07.01.2015, Miroslav Fuks

Do zimního drilu vstoupil i juniorský tým

Do zimního drilu vstoupil i juniorský týmDen po prvoligovém „áčku“ vstoupili do zimního drilu hráči juniorky FC Vysočina. Není divu, když jarní maratón zápasů Juniorské ligy odstartuje už 23. února. Na úvodním lehčím tréninku se hlásilo dvacet fotbalistů, ovšem lze očekávat, že omlazený kádr juniorky ještě před startem dospělých soutěží projde řadou změn.

 

Kouč Pavel Procházka a jeho asistenti Michal Kadlec a Václav Koloušek v juniorce přivítali trojici nováčků, kteří byli přeřazeni z dorostu U19 - Davida Štěpánka, Daniela Šerého a gólmana Marka Koláře. „Náš kádr měl z dorostu ještě doplnit krajní obránce Lukáš Hekerle, u něhož však narážíme na kolizi se studijními povinnostmi. Zatím postrádáme i makedonského středopolaře Bojana Spirkoskiho, který by se měl objevit v nejbližších dnech. Naopak s námi začal trénovat zkušený krajní obránce Vlastimil Vidlička, který si hledá angažmá v jiném klubu. Do přípravy se vrátili i kluci, kteří na podzim hostovali v regionálních klubech – Radim Šuta, Aleš Čáp, Jan Zimola a Filip Dvořáček. Máme nyní dostatek času, abychom všechny hráči prověřili a zvážili, zda s nimi pro jarní část můžeme počítat. Umím si představit, že někteří s námi zůstanou až do poloviny března, kdy by někteří mladíci mohli odejít na hostování do dospělých soutěží,“ uvedl trenér Procházka, kterého těší, že se přes svátky ztenčila marodka: „Naplno už trénoval Ivo Ujčík a volněji začal stoper Dominik Pedro. Zdravotní stav zatím neumožňuje přípravu Štěpánu Marušovi, který po operaci křížových vazů v koleni regeneruje.“

Lodivod juniorky postrádá Patrika Demetera a Mateje Mlakiće, kteří se přesunuli do kabiny „áčka“: „S jejich odchodem nám trochu odešla kvalita. Byl bych proto rád, kdyby se v zimě podařilo zvýšit konkurenci v kádru příchodem jednoho či dvou vytipovaných talentovaných fotbalistů ročníků 1995 nebo 1996. Záležet samozřejmě bude i na tom, jak se vyvine podoba kádru prvního týmu,“ upozornil Pavel Procházka, jenž si pochvaluje přítomnost Václava Kolouška: „Venca plní úkoly asistenta trenéra a zároveň je i vedoucím týmu. Nadále však zůstává hráčem a zapojuje se do všech tréninků. Svoji roli nepochybně sehraje i v některých zápasech. Věříme, že bude schopen svými obrovskými zkušenostmi pomoci ve fotbalové výchově našich talentovaných mladíků"

 
Aktuálně

Organizační informace k ASEKOL RECYCLE MATCH proti Dukle Praha

Další domácí utkání jihlavských fotbalistů je tady. A s ním i organizační informace, které se vám bude hodit znát, než na stadion vůbec vyrazíte. Stejně jako na duel s Kroměříží klub připravil tematické utkání. Tentokrát s heslem #udržitelnost. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
×
Dnes v 18:00
FC Vysočina Jihlava
FK Dukla Praha
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu