27.06.2006, iDnes.cz - Jan Salichov

Milan Kopic: Tu nabídku nešlo odmítnout

Milan Kopic si během posledního půlroku musí připadat jako v nádherné fotbalové pohádce. Ještě loni na podzim nastupoval mladý obránce ve třetiligové jihlavské rezervě. Poté povýšil do A-týmu, jenž bojoval o záchranu v nejvyšší soutěži. V ní si svými výkony řekl o pozvánku do české reprezentace do 21 let.

 
A dnes se stal hráčem pražské Sparty. Žádné obavy z nového prostředí v nejznámějším českém týmu si však nepřipouští. "Jsem tady, abych se popral o místo," věří Kopic.

Jak k vašemu kontaktu se Spartou vlastně došlo?

Já jsem byl ve spojení s panem Paskou (agent hráče - pozn. red). Asi před čtrnácti dny jsem se dozvěděl, že Sparta má o mě zájem a že by to mohlo vyjít. Pět dní zpátky mi pak pan Paska říkal, abych byl připraven, že Sparta odjíždí ve čtvrtek na soustředění. A abych, když mi někdo zavolá, jel do Prahy. Tak jsem se tady v pátek objevil.

Čekal jste, že by o vás nejznámější český klub mohl mít zájem?

Ne, o tom jsem vůbec nepřemýšlel. A když mi to pan Paska řekl, byl jsem mile překvapen.

Vaše kariéra nabrala rychlý vzestup. Nedávno jste hrál třetí ligu a teď jste blízko Spartě. Nemáte z toho trošku obavy?

Vůbec ne, tak to někdy bývá. Beru to tak, že jsem teď tady a poperu se o místo v sestavě.

Už vám trenér Griga naznačil, do jaké míry s vámi počítá?

Už jsme spolu mluvili. Vím, že je tady teď Michal Kadlec, který by měl odejít. Ale říkal, že asi půl roku zůstane. Sparta je však něco jiného než Jihlava, takže mám čas, abych se tady adaptoval. Ale jinak jsme o fotbale zatím ještě moc nebavili.

Pro mnoho jihlavských fanoušků je Sparta týmem, který nečekanou porážkou s Plzní v posledním kole definitivně poslal Vysočinu do druhé ligy. Napadla vás tahle souvislost?

V hlavě jsem to měl. Ale na to se ve fotbale nedá moc ohlížet. Tahle nabídka by asi ani nešla odmítnout.

 
Aktuálně

U17: Bod z Liberce

Jihlavští mladší dorostenci nedokázali v druhém poločase dokonat obrat proti svému sokovi v tabulce Slovanu Liberec a odváží si tak bod po remíze 2:2 (2:2). Za Vysočinu nejprve skóroval v 29. minutě Tomáš Vambera a poté ještě v prvním poločase vyrovnával Radek Palán. Dorostenci se tak i nadále nachází na 13. příčce tabulky. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu