03.08.2014, Miroslav Fuks

Kouč Petr Rada byl po utkání na Spartě dvojnásob smutný

Kouč Petr Rada byl po utkání na Spartě dvojnásob smutnýByla by to příjemná paralela. Fotbalisté FC Vysočina jsou totiž posledním celkem, se kterým Sparta Praha na svém stadiónu ztratila ligové body. Stalo se tak v dubnu 2013 a letenští tehdy prakticky promarnili titul. Druhý srpnový den se dlouho zdálo, že jihlavský tým by překvapivý bodový import mohl zopakovat a přerušit tak 17 zápasů dlouhou sérii Sparty. Bohužel, domácí dvěma rychlými góly na počátku druhé půle toto nebezpečí zažehnali a navlékli si osmnáctý vítězný korálek.

 

Jihlavský kouč Petr Rada byl po utkání na tiskové konferenci dvojnásob smutný: „Omlouvám se, ale dnes nebudu moc výřečný. Nejsem na tom dobře psychicky, neboť mne hluboce zasáhlo dnešní nečekané úmrtí mého přítele, dlouholetého teplického ředitele Františka Hrdličky. Budu tedy strohý, na dlouhé proslovy opravdu nemám sílu. Na Spartu jsme jeli s tím, že se chceme prezentovat aktivní hrou. V první půli se nám to dařilo, ovšem na počátku druhého dějství jsme na to nenavázali. Zápas jsme si prohráli během čtyř minut, kdy jsme nebyli dostatečně koncentrovaní a dvakrát jsme inkasovali v rozmezí 47. a 50. minuty od krajního záložníka Přikryla. Velká škoda, protože jsme dnes dokázali charakter, bojovali jsme a hráli jsme s nasazením. Sparta měla prakticky tři šance a všechny proměnila. Za řeč stála snad ještě jedna střela, kterou Hanuš vyrazil. Na to, že jsme hráli na Spartě na půdě mistra, tak jsme si vytvořili dost šancí, zajímavých situací či standardek. Jak už to ale ve fotbale bývá, tak jsme ani jednu neproměnili. Vinou nekoncentrovanosti v úvodu druhé půle jsme utrpěli krutou porážku a přišli o dobrou možnost na Spartě bodovat. Krom tohoto úseku nemám hráčům prakticky co vytknout. Věřím, že si kvalitní momenty naší hry přeneseme do pátečního velmi důležitého utkání proti Bohemians, v němž musíme zvítězit. Věřím, že se nám to i s podporou fanoušků podaří,“ zdůraznil jihlavský lodivod.

Co k vítěznému duelu řekl sparťanský kouč Vítězslav Lavička? „První poločas byl pro nás složitější, Jihlava hrála aktivně a organizovaně. Chyběl nám oproti zápasu s Malmö pohyb. I přes to jsme si vytvořili pár situací, které mohly vést ke gólu, ale bylo potřeba zvýšit aktivitu, důraz a tlak v obranné i útočné fázi. Bylo to hodně o trpělivosti především směrem dopředu a o momentu překvapení. Jsem rád, že jsme díky těmto aspektům dokázali v úvodu druhé půle dvakrát v rychlém sledu udeřit.“

Pozápasové ohlasy v sestřihu tradičně nabízí Youtube kanál Ježour TV. Krom komentáře trenéra Petra Rady z tiskové konference přinášíme i názory mladého stopera Lukáše Kryštůfka a gólmana Jana Hanuše.

 
Související
Aktuálně

Představujeme partnery: Technické obory a fotbal jdou dohromady aneb prezentace LINDE a EMRO

Doposud jsme prezentovali vždy pouze jediného partnera. Tentokrát jsme se rozhodli prezentaci spojit a představit hned dvojici podporovatelů FC Vysočina. Oba jsou z technické oblasti. Společnost Linde se specializuje na plyn, Emro pro změnu na elektřinu. Shodně však pomáhají v rozvoji i fotbalové Vysočině. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
×
Dnes v 18:00
FC Vysočina Jihlava
FK Dukla Praha
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu