06.11.2014, David Zeman

Kamil Průša: Rád bych se dostal do dospělého fotbalu

Kamil Průša: Rád bych se dostal do dospělého fotbaluTentokrát jsme se v rozhovoru s mládežnickým trenérem mládeže FC Vysočina zaměřili na jejího sekretáře – Kamila Průšu, který zároveň trénuje mladší dorost U17. V minulosti prošel i „B“ týmem FC Vysočina, za který si zahrál divizi. Na další štace jsme se zeptali už přímo trenéra Průši.

 

Nejvýše jsem hrál MSFL za B tým FC Zbrojovka Brno. Následně divizi v Třebíči, Jihlavě a Velkém Meziříčí.

Jaké byly vaše trenérské začátky? Kdy jste s tímto řemeslem začal?
Trénovat jsem začal před patnácti lety v HFK Třebíč. V tomto oddíle jsem si kromě mladšího dorostu prošel všemi mládežnickými družstvy počínaje přípravkou a konče starším dorostem. Nyní jsem šestým rokem v FC VYSOČINA JIHLAVA.

Jakého trenérského vzdělání jste dosud dosáhl? Snažíte se dále vzdělávat?
Mám nejvyšší trenérskou licenci pro mládež, tedy „Trenér mládeže UEFA A.“ Absolvoval jsem stáž v 1. FC Slovácko, následně jsem navštívil Rapid Vídeň a v loňském roce jsem byl součástí pracovní skupiny Study Group, díky které jsem měl možnost poznat práci na mládežnickém úseku v Belgickém fotbalovém svazu.

Jak byste se charakterizoval jako trenér? Co říci k Vaší trenérské filozofii?
Mám poctivý a náročný přístup k tréninkovému procesu. Toto stejné vždy očekávám od svých svěřenců. Tvrdím, že každá poctivá práce musí být v budoucnu náležitě odměněna.

A co Vaše cíle jakožto trenéra? Kam směřujete?
Každý se chce vždy dostat, co nejvýše to jde. Já nejsem výjimkou. Nejdříve samozřejmě v mládežnickém fotbalu, což je první dorostenecká liga. Následně bych se chtěl prosadit také na úrovni dospělého fotbalu, k čemuž však nemám potřebnou licenci. Nezastírám tedy, že poslední dobou velmi přemýšlím o jejím dodělání.

Máte nějaký trenérský vzor?
Líbí se mi sportovní život a úspěchy trenéra Vrby. Prošel si postupně všemi kategoriemi a nyní je vlastně nejvýše, kam se dá jen dostat.

Jak hodnotíte dosavadní průběh sezóny z pohledu Vašeho týmu?
Mám na starosti mladší dorost U17. S hráči ročníku 1998 se mi práce líbí. Jedná se o kvalitní hráče, kteří se snaží hrát pohledný kombinační fotbal. Bohužel však v týmu stále hledám lídra, osobnost, která by v patřičný moment v utkání dokázala strhnout k lepším výkonům ostatní hráče.  Co se týká výsledků, tak to nechci moc hodnotit. Opravdu mi nyní jde spíše o to, posouvat hráče individuálně a zkvalitňovat jejich výkon na určitém hráčském postu.

Figuruje ve Vašem týmu nadějný fotbalista, který by mohl jít ve stopách například Matěje Vydry?
Matěje jsem netrénoval, tak těžko mohu porovnávat. Když si však uvědomím, že on byl již v sedmnácti letech v kabině mužů A, tak musím říci, že si toto u žádného našeho hráče z kabiny neumím představit. Jsou zde však jiné typy hráčů, kteří když budou poctivě pracovat, tak mohou být v budoucnosti připraveni pro velký fotbal.

Kamil Průša v rozhovoru s trenérem "áčkaL Romanem Kučerou.

 
Aktuálně

Pavel Mazánek: Proti Prostějovu nastoupíme s vírou ve vlastní schopnosti

S větším klidem a se zvýšeným sebevědomím míří fotbalisté FC Vysočina k další velice důležité bitvě v rámci FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY. V sobotu 27. dubna se od 10:30 hodin představí na trávníku o záchranu bojujícího Prostějova. Tým exjihlavského trenéra Radima Kučery k domácím utkáním nastupuje v azylu 1.HFK Olomouc. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu