13.07.2014, Miroslav Fuks

Jan Hanuš: Jsem rád, že jsme těžkou prověrku zvládli

Jan Hanuš:  Jsem rád, že jsme těžkou prověrku zvládliGólman Jan Hanuš se při svém třetím startu v rámci letní přípravy dočkal prvního vítězství. Po prohrách s Trenčínem a Táborskem se výraznou měrou podílel na nejcennějším letním skalpu FC Vysočina – výhře nad OSC Lille, třetím celkem uplynulého ročníku francouzské ligy, který se připravuje na předkolo Ligy mistrů. Honzo, projevila se v tomto utkání síla soupeře?

 

„Všichni jsme si moc dobře uvědomovali, jak kvalitní soupeř proti nám stojí. Odpovídal tomu kolektivní, zodpovědný, takticky a bojovný výkon, kterým jsme kompenzovali fyzickou, rychlostní a technickou převahu soupeře. Jsem hrozně rád, že jsme tuto náročnou konfrontaci s francouzským fotbalem zvládli, sehráli jsme vyrovnané utkání a dokonce jsme zvítězili,“ okomentoval zápas šestadvacetiletý Jan Hanuš.

Do průběhu utkání jsi výrazně promluvil chycenou penaltou v 58. minutě...
Docela jsem si na ní věřil. Do poslední chvíle jsem čekal, kam jí francouzský hráč kopne a nakonec jsem v tomto souboji uspěl, když jsem docela prudký míč dokázal vyrazit před sebe. Poté jsem si poradil i se dvěma po sobě jdoucími dorážkami.

Svůj tým jsi podržel i v jiných momentech...
Hráči Lille na mne vyslali asi dvě nepříjemné střely, které přede mnou skočily. Byl jsem rád, že jsem je vyrazil. Jednou mne jejich útočník ve velké příležitosti z blízka trefil do obličeje a výběhem jsem musel řešit několik ošemetných momentů.

Jak hodnotíš podmínky, které jste měli na soustředění v Horním Rakousku?
Vedení klubu pro nás zajistilo opravdu výborné prostředí hotelu a tréninkové podmínky včetně regenerace. Týdenní pobyt nepochybně prospěl ještě většímu utužení naší party. Ikdyž, na tu jsme si nikdy stěžovat nemohli.

Troufáš si říci, že je tým na start SYNOT ligy dobře připraven?
Jsem přesvědčen, že ano. Teď máme před sebou dva dny volna a poté už najedeme na tréninkový režim běžný pro mistrovské zápasy. Tým je výborně přepraven, podařilo se ho udržet pohromadě, a proto věřím, že budeme schopní usilovat o ještě lepší umístění, než v uplynulém ročníku.

 
Související
Aktuálně

Představujeme partnery: Technické obory a fotbal jdou dohromady aneb prezentace LINDE a EMRO

Doposud jsme prezentovali vždy pouze jediného partnera. Tentokrát jsme se rozhodli prezentaci spojit a představit hned dvojici podporovatelů FC Vysočina. Oba jsou z technické oblasti. Společnost Linde se specializuje na plyn, Emro pro změnu na elektřinu. Shodně však pomáhají v rozvoji i fotbalové Vysočině. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu