24.04.2014, Miroslav Fuks

FC Vysočina podporuje preventivní kampaň „Ruce na prsa“

FC Vysočina podporuje preventivní kampaň „Ruce na prsa“Jak se provádí samovyšetření prsu, si mohou od 29. dubna vyzkoušet ženy a dívky v dalším obchodním centru, kam zavítá Dialog Jessenius se svojí preventivní kampaní Ruce na prsa. V obchodním centru City Park Jihlava bude edukativní stánek se speciálním modelem prsou k dispozici až do 11. května.

 

Dozvědět se zajímavé informace a dokonce si speciální model prsou „osahat“, bude mít možnost i fotbalista FC Vysočina Jihlava Marek Jungr s manželkou, kteří do City Parku Jihlava zavítají v úterý 29. dubna v 11.00 hodin, aby zde společně stánek otevřeli. Přestože se jedná o na první pohled ryze ženskou problematiku, i mužům se zkušenosti se správným vyšetřením mohou hodit. „Není výjimkou, že se na našem stánku často objevují se ženami právě i jejich partneři,“ říká ředitelka Dialogu Jessenius Michaela Tůmová a doplňuje: „až 30% případů rakoviny prsu totiž odhalí u žen právě oni“.

Manželé Jungrovi půjdou příkladem dalším ženám a dívkám, které chtějí svým zapojením do projektu Ruce na prsa upozornit na význam samovyšetření a prevence jako takové. Na speciálním fantomu budou mít oba možnost vyzkoušet nejen, jak se metoda samovyšetření provádí, ale také jak poznat, když se v prsu nachází něco, co tam nepatří. Stejně jako oni, potom mohou další ženy a jejich partneři v 1.patře obchodního centra City Park Jihlava (před prodejnou ALBI) získat praktické zkušenosti i užitečné rady denně od 11. do 19. hodiny. Kromě toho si navíc ještě odnesou slevové kupóny do vybraných obchodů.

Obchodní centrum City Park Jihlava je další zastávkou edukativní roadshow k projektu Ruce na prsa, který obecně prospěšná společnost Dialog Jessenius společně s Českým výborem Mezinárodní asociace nákupních center ICSC zahájila v září loňského roku s cílem upozornit na vysoký výskyt rakoviny prsu u nás. „Při loňských návštěvách v obchodních centrech ve velkých městech využilo možnosti vyzkoušet si samovyšetření už více než 1100 žen, z nichž třetina přišla do centra cíleně právě na náš stánek. Ženy vítají hlavně možnost získat pohmatovou zkušenost, aby věděly jaký útvar v prsu hledat, a také informace, kam se v případě nálezu obrátit pro pomoc,“ říká Michaela Tůmová.

 
Aktuálně

Organizační informace k ASEKOL RECYCLE MATCH proti Dukle Praha

Další domácí utkání jihlavských fotbalistů je tady. A s ním i organizační informace, které se vám bude hodit znát, než na stadion vůbec vyrazíte. Stejně jako na duel s Kroměříží klub připravil tematické utkání. Tentokrát s heslem #udržitelnost. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
×
Dnes v 18:00
FC Vysočina Jihlava
FK Dukla Praha
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu