24.11.2014, Miroslav Fuks

Juniorka vedla, ale zkolabovala v závěru

Juniorka vedla, ale zkolabovala v závěruJuniorský tým nepotvrdil výhru z Hradce Králové a na domácí půdě překvapivě nestačil na 18. tým tabulky - FC MAS Táborsko. Domácí mladíci prohrávali, poté se dvakrát ujali vedení a zdálo se, že zvítězí. V závěru utkání jim však hosté zasadili dva těžké direkty, které znamenaly prohru 3:4 (0:1). Za Jihlavu proměnil dvě penalty Patrik Demeter a jednou se trefil Matej Mlakić.

 
FC VysočinaFC Vysočina
20.kolo, pondělí 24.11.2014, 13:00, Na Stoupách
3:4
(0:1)
TáborskoTáborsko
 

Góly: 47. a 69. Demeter (obě z pen.), 56. Mlakić – 36. a 83. Hadžič, 59. Musiol, 90. Nešický.
Rozhodčí: Musil – Černý, Reich
Diváci: 70
FC Vysočina: Vejmola – Hron, Pedro (17. Kosak), Kriegsmann, Mlakić – Spirkoski (79. Pěnkava), Demeter - Klusák, Kliment, Mazel – Duba (70. Koloušek).
Táborsko: Bébr – Svojše, Přeučil, Nešický, Škarda, Vavřina, Hadžič, Knotek, Bouška, Musiol, Tusjak.
 

Komentář

Od úvodních minut domácí potvrzovali roli favorita. Ačkoli neměli moc gólových šancí, svého soupeře výrazně přehrávali a snažili se tlačit do zakončení. První výraznou šanci však měli paradoxně hosté. Hadžič se zjevil před Vejmolou jak blesk z čistého nebe a jihlavský brankář musel ze svého repertoáru vytáhnout parádní zákrok. Následovalo střídání na druhé straně, kdy zraněného kapitána Pedra nahradil Kosak. A hned po svém příchodu na hřiště se činil. Pálil jednu šanci za druhou, neúnavně se však do střeleckých pozic prodíral a snažil se. Brzy však byl zastíněn Hadžičem. Ten v 36. minutě využil chyby gólmana Vejmoly a poslal hosty do vedení. Záhy na to mohl kontrovat jihlavský Duba, jeho jedovatá rána však orazítkovala tyč. To bylo také tím posledním zajímavým, co se v první půli událo.

Do druhé části vstoupili domácí lépe a těsně po přestávce dostali možnost zahrávat pokutový kop. K jeho exekuci se postavil Demeter a srovnal na 1:1. Nabuzená Jihlava, očividně okysličená přestávkovým průvanem v kabině, začala šlapat jak seřízený stroj. V 56. minutě Mlakič šikovně trefil střílený centr spoluhráče a poslal domácí do vedení 2:1. To však vydrželo pouhopouhé tři minuty. Pak se totiž s pomocí teče domácí obrany prosadil Musiol a srovnal na 2:2. Drama ovšem nekončilo. V 70. minutě sudí pískl druhou penaltu pro domácí. K exekuci se postavil znovu Patrik Demeter a opět se prosadil. Tím ale jihlavská produktivita zhasla. Od té doby už se činili jen hosté. Ke konci zápasu domácím začaly docházet síly a v 83. minutě Hadžič po centru srovnal na 3:3. A ačkoliv by remíza zápasu vzhledem k průběhu slušela, nebyla. V 90. minutě se Nešický trefil přesně a zařídil tak Jihočechům zisk cenných tří bodů za výhru 3:4.

Ohlasy trenérů

"V utkání jsme neproměnili spoustu vyložených šancí, na což jsme logicky doplatili. Soupeř nás dokázal vytrestat z rychlých brejků," řekl po utkání zklamaný trenér Pavel Procházka.
 
Související
Aktuálně

Představujeme partnery: Technické obory a fotbal jdou dohromady aneb prezentace LINDE a EMRO

Doposud jsme prezentovali vždy pouze jediného partnera. Tentokrát jsme se rozhodli prezentaci spojit a představit hned dvojici podporovatelů FC Vysočina. Oba jsou z technické oblasti. Společnost Linde se specializuje na plyn, Emro pro změnu na elektřinu. Shodně však pomáhají v rozvoji i fotbalové Vysočině. Celý článek

 
Servis
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
×
Dnes v 18:00
FC Vysočina Jihlava
FK Dukla Praha
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu