12.05.2014, Miroslav Fuks

Juniorka si ze Slavie odvezla debakl

Juniorka si ze Slavie odvezla debaklJuniorka FC Vysočina se vezla na vlně devíti zápasů bez porážky a v dosavadních dvanácti jarních odvetách si připsala jedinou porážku. O to větší vystřízlivění přinesl dnešní duel 37. kola Juniorské ligy, v němž jihlavské mladíky deklasoval 2. celek tabulky – tým Slavie Praha v poměru 6:0.

 
SlaviaSlavia
37.kolo, pondělí 12.5.2014, 17:00
6:0
(5:0)
FC VysočinaFC Vysočina
 

Góly: 2., 18. a 45. Prošek, 21. Eschmann, 43. Vondráček, 90. Zámečník
Rozhodčí: Lerch – Ratajová, Aubrecht
Diváci: 0
Slavia: Řehák – Bejbl, Dobtrotka, Kolařík, Čepelák – Peterka, Vondráček, Verner, Zmrhal, Prošek – Eschmann. Náhradníci: Otáhal – Smolák, Mac, Mensah, Salašovič, Zámečník, Liška
FC Vysočina: Soukup – Tomovič, Kriegsmann (46. Berky), Pedro, Levai (46. Klusák) – Fulnek, Demeter, Urbánek, Veselský (60. Salcin) - Duba, Kelbler.
 

Komentář

Úspěšný zápas z pohledu sešívaných naznačila už 2. minuta zápasu, kdy se domácí ujali vedení. Krásnou kolmou přihrávku dostal Prošek a bez větších problémů obstřelil gólmana – 1:0. Vysočina se v dalších minutách snažila o vyrovnání, ovšem místo toho přišla v 18. minutě druhá trefa Proška. Ten byl po přihrávce osamocený na levé straně hřiště a střelou po zemi skóroval ze svého pohledu k pravé tyči – 2:0. O tři minuty později to bylo už 3:0, neboť člen prvoligového kádru Zmrhal se prosadil do vápna, kde na dva metra přihrál na Eschmanna, jenž z první propálil gólmana Soukupa. Hrozivou jihlavskou půli umocnily závěrečné minuty prvního dějství. Nejprve ve 43. minutě trestný kop z pravé strany zahrával Zmrhal a ve vápně se k míči dostal Vondráček, jehož pokus se dokutálel do branky – 4:0. V poslední minutě Prošek dokonal svůj hattrick, který opět dostal skvělou přihrávku a v koncovce se nemýlil – 5:0.

Ve druhé půli už tempo hry dle očekávání upadlo. Hráči Vysočiny po bouřce v kabině mnohem lépe kombinovali a drželi míč. Snažili se o vsítění čestné trefy a zároveň již nechtěli rozšířit účet branek za zády gólmana Soukupa. Tento cíl se jim však splnit nepodařilo. Nejblíže jihlavskému gólu byl v 75. minutě Fulnek, jehož nádhernou střelu vytáhl konečky prstů Řehák. Domácí byli blízko půltuctu v 65. minutě, kdy Smolákova střela lízla břevno, a v 82. minutě, kdy Zmrhal odražený míč po rohovém kopu napálil do tyče. Šestou branku si tak ponechali až na samý konec utkání, kdy Zámečník skóroval hlavou po rohovém kopu.

Ohlasy trenérů

"V první půli jsme podali velmi vlažný výkon a domácí po našich chybách trestali naivitu v defenzívě gólovými trefami. Po poločasovém střídání se naše hra ve druhé půli zlepšila, ale náznaky šancí jsme nedokázali proměnit. Máme o čem přemýšlet a důkladně se připravit na Duklu," řekl k zápasu zklamaný kouč Pavel Procházka.
 
Zápasy
7.kolo | FC Vysočina - Slavia | 2:1
21.kolo | Slavia - FC Vysočina | 1:2
Související
Aktuálně

Představujeme partnery: Technické obory a fotbal jdou dohromady aneb prezentace LINDE a EMRO

Doposud jsme prezentovali vždy pouze jediného partnera. Tentokrát jsme se rozhodli prezentaci spojit a představit hned dvojici podporovatelů FC Vysočina. Oba jsou z technické oblasti. Společnost Linde se specializuje na plyn, Emro pro změnu na elektřinu. Shodně však pomáhají v rozvoji i fotbalové Vysočině. Celý článek

 
Servis
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu