13.09.2014, Miroslav Fuks

Petr Rada: Vítězství z Hradce jsme nutně potřebovali

Petr Rada: Vítězství z Hradce jsme nutně potřebovaliDlouhé čekání hráčů a fanoušků FC Vysočina na první vítězství je u konce! Zrodilo se v 7. kole SYNOT ligy v Hradci Králové, bylo zasloužené a snad přišlo v pravou chvíli. Kouč Petr Rada měl na pozápasové tiskové konferenci po dlouhé době důvod k úsměvu.

 

Co zaznělo v jeho hodnocení vítězného duelu? „Věděli jsme, že Hradec v posledních dvou kolech udělal čtyři body a dařilo se mu. Bylo to znát i v první pětadvacetiminutovce zápasu, kdy jsme byli všude pozdě a nesbírali jsme odražené míče. Nedařilo se středové řadě. Jako bychom čekali, co se stane. Naštěstí nás domácí nepotrestali a my se dostali do zápasu. Začali jsme kombinovat, udrželi jsme balón a byli jsme nebezpeční směrem dopředu. Po jednom kontru se nám podařilo dostat do vedení, když Harba s přispěním štěstí holení otevřel skóre zápasu. Pro nás to bylo strašně důležité, protože jsme vůbec poprvé v sezóně vedli a tato výhoda pro nás představovala velké povzbuzení do zbytku utkání. První půli jsme tak výsledkově zvládli, ale herně jsme mohli být spokojeni jen z poloviny. Věděli jsme, že v Hradci nemůžeme uspět, když budeme celé druhé dějství jen bránit, tudíž jsme nejen zodpovědně bránili, ale byli jsme aktivní i v útoku. Domácí si přesto dokázali jednu velkou šanci vypracovat a mohli vyrovnat. Naštěstí Hanuš k Prokešovi přistoupil včas a vychytal ho. Škoda, že poté Kučera ve velké šanci nezvýšil na 2:0. Naštěstí o devět minut později tento klíčový druhý gól zaznamenal Harba. Domácí poté ještě více otevřelo hru a Kukoľ mohl z brejku vstřelit třetí gól. Myslím si, že s ohledem na naši nelehkou situaci, jsme v Hradci podali dobrý výkon a zaslouženě jsme zvítězili,“ okomentoval zápas Petr Rada.

Jihlavský lodivod si je velmi dobře vědom důležitosti této výhry: „S ohledem na vývoj tabulky jsme dosáhli nesmírně cenného vítězství. Nutně jsme ho potřebovali, aby si hráči znovu ověřili, že jsou schopní střílet branky a vítězit. Snad jim psychicky pomůže do nadcházejících těžkých zápasů. V naší situaci si třech bodů strašně ceníme, ovšem svoji hodnotu budou mít až poté, co v sobotu na svém stadiónu porazíme Příbram. Na tento duel se musíme pečlivě připravit a soustředit. Půjde o další klíčové utkání, jiné nás už asi ani nečekají,“ zdůraznil Rada a doplnil: „K přípravě na zápas v Hradci nám nepochybně prospěla čtrnáctidenní reprezentační pauza. I s ohledem na fakt, že jsme do kádru a do sestavy mohli zapracovat pětici nově příchozích hráčů. Duel na východě Čech přinesl další pozitivum v tom, že se střelecky snad znovu chytil Haris Harba. Snad na trefy z Hradce naváže i v dalších kolech.“

Jak duel okomentoval hostující kouč Luboš Prokopec? "Věděli jsme, že nás čeká velice důležitý zápas, protože kdybychom ho zvládli vítězně, tak bychom soupeři dokázali v tabulce odskočit. Myslím si, že v prvních 25. minutách jsme hráli velmi dobře, ale co nám to bylo platné, když nevystřelíte na branku. Pak jsme dostali branku, která nás rozhodila. Nedokázali jsme kombinovat. Domácí vyhráli zaslouženě a mě dnes mrzí, že jsme si totálně shodili předchozí výsledky. Zbylé dva góly byly už výsledkem toho, že jsme hráli vabank."

Pozápasové ohlasy v sestřihu tradičně nabízí Youtube kanál Ježour TV. Krom komentáře trenéra Petra Rady z tiskové konference přinášíme i názory premiérového ligového střelce Vladimíra Kukoľa.

 
Související
Aktuálně

Představujeme partnery: Technické obory a fotbal jdou dohromady aneb prezentace LINDE a EMRO

Doposud jsme prezentovali vždy pouze jediného partnera. Tentokrát jsme se rozhodli prezentaci spojit a představit hned dvojici podporovatelů FC Vysočina. Oba jsou z technické oblasti. Společnost Linde se specializuje na plyn, Emro pro změnu na elektřinu. Shodně však pomáhají v rozvoji i fotbalové Vysočině. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu