09.11.2014, Miroslav Fuks

Kučera: Měli jsme větší sebevědomí a šli jsme za vítězstvím

Kučera: Měli jsme větší sebevědomí a šli jsme za vítězstvímV neděli podvečer se v Jihlavě odehrávala reklama na fotbal! Strhující fotbalové představení na vyprodaném stadiónu FC Vysočina přineslo nečekané vítězství domácích borců nad Viktorií Plzeň a obrovskou radost hráčů a příznivců žlutých barev. Jak překvapivé vítězství jihlavských fotbalistů okomentovali hlavní aktéři duelu?

 

Trenér Roman Kučera se svými svěřenci získal 13 bodů z 5 utkání, v nichž FC Vysočina v SYNOT lize vedl. Šéf jihlavského realizačního týmu duel hodnotil pro kamery České televize: „S prvním poločasem jsme byli nespokojení, protože náš výkon byl zakřiknutý. Navíc jsme jej završili polovlastním inkasovaným gólem do šatny. Na to jsme zareagovali změnou způsobu hry a prostě jsme na hřišti začali ještě více pracovat. Troufám si říci, že jsme měli větší sebevědomí a šli jsme za vítězstvím. Snad jsme ve druhém poločase potěšili a pobavili diváky. Nebojím se říci, že naše vítězství bylo zasloužené,“ řekl Kučera, který nechal nahlédnout kuchyně svého realizačního týmu: „Na všechny zápasy se velmi pečlivě připravujeme včetně taktické analýzy a rozboru u videa. Stejně ale pracují i další kluby. Do každého utkání jdeme s respektem a sázíme na intenzivní pracovní nasazení a poctivý výkon. K úspěchu ale někdy potřebujete i kus štěstí, kterému jdeme naproti. Předvedená hra nás těší, ale není důvod oslavovat. Musíme pracovat. Nyní se už soustředíme na Liberec, který též toužíme porazit,“ zdůraznil jihlavský lodivod.

Na tiskové konferenci barvy FC Vysočina zastupoval sportovní manažer Josef Jinoch: „Dnešní utkání byla velmi hektické. Moc nás těší, že nám proti Plzni vyšel náš taktický záměr. Věděli jsme, že Plzeň přijede sebevědomá, neboť měla za sebou sérii úspěchů završených výhrou nad Spartou. My jsme však předvedli poctivý výkon a zejména díky hře ve druhé půli, kdy jsme se zbavili zbytečného respektu, jsme si vítězství zasloužili. Navíc jsme neproměnili jednu vyloženou příležitost, kterou Mešanović neproměnil. Jsme rád, že jsme získali tři body a zároveň jsme takto vítězně pokřtili novou informační LED tabuli a reklamní LED perimetry, které na náš stadión dodala firma TEGAMO Czech,“ uvedl Jinoch, který čelil i dotazům týkajících se další budoucnosti kouče Romana Kučery a obsazení postu hlavního trenéra: „Zatím platí naše slova, která jsme řekli při nástupu pana Kučery, že hledáme kouče, který by do Jihlavy měl přijít jako hlavní trenér. Máme však před sebou ještě dvě kola a tři ligové týdny, na které se primárně soustředíme. Osobně však předpokládám, že poté nový hlavní kouč k týmu přijde. Ve hře je ale více možností, momentálně nelze vyloučit žádnou variantu.“

Hostující kouč Miroslav Koubek duel zhodnotil pro plzeňský web: „Je potřeba vítězům poblahopřát, ale my jsme domácím jejich situaci poněkud ulehčili. Věděli jsme, jak Jihlava hraje, že nebude jednoduché dostávat se do jejich hlubokého bloku a zachytávat jejich rychlé protiútoky. Mužstvo Jihlavy po jakékoliv naší ztrátě velice přímočaře a agresivně vyjíždělo do rychlých brejků. Až na výjimky se nám dařilo toto zachytávat, na druhou stranu se mi nelíbilo, že jsme nebyli ještě více úderní, přesní a více neotáčeli hru. Naši ofenzivní hráči až na Pilaře nepodávali očekávaný výkon, ale hra do zformované obrany je vždy těžká. Po vstřeleném gólu jsme situaci zřejmě trochu podcenili. Při obdržených brankách jsme prohráli klíčové souboje, hlavně druhý gól mě mrzel, protože jsem viděl z naší strany dva nedůrazně odehrané souboje. V soubojích jsme byli slabším týmem celý zápas a domácí právě na toto sázeli. My se ale nepoučili z průběhu utkání a v závěru už hráli vabank. Měli jsme hodně příležitostí a minimálně bod jsme si z Jihlavy měli odvézt. Na sto nebo sto deset procent nestačí hrát pouze dvacet minut. Máme o čem přemýšlet, určitě máme navíc. Z dnešního zápasu jsem jako trenér zklamán,“ hodnotil Koubek nepodařený zápas.

Pozápasové ohlasy v sestřihu tradičně nabízí Youtube kanál Ježour TV. Krom komentářů trenérů Josefa Jinocha a Miroslava Koubka z tiskové konference přinášíme i názory kouče Romana Kučery, jihlavských střelců Murise Mešanoviće a Lukáše Masopusta a nechybí ani hodnocení exjihlavského útočníka Stanislava Tecla.

 
Související
Aktuálně

Podpořte FC Vysočina v neděli v důležitém utkání proti Spartě B!

Fotbalová Vysočina potřebuje zabrat a konečně naplno bodovat. Netradičně v neděli 21. dubna bude od 17:00 hodin bojovat o první jarní vítězství proti nevyzpytatelnému týmu plného talentů – juniorce Sparty Praha. Přijďte ji v důležité bitvě podpořit, ať tolik potřebné tři body zůstanou doma! Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu