13.10.2014, Miroslav Fuks

Juniorka Varnsdorfu udělila lekci z produktivity

Juniorka Varnsdorfu udělila lekci z produktivityJuniorka FC Vysočina na domácí půdě porazila Varnsdorf vysoko 5:1 (3:0), když branky postupně zaznamenali Christian Irobiso, dvakrát Štěpán Maruš, Bojan Spirkoski a Tomáš Duba. Jihlavský tým se po této výhře vyhoupl na 4. příčku tabulky, ovšem dění na hřišti tomuto výsledku neodpovídalo.

 
FC VysočinaFC Vysočina
14.kolo, pondělí 13.10.2014, 13:00, Na Stoupách
5:1
(3:0)
VarnsdorfVarnsdorf
 

Góly: 7. Irobiso, 27. Maruš, 41. Maruš, 87. Spirkoski, 90. Duba – 82. M.Kučera
Rozhodčí: Musil – Dobrovolný, Fridrichovský
Diváci: 80
FC Vysočina: Vejmola – Hron (67. Mazel), Pedro, Zábrodský, Mlakić - Kliment (55. Kelbler), Demeter, Fulnek (57. Spirkoski), Klusák - Irobiso, Maruš (58. Duba).
Varnsdorf: Klouda – Vomáčka, Ruszó (46. Čurgali), Šimoník, Filip, Černý, Kučera, Polanský, Jurča, Halbich (74. Černohorský), Prieložný.
 

Komentář

V úvodních minutách měli hosté míč na svých kopačkách. Těžko však přecházeli přes propracovanou jihlavskou defenzivu. Aby však měl tenhle herní styl smysl, je třeba ho doplnit o kvalitní brejky. A to se podařilo. V 8. minutě Irobiso využil okénka v hostující obraně, pronikl do pokutového území a překonal gólmana Kloudu poprvé - 1:0. Ani v dalším průběhu nebyla Jihlava kupodivu lepším a hru tvořícím týmem. Naopak. Varnsdorf se nesložil a dál pokračoval v nátlakové hře. Základní problém tkvěl v tom, že když už si nějakou šanci vypracoval, což vzhledem k mizérii při finální přihrávce nebylo moc často, Vejmolu nepřekonal. Jihlava se navíc mohla spolehnout na své útočné duo Irobiso – Maruš, které zatápělo hostující defenzivě. Ve 27. minutě, po akci, jíž předcházela standardní situace hostů, využil brejku Maruš a svou první brankou v utkání zvýšil na 2:0 pro Vysočinu. Třetí hřebíček do varnsdorfské rakve zatloukl ve 41. minutě znovu Maruš. Mlakič zatáhl míč po levé straně, parádně jej předložil na zlatém podnose Marušovi, který už jen zasouval - 3:0.

Druhou polovinu ovlivnila zvlášť na jihlavské straně mnohá střídání, především kmenových hráčů ligového A-týmu. Varnsdorf se kýžené a nutno dodat, že zcela zasloužené branky nakonec přece jen dočkal. V 82. minutě se Kučera trefil nádherně do šibenice, takovému gólu museli zatleskat i domácí příznivci. Pokud tam měl Vejmola nějaké pavoučky, nyní už je pavučina pryč. Pokud někdo odešel před koncem v domnění, že už je hotovo, šeredně se mýlil. Varnsdorf Jihlavu zatlačil, další branku však nepřidal. Jelikož ale otevřel svou defenzivu brejkům, a ty Jihlavanům šly perfektně, tvrdě pykal. V 86. minutě se po krásné uličce proběhl hostujícím obranným pásmem Spirkoski a střelou do prázdné branky přidal čtvrtý zásah Vysočiny. Pečeť na skóre dal v 90. minutě střídající Duba, který se nejlépe zorientoval v závaru před brankou a stanovil tak konečný stav na 5:1 pro Jihlavu. Kruté, leč skutečné.

Fotogalerie

               
 

Ohlasy trenérů

"Soupeř v Jihlavě podal dobrý výkon, byl velmi silný v kombinaci a vytvořil si řadu šancí. V těch však nebyl vůbec efektivní. My jsme mu naopak udělili lekci z produktivity. S našim výkonem hlavně ve druhé půli ale rozhodně nemohu být spokojený," okomentoval zápas trenér Pavel Procházka.
 
Související
Aktuálně

U17: Bod z Liberce

Jihlavští mladší dorostenci nedokázali v druhém poločase dokonat obrat proti svému sokovi v tabulce Slovanu Liberec a odváží si tak bod po remíze 2:2 (2:2). Za Vysočinu nejprve skóroval v 29. minutě Tomáš Vambera a poté ještě v prvním poločase vyrovnával Radek Palán. Dorostenci se tak i nadále nachází na 13. příčce tabulky. Celý článek

 
Servis
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu