23.02.2015, Miroslav Fuks

Předzápas páteční bitvy rozhodl gól v závěru utkání

Předzápas páteční bitvy rozhodl gól v závěru utkáníÚvodní jarní dějství Juniorské ligy se proměnilo v zajímavý předzápas páteční ligové bitvy mezi Vysočinou a Slováckem. V sestavách juniorských týmů těchto klubů se to hemžilo zajímavými jmény a odpovídala tomu i velmi dobrá kvalita zápasu. Vysočina se v něm ujala vedení díky trefě Matúše Marcina, ovšem hosté ještě do poločasu vyrovnali a minutu před koncem strhli tři body na svoji stranu.

 
FC VysočinaFC Vysočina
22.kolo, pondělí 23.2.2015, 13:30, Na Stoupách
1:2
(1:1)
SlováckoSlovácko
 

Gól: 26. Marcin – 40. Havlík, 89. Fojtášek
ŽK: 69. Košút (SLO)
Rozhodčí: Jech – Antoníček, Kašpar
Diváci: 80
FC Vysočina: Kotnour – Kukoľ (46. Hron), Pedro, Zábrodský, Mlakić - Štěpánek, Demeter – Batioja, Jungr (70. Duba), Klusák – Marcin.
Slovácko: Nemrava – Prajza, Pilka, Petrucha (65. Michna), Sadílek, Diviš, Civič (62. Antwi), Zajíc (56. Fojtášek), Havlík, Valenta, Košút.
 

Komentář

Favorizovaní domácí vlétli na soupeře jako uragán. Především aktivní Matúš Marcin činil hostující obraně nemalé problémy. Neuběhlo ještě ani pět minut ze hry a člen širšího kádru A-týmu mohl poslat Vysočinu do vedení. Proti stál výborný gólman Nemrava. Úspěšný nebyl ani v minutě čtrnácté, kdy sice už překonal brankáře Slovácka, ne však posledního obránce hostí. Až napotřetí se forvard ve žlutém prosadil. Ve 26. minutě utekl aktivní Batioja po pravém křídle, naservíroval parádní pas do pokutového území na Matúše Marcina a jeho rána z první skončila v síti. Jako by však vedoucí branka domácí spíš uspala. Odteď totiž převzali otěže zápasu do svých rukou hosté. Stupňující se tlak vyvrcholil ve 40. minutě. Nejprve Valenta prověřil Kotnoura, který míč skvěle vytáhl na tyč, v následné skrumáži se však nejlépe zorientoval Marek Havlík a srovnal na 1:1. Za tohoto stavu oba týmy odešly do šaten.

Druhá půle začala sérií nepřesností. Ani jedno z mužstev nepředvádělo nikterak líbivý fotbal. O něco lepší však byli znovu domácí. V 56. minutě Batioja našel krásně Marcina, ten tváří v tvář Nemravovi neuspěl. Po střídání Fojtáška za zraněného Zajíce však začali být aktivnější hosté, jejichž chuť po výhře rostla s přibývajícími minutami. Nutné oživení přišlo i na druhé straně, rekonvalescenta Jungra, exčlena základní jedenáctky A-týmu, vystřídal talentovaný Duba. Jeho pokusy nenechávaly Nemravu vydechnout, zvlášť v 77. minutě se gólman Uherského Hradiště předvedl. A protože platí pravidlo nedáš – dostaneš a hosté cítili šanci na výhru, tak se také stalo. V 89. minutě Valenta rozehrál standardní situaci na Dana Fojtáška a střídající hráč se stal hrdinou a rozhodl o výhře Slovácka v poměru 2:1.

Fotogalerie

               
 

Ohlasy trenérů

"Odehráli jsme oboustranně kvalitní zápas, v němž nás nás musí velmi mrzet nekvalitní koncovka. Hráči bojovali, předvedli dobrý výkon, ale v zakončení jsme vyhořeli. Jen ve druhé půli jsme si vypracovali čtyři stoprocentní gólové příležitosti v podání Duby, Batiojy či Marcina, které se však do skóre nepromítly. Rozhodnutí zápasu tak přinesla poslední minuta zápasu, kdy Slovácko skórovalo po standardní situaci, při níž zaváhala naše defenzíva či gólman," řekl k utkání trenér Pavel Procházka.
 
Zápasy
4.kolo | Slovácko - FC Vysočina | 2:0
18.kolo | FC Vysočina - Slovácko | 0:1
Související
Aktuálně

Představujeme partnery: Technické obory a fotbal jdou dohromady aneb prezentace LINDE a EMRO

Doposud jsme prezentovali vždy pouze jediného partnera. Tentokrát jsme se rozhodli prezentaci spojit a představit hned dvojici podporovatelů FC Vysočina. Oba jsou z technické oblasti. Společnost Linde se specializuje na plyn, Emro pro změnu na elektřinu. Shodně však pomáhají v rozvoji i fotbalové Vysočině. Celý článek

 
Servis
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu