14.04.2014, Miroslav Fuks

Juniorka zvládla těžký duel proti Příbrami

Juniorka zvládla těžký duel proti PříbramiVenku řádilo počasí, že by psa nevyhnal, ovšem duel 32. kola Juniorské ligy mezi Vysočinou a Příbramí samozřejmě sehrán byl. Kroupy ho sice na čtyři minuty pozastavily, ovšem nic nezměnily na tom, že jihlavští mladíci dobře rozehraný duel proti silnému soupeři dotáhli k vítězství 4:2 (2:2). Dvakrát skóroval Jakub Fulnek a po jedné brance přidali Patrik Demeter a Jan Urbánek.

 
FC VysočinaFC Vysočina
32.kolo, pondělí 14.4.2014, 12:30
4:2
(2:2)
PříbramPříbram
 

Góly: 19. a 55. Fulnek, 31. Demeter, 90. Urbánek (pen.) – 45. Stratil, 45. Mareš
ŽK: Divíšek
Rozhodčí: Vít – Pilný, Hájek
Diváci: 0
FC Vysočina: Soukup – Tomovič, Berky, Pedro, Klusák - Demeter, Urbánek – Fulnek, Jungr (65. Veselský), Levai (66. Kelbler) – Duba (82. Maruš).
Příbram: Krček – Barák, Krameš (78. Volina), Airapetian, Divíšek, Mareš, Kvida, Kdolský, Kraut, Stratil, Šípek
 

Komentář

Příbram, které v tabulce Juniorské ligy před tímto kolem náležela 6. příčka, nasadili hned pětici fotbalistů se zkušenostmi z tohoto ročníku Gambrinus ligy – Krameše, Divíška, Mareše, Krauta a Stratila. Naopak jihlavskou juniorku posílil pouze Marek Jungr, který kvůli trestu za žluté karty nemohl nastoupit v Plzni.

První větší šanci zápasu měl právě Jungr v 10. minutě, kdy vystihl rozehrávku hostí a pelášil sám na branku. Jeho únik byl však zastaven nedovoleným zákrokem. Z následného trestného kopu poslal Urbánek míč nad branku. O pět minut později se v možnosti ocitl Fulnek, jehož pokus ze středu hřiště vytáhl Krček mimo branku. Brzy poté Jungr vyslal dorostence Dubu, který k velké smůle domácích branku jen těsně minul. Domácí naštěstí předchozí šance dl minutě pokusil exostravan Kraut, ale Soukup jeho střelu s přehledem lapil. V 35. minutě už to mohlo být 3:0, ale Duba trefil pouze tyč! Příbram byla v prvním dějství určitě horším týmem, přesto během poslední minuty dokázali hosté srovnat na 2:2. Nejprve snížil po krásném přenesení hry Stratil a chvilku poté vyrovnal Mareš – 2:2.

Jihlavští mladíci do druhé půle vtrhli s velkou vervou znovu strhnout vedení na svoji stranu. Ve 48. minutě Jungr uvolnil Dubu, ovšem jeho zakončení Krček vyrazil na roh. V 54. minutě se z levé strany prodral do zakončení Levai, ale pálil nad břevno. Zasloužené branky se Vysočina dočkala v 55. minutě, kdy byl na konci kombinační akce s Dubou Fulnek. Na první pokus gólmana nepřekonal, ovšem s dorážkou už měl prakticky z brankové čáry lehkou práci – 3:2. Vyrovnat mohl po hodině hry Stratil, ale Soukup jeho střelu vyrazil. Po chvilce si Berky málem srazil míč do vlastní brány, ale naštěstí pro domácí míč skončil těsně vedle! V 65. minutě pálil aktivní a dobře hrající Stratil nad. V souboji s gólmanem Soukupem neuspěl ani o pět minut později. V 77. minuta vyslal projektil Demeter, ale jeho střela skončila mimo příbramskou branku. V 88. minutě Fulnek postupoval z úhlu sám na bránu, prováhal však ideální čas k zakončení a vracející se obránce mu míč vykopl. Minutu před koncem mohl z nadějného přímého kopu vyrovnat Kraut, ale pálil vedle branky. O jihlavském vítězství definitivně rozhodla 90. minuta, v níž Urbánek proměnil penaltu po ruce Divíška – 4:2. Juniorka tak ve čtvrtém duelu z posledních pěti zápasů splnila čtyřgólovou normu.

Fotogalerie

               
 

Ohlasy trenérů

Trenér Pavel Procházka: "Předvedli jsme kvalitní výkon, který jsme dokázali přetavit v tříbodový zisk. Soupeř byl výrazně posílen hráči z ligového kádru, což bylo na hřišti znát a přispělo to úrovni duelu. Možná i proto jsme dnes předvedli nejlepší jarní výkon. Dařila se nám kombinace a hráči si zaslouží pochvalu."
 
Zápasy
15.kolo | Příbram - FC Vysočina | 5:0
29.kolo | FC Vysočina - Příbram | 3:0
Související
Aktuálně

Představujeme partnery: Technické obory a fotbal jdou dohromady aneb prezentace LINDE a EMRO

Doposud jsme prezentovali vždy pouze jediného partnera. Tentokrát jsme se rozhodli prezentaci spojit a představit hned dvojici podporovatelů FC Vysočina. Oba jsou z technické oblasti. Společnost Linde se specializuje na plyn, Emro pro změnu na elektřinu. Shodně však pomáhají v rozvoji i fotbalové Vysočině. Celý článek

 
Servis
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu