03.04.2014, Miroslav Fuks

Petr Rada: Diváci musí ze stadiónu odcházet spokojení

Petr Rada: Diváci musí ze stadiónu odcházet spokojeníFotbaloví fanoušci jsou týden po galapředstavení FC Vysočina proti Olomouci ve velkém očekávání. Dokáže jihlavský tým na svůj výkon navázat a porazit ambiciózní třetí tým tabulky FK Mladá Boleslav? Učiní Vysočina další velký krok k záchraně a zvládne duel dvou předních týmů jarní tabulky? Jihlava bude tento velký šlágr, který byste si rozhodně neměli nechat ujít, hostit v neděli 6. dubna od 17:00 hodin!

 

Po 15. kole Gambrinus ligy, kdy se Vysočina krčila na 15. příčce tabulky a Mladá Boleslav byla po první půlce ligy až šestá, by asi jen největší optimista čekal, že ve 23. kole na sebe narazí 2. a 4. celek průběžné jarní tabulky. Fanoušek se tak v neděli může těšit na duel dvou týmů, které se chlubí výbornou formou a velmi dobrou střeleckou produktivitou. Mladoboleslavský celek v zimě převzal trenér Karel Jarolím a nastartoval jarní jízdu za pohárovými příčkami. Během odvetné části dosud nepoznal hořkost porážky, usadil se na vytoužené třetí příčce a jeho svěřenci se rozhodně nebudou chtít z Vysočiny vracet s prázdnou. Jak na kvality nadcházejícího soupeře nahlíží jihlavský kouč Petr Rada? Na které hráče si jeho tým bude muset dát největší pozor? „Mladá Boleslav disponuje kompaktním a kvalitním týmem, který je díky velmi dobrému ekonomickému zázemí vhodně doplňovaný. Konkurenci v útoku, kde mohou hrát Nešpor, Magera, Chramosta nebo Šultes, si může dovolit málokterý český klub. S příchodem kouče Jarolíma se Mladé Boleslavi zlepšila organizace obrany. Tým hraje v pohodě a na jaře náleží k nejlepším klubům ligy. Myslím si, že prokazuje lepší formu, než další mančafty, které soupeří o 3. příčku tabulky, tedy Dukla, Teplice nebo Liberec. Čeká nás těžké utkání, ovšem které v Gambrinus lize takové není,“ uvedl Rada.

Co by v neděli na favorizovaného soupeře mohlo platit? Jaké aspekty by ve hře FC Vysočina rozhodně neměly chybět? „Úspěchu musíme jit naproti aktivní ofenzivní hrou. Zároveň se však musíme vyvarovat okének v obraně a nepřesností v rozehrávce. Těch Boleslav umí využívat,“ upozornil bývalý český reprezentační kouč.

Fotbal a výkony FC Vysočina jsou v poslední době nejen v Jihlavě středem pozornosti fanoušků, ale i veřejnosti. Právem lze očekávat, že nedělní match bude sledovat zaplněný stadión v Jiráskově ulici. Jaký mají podle Petra Rady fanoušci a atmosféra vliv na výkon hráčů? Jak se mu líbila kulisa pátečního duelu proti Olomouci? „Fotbal se hraje pro diváky a já na hráče vždy tlačím, aby podali takový výkon, po němž budou diváci ze stadiónu odcházet spokojení bez ohledu na konečný výsledek. Příkladem mohly být naše domácí duely proti Liberci a Teplicím. Moc bych si přál, aby nás v pátek tlačily za dobrým výsledkem plné tribuny. Pokud na stadiónu bude obdobná atmosféra, jako při posledním utkání proti Olomouci, tak fanoušci skutečně mohou být tím klíčovým dvanáctým hráčem svého týmu,“ apeloval na fanoušky jihlavský lodivod.

Nelze opomenout téma zdravotního stavu hráčského kádru FC Vysočina. Kteří fotbalisté proti Mladé Boleslavi s určitostí nebudou k dispozici? „Bohužel, zdravotní situace týmu není optimální. S určitostí budeme v neděli postrádat Blažka, Marka, Marcina a Tlustého. Navíc se dílčími zdravotními potížemi potýkají i Mešanović, Jungr, Vaculík a Harba, což jsem už avizoval po pohárovém duelu v Plzni. Velmi mne mrzí, že některá média, přestože jsem tuto informaci na tiskovce dvakrát zdůraznil, uvedla, že Jihlava v Poháru České pošty šetřila hráče,“ zdůraznil Rada.

FC Vysočina Jihlava

Střelci: 10 – Harba, 3 – Masopust, 2 – Vaculík, Jánoš, Koloušek, Tlustý, Marek, Jungr, 1 – Kučera, Šourek, Kopic, Šimonek, Kosak, Karlík, Teplý, Josl, vlastní.

Inkasované karty: 5 – Josl, 3 - Masopust, Kučera T., Jungr, 2 - Karlík, Krejčí, Koloušek, Jánoš, 1 – Kopic, Přeučil, Vaculík, Kliment, Harba, Mikula.

Absence: Blažek, Marek, Marcin a Tlustý (zranění), Mešanović, Jungr, Vaculík a Harba (? – zdravotní problémy)

FK Mladá Boleslav

vedení klubu: prezident klubu: Josef Dufek, ředitel klubu: Michael Doležal, technický ředitel: Bc. Pavel Janák, sportovní sekretář: Vladimír Rosenberger, ředitel pro marketing a komunikaci: Bc. Jan Holický
adresa: U Stadionu 1118/II, 293 01 Ml. Boleslav
telefon: 326 211 441
internet: www.fkmb.cz
e-mail: fkmb@fkmb.cz
klubové barvy: bílá - modrá - bílá
kapacita stadionu: 5.000 míst k sezení
Juniorka: Juniorská liga

POHLED DO HISTORIE

Rok založení: 1902

Názvy klubu: Studentská XI. (1902), Boleslavská XI. (1907), Mladoboleslavský SK (1910), Aston Villa Mladá Boleslav (1919), Sokol AZNP Mladá Boleslav (1948), TJ Spartak Mladá Boleslav (1950), TJ Auto Škoda Mladá Boleslav (1966), FK Mladá Boleslav (1994)

Úspěchy: postup do Gambrinus ligy (2003/04), účast v předkole ligy mistrů (2006/07), 3. místo v Gambrinus lize (2006/07), vyřazení Olympique Marseille v Poháru UEFA (2006/07), vítězství v českém poháru (2011).

Vzájemná bilance: 5 utkání  2 – 1 – 2   5 : 8

Ze vzájemných zápasů:

pod. 13 - Gambrinus liga: FK Mladá Boleslav - FC Vysočina Jihlava 3:1 (2:0)
Góly: 7. Nešpor, 39. Štajner, 67. Ščuk – 50. Harba
Sestavy: M.B.: Miller – Kysela, Johana, Kúdela, Fabián – Jarolím, Ščuk - Štohanzl (82. Bořil), Štajner, Chramosta (90. Štoček) – Nešpor (87. Jeslínek). VYS: Hanuš – Marek, Tlustý, Šourek, Josl – Jánoš, Karlík (63. Jungr) – Masopust (72. Kliment), Koloušek, Vaculík – Harba (89. Teplý).

jaro 13 – Gambrinus liga: FC Vysočina Jihlava - FK Mladá Boleslav  1:0 (0:0)
Gól: 50. Rada
Sestavy: VYS: Blažek – Vaculík, Tlustý, Šourek, Čvirik – Masopust (74. Kučera), Rada, Jungr (90. Vaněček), Koloušek, Kosak (65. Tomeček) – Šimonek. M.B.: Miller – Kysela, Johana, Dosoudil, Bořil (79. Ondřejka) – Mareš, Ščuk, Sivrić (65. Sloboda), Jarolím, Štohanzl (90. Synek) – Nešpor.

pod. 12 – Gambrinus liga: FK Mladá Boleslav - FC Vysočina Jihlava  1:3 (1:2)
Góly: 31.(pen.) Magera - 7. a 23.(pen.) Tecl, 86. Koloušek
M.B.: Šeda – Kysela, Johana (32. Janíček), Zbrožek - Opiela, Kúdela – Bořil (46. Mareš), Magera, Šírl – Kulič (58. Štohanzl), Sivrič. VYS: Blažek – Karlík, Tlustý, Šourek (46. Kučera), Josl – Koloušek, Rada – Masopust (77. Mešanović), Jungr (64. Sedláček), Vaculík – Tecl.

Pravděpodobná sestava: Diviš – Kysela, Dosoudil, Kúdela, Bořil – Jarolím, Ščuk – Zahustel, Magera, Štohanzl - Šultes.

Trenér: Karel Jarolím

Střelci: 9 – Nešpor, Ščuk, 6 – Chramosta, 4 – Štajner, Štohanzl, 3 – Kysela, 2 – Zahustel, Fabián, 1 – Šultes, Smejkal, Jarolím.

ZMĚNY V KÁDRU

Příchody: Sivrić (konec host. FK Viktoria Žižkov), Bartl (přestup FK Viktoria Žižkov), Fousek (host. FK AS Pardubice), Koreš (host. SK Slavia Praha).

Odchody: Štípek (konec host. FC Viktoria Plzeň, Jeslínek (přestup Tobol Kostanaj/KAZ), Johana (host. FK Baník Most), Brunclík (host. SK Dynamo Č.Budějovice), Štoček (konec host. Kolín), Smejkal (host. SK Slavia Praha).

Stadión soupeře: ZDE

 
Související
Aktuálně

Představujeme partnery: Technické obory a fotbal jdou dohromady aneb prezentace LINDE a EMRO

Doposud jsme prezentovali vždy pouze jediného partnera. Tentokrát jsme se rozhodli prezentaci spojit a představit hned dvojici podporovatelů FC Vysočina. Oba jsou z technické oblasti. Společnost Linde se specializuje na plyn, Emro pro změnu na elektřinu. Shodně však pomáhají v rozvoji i fotbalové Vysočině. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu