08.09.2014, David Zeman

Josef Vrzáček: Můj vzor je José Mourinho

Josef Vrzáček: Můj vzor je José MourinhoV minulé sezóně jsme vám pravidelně přinášeli krátké rozhovory a dotazníky s mládežnickými hráči. Nyní se zaměříme na druhou stranu mince mládežnického fotbalu, tedy na trenéry. Jaká je jejich hráčská minulost, jaké byly jejich trenérské začátky a co třeba jejich vzory? Jako první je na řadě trenér staršího dorostu U19 Josef Vrzáček.

 

Na jaké úrovni jste hrával fotbal? V jakých klubech?
Od žáčků až do konce kariéry jsem hrával v Lukách nad Jihlavou krajský přebor. Do čtyřiceti let jsem ještě kopal v Kozlově, nyní si chodím zahrát jen za staré pány.

Jaké byly Vaše trenérské začátky? Kdy jste s tímto řemeslem začal?
Trénovat jsem začínal v roce 1995 tam, kde jsem hrával, tedy také v Lukách. Jako hlavní trenér jsem prošel všemi soutěžemi od 1.B třídy až po 1. ligu.

Jakého trenérského vzdělání jste dosud dosáhl? Snažíte se dále vzdělávat?
Mám nejvyšší trenérské vzdělání, neustále na sobě pracuji a léta jezdím na stáže do zahraničí. Letos jsem se byl podívat za Matějem Vydrou ve West Bromwich Albion.

Jak byste se charakterizoval jako trenér? Co říci k Vaší trenérské filozofii?
Rád pracuji s detailem, především v oblasti taktické přípravy. Moje filosofie je pracovitost a fotbal je posláním prakticky 24 hodin denně.

A co Vaše cíle jakožto trenéra? Kam směřujete?
Časem se chci vrátit na nejvyšší dospělou úroveň. Pokud bych měl říci nějaký nedostatek, tak to bude možná to, že jsem moc spjatý s FC Vysočina, pokud je to nedostatek. A někdy až moc seriózní chování vůči hráčům.

Máte nějaký trenérský vzor?
Jednoznačně José Mourinho a to z mnoha pohledů. Například to, že tlak z hráčů filtruje na sebe, dále jeho cit pro taktiku, společenská sounáležitost k hráčům a vědomá manipulace s médii.

Jak hodnotíte dosavadní průběh sezóny z pohledu Vašeho týmu?
Je začátek sezóny, tak ještě nehodnotím.

Figuruje ve Vašem týmu nadějný fotbalista, který by mohl jít ve stopách například Matěje Vydry?
Matěje jsem trénoval, navštívil jsem ho, jak v Udinese, tak ve West Bromwich Albion, tudíž můžu plnohodnotně odpovědět, že takového fotbalistu v U19 nemáme, co se týká somatotypu. Máme tam ale hráče, kteří jsou schopni dosáhnout za určitých okolností na podobnou úroveň, co Matěj.

 
Aktuálně

Představujeme partnery: Technické obory a fotbal jdou dohromady aneb prezentace LINDE a EMRO

Doposud jsme prezentovali vždy pouze jediného partnera. Tentokrát jsme se rozhodli prezentaci spojit a představit hned dvojici podporovatelů FC Vysočina. Oba jsou z technické oblasti. Společnost Linde se specializuje na plyn, Emro pro změnu na elektřinu. Shodně však pomáhají v rozvoji i fotbalové Vysočině. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu