27.02.2015, Miroslav Fuks & Jaroslav Wollmann

Vysočina se musela sklonit před Slováckem

Vysočina se musela sklonit před SlováckemJarní domácí premiéra se fotbalistům FC Vysočina vůbec nepodařila. Jihlavský tým chtěl potvrdit cenný bod z Bohemians a na domácí půdě získat tři body, ovšem musel přijmout porážku od velmi dobře hrajícího Slovácka. Hosté si v utkání vypracovalo více výrazných šancí, ovšem k výhře jim stačil jediný gól, který se zrodil ve 12. minutě z kopačky Kaloudy. Šance Vysočiny zůstaly nevyužity a tak po skončení duelu svítil na ukazateli skóre stav 0:1 (0:1).

 
FC VysočinaFC Vysočina
18.kolo, pátek 27.2.2015, 20:15
0:1
(0:1)
SlováckoSlovácko
 
Gól: 12. Kalouda.
ŽK: 90. Krejčí – 72. Kerbr, Diviš.
Rozhodčí: Kovařík – Pelikán, Nádvorník.
Diváci: 2459
FC Vysočina: Blažek – Kukoľ, Kryštůfek, Krejčí, Hybš – T. Marek, Kučera – Vaculík (75. Batioja), Harba, Šulek (70. Marcin) – Mešanović (82. Kliment). Náhradníci: Kotnour – Demeter, Fulnek, Štěpánek.
Slovácko: Heča – Kuncl, Rada, Košút, Šimko – Šumulikoski, Trávník – Hlúpik (73. Diviš), Kalouda (87. Valenta), Kerbr (81. Havlík) – Došek. Náhradníci: Daněk – Civić, Reinberk, Mezlík.
Stanice TV prenosu: sestřih
 

Komentář

V sestavě FC Vysočina došlo oproti utkání na Bohemians ke dvěma změnám. Vyloučeného pravého beka Tlustého nahradil Kukoľ, kterému zrovna trest za červenou kartu vypršel. V základní sestavě se v roli podhrotového hráče objevil Harba, naopak nezbylo místo na krajního halva Klimenta. Znamenalo to posun Šulka na levý kraj zálohy, odkud se doprava přesunul kapitán Vaculík.

V základní sestavě Vysočiny nechyběl veterán Jaromír Blažek, který tak navýšil rekord fotbalové dlouhověkosti na českých a československých prvoligových trávnících. Gólman, který takto překonal legendárního Bicana, měl od začátku utkání hodně práce. Slovácko bylo od prvních minut aktivnějším celkem a tlačilo se do útoku. Ve 12. minutě poslali hosté do pokutového území centr, který se dostal k zakončujícímu Kerbrovi. Toho ještě Blažek vychytal, ale odražený míč napálil do sítě Kalouda – 0:1. Odpovědět mohl v 16. minutě Harba, kterého do šance poslal Kučera, ovšem střela bosenského útočníka postrádala důraz a Heča ji bez větších problémů chytil. Vysočinu jinak inkasovaná branka příliš neprobrala, naopak se musela mít na pozoru před dalšími nebezpečnými střelami a akcemi Slovácka. Ve 20. minutě lapil Blažek hlavičku kanonýra Doška a s jeho tvrdou ránou si poradil i v minutě 33. O dvě minuty později Vaculík prověřil gólmana Heču, ale nejednalo se o příliš těžkou střelu. V nastaveném čase prvního dějství mohl po centru Marka z levé strany snížit Mešanović, ale přetažený centr zakončoval na dlouho nohu a proto mimo tři tyče.

Do druhého dějství vstoupili domácí hráči se zvýšenou aktivitou, kterou ve 47. minutě dokumentoval střílený přízemní centr Kukoľa z pravé strany, na který se znovu natahoval bojovník Mešanović. Prodloužil jej vedle tyče a následně se srazil s Hečou. V 52. minutě Harba našel na středu Vaculíka, jehož pokusu chyběla potřebná razance a Heča neměl těžkou práci. O čtyři minuty později mohlo Slovácko jít do dvougólového trháku, jenže to by Kalouda z malého vápna musel výbornou kombinaci svého týmu zakončit do odkryté branky. V 55. minutě natáhl ke střele z hranice šestnáctky Harba, jenže ta se otřela pouze o pravou tyč Hečovy branky. V 61. minutě aktivní Kalouda poslal centr ze standardní situace na zadní tyči, ale Kerbr hlavou nedokázal míč umístit mezi tři tyče. Domácí celek se ve druhé půli probral k lepšímu výkonu, vypracoval si několik příležitostí, ovšem alespoň na vyrovnání to nestačilo. V 72. minutě poslal Kučera standardní situaci na střídajícího Marcina, který však hlavičkoval těsně nad břevno. O pět minut později přišel další nadějný hlavičkový pokus Vysočiny, kdy po centru z pravé strany trefil Kukoľ hlavou pouze břevno a Harba ve složité pozici polil pohotově, ale mimo branku. Vzápětí Diviš zazdil další velkou šanci Slovácka. V hektickém závěru se ještě dostal ke střeleckému pokusu střídající ekvádorský záložník Batioja, ale ani on Heču nepřekvapil. Cenné a důležité tři body tak putovaly zcela po zásluze na Slovácko.

Fotogalerie

               
 
 
Zápasy
4.kolo | Slovácko - FC Vysočina | 2:0
18.kolo | FC Vysočina - Slovácko | 0:1
Související
Aktuálně

Představujeme partnery: Technické obory a fotbal jdou dohromady aneb prezentace LINDE a EMRO

Doposud jsme prezentovali vždy pouze jediného partnera. Tentokrát jsme se rozhodli prezentaci spojit a představit hned dvojici podporovatelů FC Vysočina. Oba jsou z technické oblasti. Společnost Linde se specializuje na plyn, Emro pro změnu na elektřinu. Shodně však pomáhají v rozvoji i fotbalové Vysočině. Celý článek

 
Servis
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
×
Dnes v 18:00
FC Vysočina Jihlava
FK Dukla Praha
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu