12.12.2014, Miroslav Fuks

Lukáš Masopust přestupuje do Baumitu Jablonec

Lukáš Masopust přestupuje do Baumitu JablonecFC Vysočina po dvou letech opouští další skvělý produkt jihlavské mládežnické akademie. Po Theodoru Gebre Selassiem, Janu Kopicovi, Michaelu Rabušicovi, Stanislavu Teclovi či Matěji Vydrovi přerostl sportovní ambice a finanční možnosti klubu jednadvacetiletý krajní záložník Lukáš Masopust. Člen kádru reprezentace U21 se rozhodl přijmout nabídku třetího celku SYNOT ligy - FK Baumit Jablonec.

 

Rychlonohý křídelník s fotbalem začínal doma v Božejově, roky 1999 až 2004 strávil v Kamenici nad Lipou a v jedenácti letech odešel do Jihlavy. Postupně prošel všemi mládežnickými kategoriemi a na jaře 2012 si připsal první starty za juniorku v MSFL. O dva měsíce později už byl zařazen do letní přípravy prvoligového nováčka, kde svými výkony a přístupem zaujal trenéra Komňackého. Okamžitě se zařadil do základní sestavy FC Vysočina a nemalou měrou se podílel na stabilním působení klubu v české nejvyšší soutěži. Nebýt zdravotních potíží s natrženým meniskem a nataženým přitahovačem v oblasti třísel, které jej pronásledovaly v kalendářním roce 2014, tak by jeho dosavadní prvoligový účet byl nepochybně vyšší, než je 55 startů a sedm gólů. Naposledy na sebe výrazně upozornil ve 14. kole, kdy svojí brankou rozhodl strhující domácí duel proti Plzni. To bylo naposledy, kdy se představil zaplněným ochozům jihlavského stadiónu. Od ledna bude svými ofenzivními výpady bavit fanoušky Jablonce a snad i reprezentace U21.

Poslední velký přestup odchovance FC Vysočina se zrodil před dvěma lety, kdy do Plzně odešel útočník Tecl. Nyní se rozhodl učinit další krok ve fotbalové kariéře Masopust, což okomentoval ředitel klubu Zdeněk Tulis: „Nejen tento aktuální přestup svědčí o výborném scoutingu a práci s mládeží v FC Vysočina. Na druhou straně nás mrzí, že stále není v našich silách udržet nejzářivější produkty naší akademie v Jihlavě. Nikdy jsme nechtěli brzdit rozvoj hráčů a jejich touhu po přestupu do ambicióznějšího a silnějšího klubu. Konkrétně u Lukáše vnímáme velkou ambici posunout se v kariéře dál, mít možnost nastupovat v evropských pohárech a zabojovat o mistrovský titul. Toto jsou cíle, které mu v FC Vysočina zatím nabídnout nemůžeme. Navíc je před Lukášem velké lákadlo v podobě červnového EURA U21, které se uskuteční v Česku. V Jablonci bude nepochybně více na očích a vzroste tak jeho šance probojovat se do kádru na tento evropský šampionát,“ uvedl Tulis, který doplnil další důležitý aspekt: „Pokud v dnešní ekonomicky složité době někdo nabídne za přestup talentovaného a ambiciózního fotbalisty adekvátní sumu, tak takovou nabídku musíme vzít v podmínkách FC Vysočina v potaz. V létě jsme enormní zájem o některé naše hráče ustáli, ovšem nyní už Masopust nebyl udržitelný. Finanční prostředky z takových významných přestupů nám umožňují stabilizovat klubovou ekonomiku, což je zásadní předpoklad pro další rozvoj klubu, abychom se jednou dostali na úroveň špičkových českých klubů,“ uzavřel svá slova ředitel FC Vysočina.

Snímek z domácího utkání proti Jablonci.

 
Aktuálně

Podpořte FC Vysočina v neděli v důležitém utkání proti Spartě B!

Fotbalová Vysočina potřebuje zabrat a konečně naplno bodovat. Netradičně v neděli 21. dubna bude od 17:00 hodin bojovat o první jarní vítězství proti nevyzpytatelnému týmu plného talentů – juniorce Sparty Praha. Přijďte ji v důležité bitvě podpořit, ať tolik potřebné tři body zůstanou doma! Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu