02.01.2015, Miroslav Fuks

Nové tváře v FC Vysočina: Batioja, Kubista a Ľupták

Nové tváře v FC Vysočina: Batioja, Kubista a ĽuptákHlavní kouč Luděk Klusáček přivítá na prahu zimní přípravy tři nové tváře. Kádr FC Vysočina rozšíří slovenský středopolař Branislav Ľupták, ekvádorský útočník či krajní záložník Augusto Batioja a defenzivní hráč Vojtěch Kubista. Spolu s nimi budou o místo v jihlavském „áčku“ bojovat i dva fotbalisté přeřazení z juniorky – záložník Patrik Demeter a obránce Matej Mlakić.

 

Pozorní fanoušci FC Vysočina jistě zaregistrovali, že Augusto Alexi Quintero Batioja (nar. 4.5.1990) se ucházel o jihlavský dres už v červnu loňského roku. Administrativní a vízové potíže však angažmá tohoto ofenzivního fotbalisty zhatily. Místo SYNOT ligy tak tento čtyřiadvacetiletý Ekvádorec na podzim působil v srbské SuperLize v týmu FK Radnički Niš. Zde odehrál 12 duelů a vstřelil jednu branku. V uplynulém soutěžním ročníku působil v maďarské nejvyšší soutěži v celku Diósgyőr, kde nastoupil do 27 ligových či pohárových duelů, vstřelil 2 branky a získal prvenství v maďarském ligovém poháru. Z Ekvádoru do Evropy zamířil v roce 2009, kdy získal angažmá v srbském klubu Novi Sad. V letech 2011 až 2013 nastupoval v nejvyšší srbské soutěži za kluby FK Inđija a OFK Beograd. V létě 2013 zamířil do maďarského Diósgyőru.

Též třiadvacetiletý středopolař Branislav Ľupták (nar. 5.6.1991) už prostředí jihlavské kabiny zná. FC Vysočina jej totiž otestoval 10. prosince v modelovém utkání. Dvojnásobný slovenský reprezentant v kategorii U21 nejčastěji nastupuje v roli defenzivního či klasického středního záložníka. Je odchovancem Dukly Banská Bystrica, která mu dala první šanci v nejvyšší soutěži v létě 2011. Na podzim 2014 v devatenácti zápasech Fortuna ligy nechyběl v dresu Banské Bystrice ani minutu, vstřelil jednu branku a třikrát svůj tým vedl jako kapitán. Na svém kontě má 83 startů ve slovenské lize a 4 góly.

Jablonecký odchovanec Vojtěch Kubista (nar. 19.3.1993) se na jaře 2013 propracoval do prvního týmu Baumitu. Defenzivní záložník či krajní obránce na sebe výrazně upozornil zejména v ročníku 2013/14, kdy byl nedílnou součástí jablonecké sestavy a zasáhl též do zápasů kvalifikace Evropské ligy. Letní příval jabloneckých posil však jeho pozici v kádru zhoršil. Tento člen kádru české reprezentace U21 na podzim zasáhl jen do šesti duelů, tudíž je pro něj hostování na Vysočině velmi dobrým řešením. Na svém kontě má celkem 31 startů v SYNOT lize a 2 vstřelené góly.

Kádr FC Vysočina rozšíří též dva avizovaní mladíci z juniorky. Záložník Patrik Demeter (nar. 2.1.1994) s „áčkem“ na podzim absolvoval několik tréninků a modelových zápasů. V juniorce sbírá zkušenosti přes dvě sezóny a dosud nastoupil do 56 utkání a vstřelil 12 branek. Chorvatský levý obránce či stoper Matej Mlakić (nar. 7.6.1995) do Jihlavy přišel v létě 2014 a v dresu juniorky odehrál 17 utkání a zaznamenal 2 góly. Na podzim též nakoukl do kádru prvního týmu a dokonce si v Jablonci připsal premiérové minuty v SYNOT lize.

Připomeňme, že v pondělí 5. ledna do zimní přípravy s FC Vysočina nastoupí celkem 26 fotbalistů do pole a 4 brankáři. Mezi nimi budou i navrátilci z hostování – gólman Jan Kotnour, levý bek Jan Urbánek a útočník Vojtěch Přeučil a Jakub Teplý. „Na herní soustředění do Turecka odletí pouze 20 hráčů a tři gólmani. Počítáme s tím, že někteří fotbalisté zamíří za pravidelným herním vytížením na hostování. Měli jsme zájem, aby zimní přípravu s „áčkem“ absolvoval také talentovaný útočník Tomáš Duba, který ještě náleží do dorostenecké kategorie a od ledna 2014 působí v juniorce. Nakonec jsme se ale rozhodli upřednostnit jeho školní povinnosti a zvládnutí maturity,“ uvedl sportovní manažer Josef Jinoch, který též odprezentoval jednu prozatímní ztrátu pro jihlavský prvoligový kádr: „Sparta nás požádala, aby s ní lednový přípravný blok absolvoval její hráč Adam Jánoš. Pokud by se do kádru letenského týmu neprosadil, tak máme samozřejmě zájem, aby se pro jarní část vrátil do FC Vysočina.“

Předpokládaný kádr FC Vysočina pro zimní přípravu

Brankáři: Blažek, Hanuš, Kotnour, Vejmola
Obránci: Hybš, Kubista, Krejčí, Kryštůfek, Marek, Mlakić, Šourek, Tlustý, Urbánek, Vaculík,
Záložníci: Batioja, Bello, Demeter, Fulnek, Jungr, Kosak, Kliment, Kučera, Kukoľ, Ľupták, Šulek
Útočníci: Harba, Marcin, Mešanović, Přeučil, Teplý.

Slovenský středopolař Branislav Ľupták (stojící zhruba uprostřed snímku s hrnkem čaje) s FC Vysočina v prosinci absolvoval modelový zápas.

 
Aktuálně

Představujeme partnery: Technické obory a fotbal jdou dohromady aneb prezentace LINDE a EMRO

Doposud jsme prezentovali vždy pouze jediného partnera. Tentokrát jsme se rozhodli prezentaci spojit a představit hned dvojici podporovatelů FC Vysočina. Oba jsou z technické oblasti. Společnost Linde se specializuje na plyn, Emro pro změnu na elektřinu. Shodně však pomáhají v rozvoji i fotbalové Vysočině. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
×
Dnes v 18:00
FC Vysočina Jihlava
FK Dukla Praha
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu