01.11.2014, Miroslav Fuks

Kučera: V Teplicích jsme byli lepší a zaslouženě jsme zvítězili

Kučera: V Teplicích jsme byli lepší a zaslouženě jsme zvítěziliAž na sedmý pokus se FC Vysočina dočkal prvoligového vítězství proti Teplicím. To bylo o to sladší, že se zrodilo na teplických Stínadlech, kde domácí na podzim dosud neprohráli a v posledních třech zápasech vstřelili 12 branek. Vychutnejme si tedy pozitivní ohlasy po tomto hodně vydařeném duelu!

 

Trenér Roman Kučera vedl FC Vysočina ve čtvrtém utkání a může se pyšnit skvělým ziskem 10 bodů, které jihlavský tým dostaly ze sestupových příček. Jaký byl jeho pozápasový komentář? „Vítězství se rodilo velmi těžce. Třikrát jsme v něm vedli, přesto jsme se do konce zápasu museli o nesmírně cenné tři body strachovat. Naše situace mohla být jednodušší, pokud bychom za stavů 0:1 a 1:2 dotáhli do gólového konce některé nadějné brejkové situace. I díky tomu byl zápas až do konce hektický a nervózní. Těší mne, že jsme v Teplicích naplnili náš taktický záměr, když jsme hráli ze zabezpečené obrany do rychlých brejků, což jsme kombinovali s postupným útokem. Důležité bylo, že ofenzivní hráči dokázali na hrotu doplňovat Mešanoviće. Jen škoda, že jak v Ostravě, tak i v Teplicích jsme nebyli dostatečně efektivní a kvalitní v brejkových akcích. Řada z nich volala po vstřelení branky. Na tom musíme v dalších zápasech zapracovat. Nic to nemění na tom, že jsme v utkání byli lepší a zvítězili jsme zaslouženě,“ řekl Kučera.

V základní sestavě znovu nastoupil Šulek, který však nečekaně nastoupil ve středu zálohy. Jaká byla jeho úloha? „Vyplňoval střed hřiště, čímž jsme chtěli eliminovat silný teplický střed zálohy a ofenzivní sílu, kterou v posledních domácích zápasech potvrzovali. Chtěli jsme zahustit střed hřiště a Teplicím prakticky znemožnit kombinaci. Společně s Jánoše a Kučerou měl Šulek doplňovat Mešanoviće na hrotu. Ofenzívu samozřejmě měli podporovat i krajní beci a záložníci,“ okomentoval taktický záměr Roman Kučera.

Na oficiální pozápasové tiskovce za FC Vysočina vystoupil sportovní manažer Josef Jinoch: „Myslím si, že diváci viděli zajímavý ofenzivní fotbal s akcemi nahoru – dolů. Troufám si říci, že jsme zvítězili zaslouženě a jsem strašně rád, že naše bodová série pokračuje dál. Mrzí mne jediné – že tento zápas na vlastní oči nesledoval kotel fanoušků FC Vysočina. Věříme, že příště v Liberci už své příkladně bojující hráče podpoří.“

Jeho stručné hodnocení potvrdil i teplický lodivod Zdeněk Ščasný: „Věděli jsme, že Vysočina bude hrát z hlubokého bloku a zezadu, ovšem s touto hrou jsme si v první vůbec nedokázali poradit. Chybět nám pohyb a rozehrávka, navíc jsme hosty poslali v záběru půle do vedení. První půle byla z naší strany skutečně velmi špatná. Po celý zápas jsme měli velký problém ve středu hřiště, kde jsme nedokázali nahradit absentujícího Ljevakoviće. Projevilo se to i ve druhé půli, na které mi vadí hlavně to, že jsme sice dokázali dvakrát vyrovnat skóre, ale soupeř nás po našich hrubých chybách dokázal dvakrát potrestat. V závěru jsme si vytvořili nějaké šance, které jsme nedokázali proměnit. Přesto musím říci, že Jihlava hrála mnohem více agresivně, obětavě, výborně organizovaně a zaslouženě dosáhla na vítězství.“

Pozápasové ohlasy v sestřihu tradičně nabízí Youtube kanál Ježour TV. Krom komentářů trenérů Josefa Jinocha a Zdeňka Ščasného z tiskové konference přinášíme i názory hlavního kouče Romana Kučery a střelců jihlavských branek Vladimíra Kukoľa a Tomáše Kučery.

 
Související
Aktuálně

Podpořte FC Vysočina v neděli v důležitém utkání proti Spartě B!

Fotbalová Vysočina potřebuje zabrat a konečně naplno bodovat. Netradičně v neděli 21. dubna bude od 17:00 hodin bojovat o první jarní vítězství proti nevyzpytatelnému týmu plného talentů – juniorce Sparty Praha. Přijďte ji v důležité bitvě podpořit, ať tolik potřebné tři body zůstanou doma! Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu