17.10.2014, Miroslav Fuks

Vysočina z Baníku odvezla premiérový a cenný bod

Vysočina z Baníku odvezla premiérový a cenný bodVysočina chtěla na Baníku překvapit a nevracet se s prázdnou, což se jí v zajímavém a bojovném duelu podařilo. Jihlavě patřil první poločas, v němž si vytvořila několik velmi dobrých šancí, ale žádnou neproměnila. Druhé dějství patřilo Baníku, ovšem ani jemu nebylo přáno. Fotbalisté FC Vysočina se tak na pátý pokus dočkali prvního bodového zisku z Bazalů za zaslouženou remízu.

 
OstravaOstrava
11.kolo, pátek 17.10.2014, 20:15
0:0
(0:0)
FC VysočinaFC Vysočina
 

ŽK: Narh – Jánoš, Kukoľ
Rozhodčí: Ardeleánu – Blažej, Jiřík
Diváci: 5003
Ostrava: Pavlenka – Frydrych, Kaša, Stronati, Holzer – Mensah (81. Šichor), Greguš – Kukec, Lindpere (74. Baroš), Štěpán (60. De Azevedo) - Narh. Náhradníci: Šrom – Sukup, Šašinka, Byrtus. Trenér Tomáš Bernady.
FC Vysočina: Hanuš – Tlustý (67. Marek), Šourek, Krejčí, Šulek – Kučera, Jánoš - Jungr (30. Vaculík), Harba, Kukoľ – Mešanović (61. Kovář). Náhradníci: Blažek – Koloušek, Fulnek, Irobiso. Trenér Roman Kučera.
Stanice TV prenosu: sestřih
 

Komentář

Kouč Roman Kučera musel sáhnout k jedné vynucené změně v základní sestavě. V jedenáctce, která porazila Slavii, scházel zraněný levý obránce Matěj Hybš, kterého ve své premiéře v základu nahradil slovenský defenzivní hráč Peter Šulek.

Baník se musel obejít bez zraněného stopera Baránka, naopak alespoň na lavičce figuroval legendární útočník Baroš. Byla to právě jeho přítomnost, která v chladném pátečním večeru napomohla dobré návštěvě zápasu a bouřlivé atmosféře. První ohrožení branky patřilo Vysočině, když si na centr Kukoľa z levé strany vyskočil Mešanović, ovšem jeho hlavička postrádala přesnost i důraz. Na druhé straně si v 6. minutě našel centr ze strany Holzer, ale zakončoval velmi špatně. V 8. minutě měla Vysočina hned tři velké gólové příležitosti. Nejprve Jungr vystihl rozehrávku Baníku a spolu s dvojicí bosenských útočníků postupovali na jednoho stopera domácích. Bohužel, nahrávka na Mešanoviće nebyla ideální a stejně tak ani jeho zpětná přihrávka. Výsledkem byl pouze jihlavský roh, který po hlavičce jednoho z fotbalistů ve žlutém skončil na tyči! Mešanović na dorážku nedosáhl a Jungrova rána z dvaceti metrů letěla těsně vedle tyče! Na další šanci si diváci museli počkat do 27. minuty. Opět to byl roh Vysočiny a nebezpečná hlavička Šourka, kterou musel ostravský gólman reflexivně vytlačit nad břevno. Chvíli poté se Pavlenka zapotil při vyražení střely Kučery z dvaadvaceti metrů. V 39. minutě vyslal Kukoľ do brejku Harbu, který se dokázal zbavit obránce, ale ten na poslední chvíli dokázal odehrát na roh. Ve 41. minutě hledal centr Frydrycha z pravé strany ve vápně Kukece, který však vydoloval jen roh. Když se hostujícímu týmu nepodařilo dotáhnout do koncovky brejk tažený Kučerou, tak sudí první dějství ukončil.

Baník do druhé půle vstoupil aktivně, když ve 47. minutě Narh prostrčil míč do vápna na Lindpereho, který tísněn našel pouze rukavice Hanuše. V 56. minutě si Baník vytvořil nebezpečný závar po Štěpánově centru z levého křídla. Hostující obrana však byla pozorná a nepříjemně skákající míč na hranici malého vápna odvrátila. V 58. minutě Baník rychle rozehrál standardní situaci na Frydrycha nabíhajícího do pokutového území. Tento pravý bek poté našel Lindpereho, kterého skvěle vychytal Hanuš. Baník v těchto momentech Jihlavu tlačil a vytvářel si nebezpečné momenty a standardky. Po půlhodině hry z přímého kopu vyslal štiplavý pokus z třiceti metrů Kukec, při kterém se musel vytáhnout Hanuš. V 71. minutě vystrčila růžky i Vysočina. Kukoľ vyslal do brejku Kováře, který však Pavlenku střelou na přední tyč nepřekvapil. V 74. zleva odcentroval De Azevedo, ovšem Kukec na jeho střílený míč nedosáhl. V 79. minutě si hosté prokombinovali až ke střele, kterou z dvaceti metrů vyslal Jánoš po přihrávce Kučery. Letěla však těsně vedle tyče. V 81. minutě Kukec z úhlu vystřelil zpoza šestnáctky a jeho pokus byl zablokován na roh. V 85. minutě se Kukec znovu prosadil do vápna a se svojí střelou ztroskotal na jihlavské defenzívě. Vysočina odpověděla v 86. minutě rychlým brejkem v podání Harby a jeho štiplavou střelou, kterou Pavlenka boxoval na roh. Z něj se k hlavičce dostal Šourek a jeho další nebezpečný pokus odvrátil domácí hráč na brankové čáře. V 89. minutě se k zakončení znovu dostal agilní Kukec, ale těžkou hlavičku nezvládl a poslal ji mimo tři tyče. V nastaveném čase měl po akci Šichora velkou šanci Baroš, ale nastřelil jen obránce. Vzápětí Vysočina nevyužila zajímavý brejk. Zápas tak skončil velmi cenným bodovým importem Jihlavy za remízu 0:0.

Fotogalerie

               
 
 
Zápasy
11.kolo | Ostrava - FC Vysočina | 0:0
25.kolo | FC Vysočina - Ostrava | 2:0
Související
Aktuálně

Představujeme partnery: Technické obory a fotbal jdou dohromady aneb prezentace LINDE a EMRO

Doposud jsme prezentovali vždy pouze jediného partnera. Tentokrát jsme se rozhodli prezentaci spojit a představit hned dvojici podporovatelů FC Vysočina. Oba jsou z technické oblasti. Společnost Linde se specializuje na plyn, Emro pro změnu na elektřinu. Shodně však pomáhají v rozvoji i fotbalové Vysočině. Celý článek

 
Servis
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu