05.07.2014, Miroslav Fuks

Výhru proti Vlašimi zajistila až penalta v poslední minutě

Výhru proti Vlašimi zajistila až penalta v poslední minutěFotbalisté FC Vysočina herně nepřesvědčili ani ve druhém přípravném utkání proti druholigovému soupeři. Na svém stadiónu porazili Graffin Vlašim 3:2 (2:1), když po solidní hře v prvním dějství přišlo trápení ve druhé půli. O vítězství favorita rozhodl proměněný pokutový kop z 90. minuty, o který se postaral Arnold Šimonek. V první půli za Vysočinu skórovali Tomáš Kučera a Muris Mešanović.

 
FC VysočinaFC Vysočina
přát., sobota 5.7.2014, 11:00, Jihlava
3:2
(2:1)
VlašimVlašim
 

Góly: 16. T. Kučera, 20. Mešanovič, 90. Šimonek – 28. Breda, 49. Suk
Rozhodčí: Dobrovolný – Nádvorník, Reich
Diváci: 100
FC Vysočina: I. půle: Blažek – Vidlička, Kryštůfek, Šourek, Udovičić – Koloušek, T. Kučera – Kukoľ, Harba, Vaculík – Mešanović. II. půle: Blažek - Sladký, Kryštůfek, Krejčí, Rašić – Marek, T.Kučera (77. J.Kučera) - Fulnek, Harba (61. Teplý), Kliment – Šimonek.
Vlašim: Čaba – Petrů, Hauer, Vebr, Tomášek, Jakubov, Průcha, Putz, Jícha, Matějka, Miskovič. Náhradníci: Matiášek – Matějka, Kvída, Breda, Radoš, A. Kučera, Hronek, Verner.
 

Komentář

Vysočina v utkání testovala hned dva levé obránce z bývalé Jugoslávie. Srb Žarko Udovičič nastoupil už ve středečním duelu proti Táborsku. Pětadvacetiletý Chorvat Damir Rašić, který v uplynulém ročníku nastupoval za druholigový NK Dugopolje, se v jihlavském dresu objevil poprvé. Naopak scházeli zranění Masopust a Jánoš a navíc ze zdravotních důvodů absentovali i Jungr a Tlustý.

První střelu zápasu si v 9. minutě připsal Jícha, který pálil dva metry nad břevno. Mnohem nebezpečnější byla situace z 12. minuty, kdy velmi dobře odcentroval Kukoľ a našel Mešanoviće, který však hlavičkoval do náruče gólmana Čaby. V 16. minutě domácí celek otevřel skóre zápasu, když Koloušek po faulu na Kukoľa zahrával volný přímý kop, který poslal přesný centr na zadní tyč na hlavičkujícího Tomáše Kučeru – 1:0. O tři minuty později vyrovnal Jícha, ale jeho trefa nebyla uznána pro postavení mimo hru. V 25. po levém křídle unikl Udovičič, jenž odcentroval na hlavu Mešanoviće, který však gólmana nepřekonal. Na gólový zápis si musel ještě minutu počkat, když zužitkoval střelu Vaculíka, která se k němu odrazila do poměrně snadné pozice – 2:0. Rýsující se pohodový průběh zápasu ve 28. minutě narušil přímý kop před Blažkovou brankou. Zhruba z dvaceti metrů jej zahrával Breda a dokázal snížit na 2:1, neboť využil teči v jihlavské zdi a protipohybu gólmana Blažka. Třetí branku Vysočiny mohl v 39. minutě zaznamenat po centru Vaculíka hlavičkující Kukola, jenže našel jen náruč gólmana Čaby.

Druhá půle na obou stranách přinesla masivní střídání, které se však více podepsalo na výkonu jihlavského týmu. Vlašim už ve 49. minutě vyrovnala skóre, neboť Verner si naběhl na kolmý míč za obranu a před odkrytou branku předložil ideální přihrávku Sukovi – 2:2. V 64. minutě mohli hosté jít do vedení, když se Adam Kučera prodral přes Sladkého a postupoval sám na Blažka. Zkušený gólman se neukvapil a v klidu si počkal na Kučerův pokus o lob. Prvoligová Vysočina se ve druhé půli z herního útlumu dostala až kolem 70. minuty hry, kdy si vypracovala tři nadějné možnosti. Nejprve Kliment nezvládl řešení situace, kdy ho hostující hráči našli osamoceného za obranou. Výsledkem byl rohový kop, ze kterého nebezpečně hlavičkoval Šimonek. Hostující hráč jeho pokus vyhlavičkovat na další rohový kop. Ten kopal Fulnek a na zadní tyči našel v dobré příležitosti Kryštůfka, jenž z úhlu prostor mezi třemi tyčemi netrefil. V 73. minutě si za jihlavskou obranu naběhl Matějka a odhodlal se ke střele z hranice velkého vápna, která těsně minula pravou tyč Blažkovy branky. V 84. rychlý brejk potáhl Fulnek, ovšem ke střele se neodhodlal a jeho přihrávka na Šimonka nebyla přesná. Vysočinu v 89. minutě vysvobodil kolmý míč za obranu na Teplého, který byl faulován v pokutovém území a sudí musel nařídit penaltu. K té se postavil Šimonek a gólmana Matiáška překonal. Bývalý brankář dorostu a juniorky FC Vysočina, který je ve Vlašimi na testech, sice vystihl směr střely k pravé tyči, ale balón vyrazit nedokázal.

Nejen přípravný duel FC Vysočina vs. Vlašim na Youtube kanálu Ježour TV hodnotí střelec rozhodující branky Arnold Šimonek a asistent trenéra Zdeněk Klucký.

Fotogalerie

               
 
 
Související
Aktuálně

Představujeme partnery: Technické obory a fotbal jdou dohromady aneb prezentace LINDE a EMRO

Doposud jsme prezentovali vždy pouze jediného partnera. Tentokrát jsme se rozhodli prezentaci spojit a představit hned dvojici podporovatelů FC Vysočina. Oba jsou z technické oblasti. Společnost Linde se specializuje na plyn, Emro pro změnu na elektřinu. Shodně však pomáhají v rozvoji i fotbalové Vysočině. Celý článek

 
Servis
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu