27.09.2014, Miroslav Fuks

Petr Rada: Stále věřím, že je v silách týmu vyhrávat

Petr Rada: Stále věřím, že je v silách týmu vyhrávatPo úvodní desetiminutovce se zdálo, že fotbalisté FC Vysočina na Julisce nemohou prohrát a že by si z Prahy mohli odvézt cenný bodový zisk. Přišla však velice smolná vedoucí branka Dukly, domácí celek získal sebevědomí a naopak výkon hostí začal mít sestupnou tendenci. Zatímco tým kouče Kozla se rehabilitoval za vysokou prohru na Slovácku, jihlavská fotbalová deprese si připsala další pokračování.

 

Petru Radovi, trenérovi FC Vysočina, se utkání nehodnotilo vůbec lehce: „Na rozdíl od utkání v Hradci, jsme do zápasu na Dukle vstoupili poměrně aktivně. V úvodní desetiminutovce jsme dobře kombinovali a domácí jsme nepustili do tlaku. Věřili jsme, že na Dukle, které se v posledních kolech optimálně nedařilo, můžeme uspět. Jenže smolná branka v 15. minutě, kdy jsme ve vápně byli v dostatečném počtu, a střela se od Krejčího hrudi odrazila do sítě, utkání dost proměnila. Navíc přišla druhá branka v naší síti v momentě, kdy jsme ztratili míč na vlastní polovině, a Dukla nás ztrestala z brejku. V dalších minutách se hra opticky vyrovnala. O přestávce jsme si řekli, že na Dukle nejsme bez šance a že musíme rychle vstřelit kontaktní gól. Místo toho to bylo už dvě minuty po pauze 3:0 a zápas byl prakticky rozhodnutý. Nadále jsme se snažili o snížení stavu, ale zároveň jsme mnohdy zbytečně snažili vystavovat domácí hráče do ofsajdové pozice, což nám ale vždy nevycházelo. Duklu jsme tak pouštěli do dalších příležitostí. Čtvrtý gól byl výsledkem zbytečné chyby Hybše v rozehrávce. Vzápětí jsme Kovářem vsítili alespoň čestný gól. Dukla nás výrazně předčila v efektivitě zakončení, my jsme v šancích branku většinou ani netrefili. Vítězství domácího celku bylo zasloužené,“ řekl v úvodním komentáři Rada.

V rámci následných dotazů přítomných novinářů mimo jiné uvedl: „Stále se to opakuje, ale sráží nás individuální chyby. Jakmile inkasujeme branku, tak na tým padne deka. Tak se děje už několikátý zápas. Naše situace rozhodně není vůbec jednoduchá. Zisk pouhých čtyř bodů po devíti kolech představuje velmi špatnou bilanci. Stále ale věřím, že je v silách tohoto týmu začít vyhrávat. Teď se začínáme připravovat na utkání na Slavii. Případné kroky vůči hráčskému týmu či trenérům jsou v kompetenci vedení. Nepochybně mne čeká jednání s majiteli klubu,“uzavřel Rada.

Jak utkání na webu Dukly okomentoval domácí kouč Luboš Kozel? "Jsme rád, že jsme dnešní utkání zvládli. Prohráli jsme třikrát za sebou, dostávali jsme se trošku do tlaku, ať už z hlediska tabulky či efektivity v koncovce. Navíc jsme inkasovali debakl na Slovácku. Vyžádalo si to nějaké změny v sestavě a myslím, že se dnes štěstí trošku otočilo k nám. V úvodu na nás byla viditelná nervozita plynoucí z nového složení mužstva i tíhy okamžiku. Jihlava tam měla dvě příležitosti, které neproměnila, my jsme si pak pomohli rozehranou "standardkou", která nás dostala do vedení. Z mého pohledu to bylo důležité, protože Jihlava je kvalitnější, když vývoj zápasu mluví pro ní a může hrát do otevřené obrany na brejky. Tentokrát jsme tak hráli my, což nám také vyhovuje a z brejku jsme přidali druhou branku. Po půli jsme dali třetí gól a ten zápas rozhodl. Zbytek utkání jsme dohráli v klidu. Jsem rád, že se nám povedlo po dlouhé době dát víc gólů, a že se o ně podělilo hned několik hráčů. Dnes jsem spokojený."

Pozápasové ohlasy v sestřihu tradičně nabízí Youtube kanál Ježour TV. Krom komentáře kouče Petra Rady z tiskové konference přinášíme i slova stopera Jiřího Krejčího.

 
Související
Aktuálně

Představujeme partnery: Technické obory a fotbal jdou dohromady aneb prezentace LINDE a EMRO

Doposud jsme prezentovali vždy pouze jediného partnera. Tentokrát jsme se rozhodli prezentaci spojit a představit hned dvojici podporovatelů FC Vysočina. Oba jsou z technické oblasti. Společnost Linde se specializuje na plyn, Emro pro změnu na elektřinu. Shodně však pomáhají v rozvoji i fotbalové Vysočině. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
×
Dnes v 18:00
FC Vysočina Jihlava
FK Dukla Praha
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu