemůže stát. Ale Vysočina byla i v první půli lepší, když trefila břevno a tyč. Přehrávala nás hlavně uprostřed hřiště. Nedostávali jsme se ani do soubojů. Než jsme k nim přiběhli, tak míč byl někde jinde. Hosty zdobil rychlý přechod do útoku, který jsme nestíhali zachytávat. Hráči Jihlavy byli po stránce běžecké a herní rychlosti někde jinde, než my. K výkonu některých hráčů nemám co dodat. Nechci je teď kritizovat, ale někteří už jsou bohužel za zenitem své výkonnosti," povzdechl si velezkušený kouč.

Kapitán FC Vysočina Lukáš Vaculík na Střeleckém ostrově proměnil obě nařízené penalty, čímž zároveň poprvé v kariéře zaznamenal dva góly v ligovém utkání. Jak vítězný duel zhodnotil? „Už dlouho se nám nestalo, abychom měli tak výrazné držení míče a utkání pod kontrolou. Zápas jsme ovládli, zvládli jsme ho i po stránce soubojů a bojovnosti a nakonec jsme si ho i užili a dohrávali v uvolněném tempu. Na hráčích Dynama byla znát křeč a frustrace. Věděli, že potřebují zvítězit, ale nedařilo se jim.

Co řekl ke svým penaltovým exekucím? „Říká se, že penalta se nedá chytit, jenom špatně kopnout. Já jsem mezi hráči určenými na penaltu, věřil jsem si a vzal jsem zodpovědnost na sebe. Obě jsem kopl poměrně dobře po zemi k tyči, kde gólman neměl moc šancí. Při první Křížek vystihl směr střely, možná jí i lehce tečoval. Naštěstí byla dostatečně razantní a skončila v síti. U druhé penalty šel gólman na druhou stranu. Za góly jsem rád, ale ještě více mne těší tři body na našem kontě,“ zdůraznil Vaculík.

Pozápasové ohlasy v sestřihu tradičně nabízí Youtube kanál Ježour TV. Krom komentářů trenérů Luďka Klusáčka a Františka Cipra z tiskové konference přinášíme i názory kapitána týmu Lukáše Vaculíka, hráče utkání a střelce dvou gólů z pokutových kopů.

 
Související
Aktuálně

Pavel Mazánek: Proti Prostějovu nastoupíme s vírou ve vlastní schopnosti

S větším klidem a se zvýšeným sebevědomím míří fotbalisté FC Vysočina k další velice důležité bitvě v rámci FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY. V sobotu 27. dubna se od 10:30 hodin představí na trávníku o záchranu bojujícího Prostějova. Tým exjihlavského trenéra Radima Kučery k domácím utkáním nastupuje v azylu 1.HFK Olomouc. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu