17.06.2014, Miroslav Fuks

Trenér Kamil Průša: Hráči potřetí nechtěli skončit až druzí

Trenér Kamil Průša: Hráči potřetí nechtěli skončit až druzíMladší dorost FC Vysočina v kategorii U17 má za sebou skutečn parádní sezónu. Tým ji zvládl na výbornou, když obsadil v silné konkurenci všech celků z Moravy a Slezska první příčku se ziskem 90 bodů a pouhými dvěma porážkami ve 34 duelech. V čem vidí příčiny tohoto úspěchu trenér Kamil Průša?

 

V tomto ročníku jsou opravdu vybraní všichni „nejlepší“ hráči z celého Kraje Vysočina. Na tomto se systematicky pracovalo již od začátku kategorie starších žáků. Měl jsem tu čest tento tým vézt čtyři roky, tudíž vím, že je neskutečně pracovitý, má velkou vnitřní sílu a v kabině je opravdu cítit velká soudržnost. Každý z hráčů má v kabině určitou roli, kterou si plnil opravdu kvalitně.
Všechny hráče znám opravdu podrobně včetně jejich rodičů a celkového zázemí. Postupně jsme se zlepšovali a začali nám vyrůstat opravdu kvalitní individuality. V minulém ročníku pracoval s tímto družstvem trenér Petr Kuchta, který perfektně zvládnul hráče připravit a přenést je z kategorie žáků do kategorie dorostu.

Lze týmu či hráčům za uplynulou sezónu něco vytknout?
Vždy se objeví nějaký nedostatek, ale že bych měl hráčům za tento rok něco vytýkat? To opravdu ne. Určitě mě mrzí závěr sezony, který jsme nezvládli dle našich představ. Zde se však podepsala celkem dost velká marodka našeho ne moc širokého týmu. Navíc hráči doháněli své školní povinnosti a snažili se co nejvíce si vylepšit známky.

Bylo možné před rokem očekávat, že tým U17 bude aspirovat na nejvyšší příčku? Vedl si obdobně dobře i v předchozích kategoriích?
Určité očekávání tady bylo. Vždyť tento tým skončil v U15 druhý o bod za Slováckem, v U16 druhý o dva body za Olomoucí. Svým způsobem jsem cítil menší tlak od samotných hráčů. Sami mi říkali, že již potřetí nechtějí být až druzí. Jsem velmi rád, že se nám všem povedlo tato očekávání naplnit a klukům se tak podařilo splnit jejich cíl.

Nakolik se na úspěchu podílala spolupráce s dorosty U19 a U16?
Splupráce fungovala výborně. V U19 jsme měli tři hráče z tohoto ročníku. Vždy, když bylo potřeba, tak nám trenér Oulehla vyšel vstříc. Vše bylo samozřejmě konzultováno s manažerem mládeže Josefem Morkusem. Stejně tak tomu bylo s posunováním hráčů z U16. Trenér Kuchta také výborně spolupracoval. Musím říci, že hráči z ročníku 1998 (U16) dobře zapadli do našich zápasů. Navíc v našem týmu bylo trvale přeřazeno hned pět těchto mladších hráčů - Konrád, Kafoněk, Časta, Pavel Svoboda a Vlček.

Kteří fotbalisté náleželi k oporám týmu? Mají předpoklady, aby se stali v příštím roce stabilními články sestavy staršího dorostu U19?
Každý tým má svoji osu, o kterou se trenér nejvíce opírá. Klíma, Štěpánek a Bajer již byli kmenovými hráči letošní U19, takže tito by určitě měli hrávat stabilně. K nim se mohou přidat Sargsyan, Čermák a Liška, kteří si již letos celostátní soutěž U19 vyzkoušeli a určtě nezklamali. Musím ale říci, že od 3. července 2014 budou všichni na stejné startovní čáře a bude na každém z nich, jakou pozici si v týmu U19 vybudují. Tvrdím, že všichni mají na to, aby hráli nejvyšší dorosteneckou soutěž.

Jaký duel se vám během sezony nejvíce povedl? Naopak jaký zápas lze hodnotit jako nepodařený?
Mezi nejméně povedené utkání patří domácí zápas s Břeclaví a Kroměříží. Výborné utkání bylo doma se Zbrojovkou, v Opavě, v Prostějově a samozřejmě v Olomouci.

U17: Hráčská bilance

Střelci: 23 - Liška, 21 – Sargsyan, 20 - Bajer, 9 - Šimončič, 7 - Vedral, 5 – Kolčava, Časta, 4 - Vitásek, Novotný, 3 - Vomela, 2 – Kafoněk, 1 – Vlček, Ločárek, Čermák.

Odehrané minuty: 2706 - Vedral, 2391 - Sargsyan, 2313 – Bajer, 2257 – Liška, 2019 – Novotný, 1985 – Kolčava, 1834 – Vitásek, 1744 – Horký, 1650 – Ločárek, 1638 – Šimončič, 1530 – Čermák, 1480 – Pokorný, 1240 – Konrád, 1134 – Vlček, 1034 – Vomela, 979 – Kafoněk, 966 – Časta, 400 – Štěpánek, 246 – Parma, 131 – Svoboda Pavel, 106 – Pech, 77 – Klíma, 30 – Průša, 14 – Karmazín, 4 – Fikar, Svoboda Patrik, 1 – Malár, Bartók.

 
Aktuálně

Představujeme partnery: Technické obory a fotbal jdou dohromady aneb prezentace LINDE a EMRO

Doposud jsme prezentovali vždy pouze jediného partnera. Tentokrát jsme se rozhodli prezentaci spojit a představit hned dvojici podporovatelů FC Vysočina. Oba jsou z technické oblasti. Společnost Linde se specializuje na plyn, Emro pro změnu na elektřinu. Shodně však pomáhají v rozvoji i fotbalové Vysočině. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu