12.03.2015, Miroslav Fuks

Kučera: Chceme navázat na koncentrovaný výkon proti Jablonci

Kučera: Chceme navázat na koncentrovaný výkon proti JablonciKouč Luděk Klusáček měl jasno hned po posledním utkání proti Jablonci, když označil nadcházející tři zápasy FC Vysočina za veledůležité. Jako duely, které rozhodnou o tom, jak jihlavský tým bude dohrávat jaro. První těžký mač Vysočina sehraje tuto sobotu od 17:00 hodin v Českých Budějovicích.

 

Obrovskou motivaci a chuť poprvé na jaře zvítězit však budou mít i hráči Dynama. Poprvé se na svém stadiónu představí pod vedením staronového velezkušeného trenéra Františka Cipra a hlavně – na Střeleckém ostrově se v sobotu odehraje první díl oslav 110. výročí založení českobudějovického fotbalového klubu. Hráči Dynama proto do utkání nastoupí ve speciálně vyrobených historických dresech, které jsou věrnou kopií těch, ve kterých se klub prezentoval na začátku své historie na počátku dvacátého století. Fanoušky by v chladném počasí mělo k návštěvě zápasu motivovat vstupné zdarma!

Nutno dodat, že Českým Budějovicím vstup do jarních odvet vůbec nevyšel. Ještě pod vedením exjihlavského kouče Luboše Urbana přišla šestka na půdě Plzně a poté nepříjemná domácí porážka 1:3 od Brna. Už pod Ciprovým dohledem Dynamo neuspělo v posledním kole v Mladé Boleslavi, kde sice vedlo 0:1, ale nakonec si odvezlo vysokou prohru 4:1. Co si o aktuální formě nadcházejícího soupeře myslí jihlavský asistent trenéra Roman Kučera? „Dynamo převzal zkušený kouč Cipro a změna ve způsobu hry jeho celku byla dobře patrná už v první půli v Mladé Boleslavi. V sobotu nás čeká kompaktní tým, který má ve svém středu řadu ostřílených hráčů – gólmana Křížka, obránce Janotku, Kladrubského a Lengyela, záložníky Benáta a Volešák či ofenzivního Varadiho. Očekáváme, že se Dynamo bude soustředit na zlepšení práce v defenzívě, kde dosud inkasovalo přílišné množství branek, a poté bude chtít vycházet do rychlých brejků.“

V sobotu tým čeká jeden z řady důležitých jarních duelů. Jaké aspekty ve hře vašeho týmu nesmí scházet? Pojedete na jih Čech zvítězit nebo neprohrát? „Velmi dobře si uvědomujeme, že pro Dynamo i pro nás jde o klíčový duel v boji o záchranu. My v něm chceme navázat na koncentrovaný a zlepšený výkon proti Jablonci, přičemž bychom jej chtěli zkvalitnit v ofenzívě a zakončení. Věříme, že na něj máme dostatečný potenciál i sebevědomí. V Budějovicích chceme vyhrát a přemýšlet ofenzivně, čemuž odpovídali i naše nácviky na tréninku. Rozhodně nejsme spokojení s tím, že jsme na jaře zatím vstřelili pouze jeden gól. V tomto ohledu se musíme zlepšit,“ zdůraznil Kučera.

Proti Jablonci se Vysočina prezentoval kvalitním bojovným výkonem. Bude to důvod k tomu, že na Střeleckém ostrově sestavu měnit nebudete? „Změny nevylučujeme. Půjde však maximálně o dvě korekce sestavy. Pokud chceme sestavu stabilizovat a spolupráci hráčů na jednotlivých postech zautomatizovat, tak nejsou výrazné změny na místě,“ objasnil asistent trenéra Klusáčka.

Nakolik se přiblížil moment, kdy jarní prvoligové trávníky okusí rekonvalescenti Nerad, Jánoš či Jungr? Jak dlouho bude ještě mimo hru stoper Šourek? „Šourek zatím trénuje individuálně a Jungr už je plně připraven a měl by s námi odjet do Českých Budějovic. Jánoš a Nerad se připravují s týmem, ale potřebuji ještě dotrénovat. Předpokládám, že do ligového zápasu budou plně připravení až po reprezentační pauze,“ informoval Roman Kučera.

Vzájemná ligová bilance FC Vysočina a Českých Budějovic: 5 utkání  1 – 2 – 2  7 : 9

Poslední vzájemné utkání: 29.8.2014 - Fotbalisté FC Vysočina konečně neinkasovali branku a už nejsou bez bodového zisku v tabulce SYNOT ligy. Získali jej v domácím duelu proti Dynamu České Budějovice, ovšem ke spokojenosti mají daleko. Přes velkou snahu, solidní výkon a množství šancí, které si tým vytvořil zejména v první půli, v utkání gól nepadl a celky se rozešly bezbrankovou remízou 0:0.

FC Vysočina Jihlava

Střelci: 4 - Mešanović, 3 – Kukol‘, Kučera, 2 – Harba, 1 – Masopust, Kovář, Hybš, Šulek.

Inkasované karty: 7 – Kukol‘, 5 - Kučera, 4 – Krejčí, 3 - Jánoš, 2 - Vidlička, Vaculík, Marek, 1 – Hanuš, Jungr, Hybš, Fulnek, Tlustý, Kliment, Blažek, Mešanović, Šulek.

Absence: Šourek, Jánoš a Nerad (zranění)

SK Dynamo České Budějovice

Trenér: František Cipro.

Střelci: 4 – Hora, 3 – M.Škoda, 2 – Vošahlík, Machovec, Koreš, 1 – Benát, Lengyel, Linhart, Kladrubský.

Sestava v posledním utkání: Křížek - Janotka, Kladrubský, Lengyel, Machovec (55. Hanzlík) - Pešek, Benát, Hála (67. Chrien), Škoda - Volešák (81. Linhart) - Varadi.

Zimní změny v kádru:

Příchody: Chrien (host. FC Viktoria Plzeň), Janotka a Varadi (oba host. SK Sigma Olomouc), Pešek (host. AC Sparta Praha).

Odchody: Herzán (konec kariéry), Hora (konec host. FC Viktoria Plzeň), Vošahlík a Koreš (konec host. SK Slavia Praha), Brunclík (konec host. FK Mladá Boleslav).

Web soupeře: ZDE

 
Související
Aktuálně

Organizační informace k ASEKOL RECYCLE MATCH proti Dukle Praha

Další domácí utkání jihlavských fotbalistů je tady. A s ním i organizační informace, které se vám bude hodit znát, než na stadion vůbec vyrazíte. Stejně jako na duel s Kroměříží klub připravil tematické utkání. Tentokrát s heslem #udržitelnost. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
×
Dnes v 18:00
FC Vysočina Jihlava
FK Dukla Praha
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu