18.07.2014, Miroslav Fuks

Zdeněk Klucký: Generálkou pro nás byl zápas proti Lille

Zdeněk Klucký: Generálkou pro nás byl zápas proti LilleZa fotbalisty FC Vysočina je poslední týden letní přípravy, který vyvrcholí tuto neděli 20. července od 17:00 hodin na stadiónu v Jiráskově ulici přípravným duelem proti třetiligovému HFK Třebíč. Jakou náplň měly tréninky v tomto týdnu, kteří fotbalisté při nich absentovali, a co je nového v kádru FC Vysočina? Nejen na to jsme se zeptali Zdeňka Kluckého, asistenta trenéra.

 

„Už dávno máme za sebou kondiční a silovou složku přípravy a koncentrujeme se na fotbalové prvky tréninku. Pracujeme na taktice, střelbě, práci s míčem a zařazujeme i pilování standardních situací. Mrzí nás, že stále netrénujeme kompletní. Čtveřice Jungr, Marcin, Masopust a Jánoš s námi v tomto týdnu absolvovala jen úvodní rozcvičení a poté se připravovala pod dohledem kondičního trenéra Budějského. Tito hráči určitě nebudou k dispozici pro duel proti Třebíči, navíc k nim s teplotami přibyl i nemocný Šimonek,“ povzdechl si asistent trenéra Rady.

Jaký je u zdravotně indisponovaných hráčů předpoklad návratu do zápasového rytmu?
Marcin a Jungr by se od příštího týdne měli naplno zapojit do přípravy. U Jánoše nechceme nic uspěchat, neboť pro úvod ligy ještě nebude zcela fit a proti Spartě ve 2. kole nemůže nastoupit s ohledem na fakt, že z tohoto klubu u nás hostuje. Vše tedy ladíme pro třetí kolo proti Bohemians. Pozvolnější režim volíme i u Masopusta, který určitě nebude připraven na úvodní kola.

Lze nedělní poslední přípravný duel proti Třebíči označit jako generálku na ligu?
To rozhodně ne. Neděle nám poslouží k tomu, aby hráči zůstali v zápasovém rytmu a vyzkoušeli si standardní situace a útočné kombinace. Nejvýznamnější prověrkou pro nás byl před týdnem zápas proti francouzskému Lille. Šlo o velmi těžký zápas proti špičkovému soupeři, který nám mnohé ukázal. V zápase jsme podali dobrý výkon a i s přispěním štěstí a výborného výkonu gólmana Hanuše jsme zvítězili. Takový výsledek tým povzbudil do další přípravy a snad mu dodal sebevědomí do startu ligy.

Vedení klubu avizuje, že současná podoba týmu ještě není konečná. Objeví se v nedělního zápase nějaká nová tvář?
Celý tento týden se s námi připravuje čtyřiadvacetiletý slovenský obránce či defenzivní záložník Péter Lipták, kterého bychom proti Třebíči rádi otestovali. Nelze vyloučit, že v naší sestavě budou figurovat i další nová jména. Věřím, že se fanoušci přijdou přesvědčit na vlastní oči a též se před startem ligy dostat do zápasového rytmu.

Péter Lipták (nar. 7.9.1989) je odchovancem Hrabkova, pokud v roce 2005 zamířil do dorosteneckých týmů Tatranu Prešov. V roce 2009 hostoval ve Vranově nad Topľou a v dubnu 2010 debutoval ve slovenské Corgoň lize. V té dosud nastoupil do 57 duelů a vstřelil jednu branku. V uplynulém ročníku Prešov působil pouze ve druhé nejvyšší slovenské soutěži, kde obsadil až 4. příčku a nedokázal tak vybojoval návrat mezi elitu.

 
Související
Aktuálně

Podpořte FC Vysočina v neděli v důležitém utkání proti Spartě B!

Fotbalová Vysočina potřebuje zabrat a konečně naplno bodovat. Netradičně v neděli 21. dubna bude od 17:00 hodin bojovat o první jarní vítězství proti nevyzpytatelnému týmu plného talentů – juniorce Sparty Praha. Přijďte ji v důležité bitvě podpořit, ať tolik potřebné tři body zůstanou doma! Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu