14.05.2014, LFA

Harba vs Němec. Bitva o sekundy i přesné kopy

Harba vs Němec. Bitva o sekundy i přesné kopyKanonýr Jihlavy z Bosny, kterému se mimořádně vydařila aktuální sezóna, proti bývalému hráči, který nasbíral přes dvě stě startů v Gambrinus lize. Takový byl druhý díl generačního souboje fotbalistů v dovednostních soutěžích, které uspořádala Ligová fotbalová asociace. Výsledek? Útočník Vysočiny Haris Harba remizoval s bývalou stálici ligových trávníků Josefem Němcem.

 

„„Věřím, že máme proti hvězdám Gambrinus ligy šanci. Disciplínou jsou o technice a ne rychlosti či fyzické připravenosti. Doufám, že kluky potrápíme,“ svěřil se před samotným bojem Josef Němec. Jeho soupeřem se stal Haris Harba, tedy forvard, který v letošní sezoně svými brankami táhne jihlavský celek.

„Myslím, že vyhrajeme, ale rozhodně to nebude nic jednoduchého. Proti nám stojí hráči, kteří jsou velmi dobře technicky vybaveni,“ varoval Harba.

A jak se celý střet těchto dvou mužů odehrál? V kopech na horní část brankové konstrukce, tedy „břevínka“, se oba protivníci rozešli remízou 2:2. V centrech na koše už byl výsledek ale daleko rozdílnější. Zatímco Josef Němec nemířil přesně ani jednou, Haris Harba se trefil hned dvakrát.

Velké překvapení se ovšem konalo v disciplíně slalom s míčem mezi kužely. Tam zástupce týmu starší generace porazil o necelou vteřinu jihlavského útočníka. Čas Němce 14,85 sekund, Harby 15,48 sekund. Celkové skóre? Remíza!

„Tohle je alespoň částečně sladké vítězství. Porazit ve slalomu jednoho z nejtechničtějších hráčů Gambrinus ligy je dobrý počin. Haris ovšem ukázal, že je mimořádným fotbalistou. Byla radost se s ním utkat,“ komentoval Josef Němec.

„Náš souboj skončil remízou, což jsem si úplně nepřál, protože jsem chtěl vyhrát, ale důležité je, že jsem jako zástupce mladé generace neprohrál. Bylo to hodně zajímavé srovnání,“ dodal Haris Harba.

  • zajímavé video ze souboje naleznete ZDE
  • fotografie najdete TADY

 
Aktuálně

Představujeme partnery: Technické obory a fotbal jdou dohromady aneb prezentace LINDE a EMRO

Doposud jsme prezentovali vždy pouze jediného partnera. Tentokrát jsme se rozhodli prezentaci spojit a představit hned dvojici podporovatelů FC Vysočina. Oba jsou z technické oblasti. Společnost Linde se specializuje na plyn, Emro pro změnu na elektřinu. Shodně však pomáhají v rozvoji i fotbalové Vysočině. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu