24.03.2014, Miroslav Fuks

Juniorka Baníku naložila čtyři branky

Juniorka Baníku naložila čtyři brankyJuniorský tým FC Vysočina se po porážce v Olomouci vrátil na vítěznou jarní vlnu. Odnesl to Baník Ostrava, který z Jihlavy odjel se zaslouženou porážkou 4:1 (3:1). Pod vítězství domácího celku se brankami podepsali Martin Levai, Muris Mešanovič, Tomáš Duba a Štěpán Maruš.

 
FC VysočinaFC Vysočina
28.kolo, pondělí 24.3.2014, 12:30, Na Stoupách
4:1
(3:1)
OstravaOstrava
 

Góly: 8. Levai, 24. Mešanovič, 30. Duba, 64. Maruš – 19. Narh
ŽK: Maruš (VYS)
Rozhodčí: Váňa – Musil, Fridrichovský
Diváci: 80
FC Vysočina: Soukup – Tomovič, Pedro, Berky, Josl (61. Klusák) - Fulnek (84. Salcin), Demeter, Urbánek, Levai – Mešanović (46. Maruš), Duba (74. Kelbler).
Ostrava: Macej – Celba, Honiš, Kaša (32. Byrtus, 75. Patrik Kundrátek), Malcharek (46. Hrdlička) – Lukáš Kundrátek (37. De Azevedo), Novák, Holzer, Pyclík (46. Šašinka) – Narh, Opatřil.
 

Komentář

Domácí mladíci se ujali brzkého vedení, když Mešanović poslal v 8. minutě z pravé strany míč před branku, kde číhal Levai a otevřel skóre utkání – 1:0. Baník poté vrhal síly do útoku a snažil se o vyrovnání. V 10. minutě nebezpečně pálil Novák, ovšem jeho rána letěla nad branku. O tři minuty se hned dvakrát dostal do zakončení Opatřil, ale ani on nedokázal srovnat stav utkání. V 15. minutě se střílel na druhé straně Mešanović, ale jeho projektil skončil nad břevnem. Chvíli poté v koncovce znovu neuspěl ostravský Opatřil. V 19. minutě se Baník dočkal odměny za svoji aktivitu. Nárh si zpracoval těžký skákavý míč a dokázal obstřelit bezmocného brankáře Soukupa. Vysočina však bez vedení nebyla dlouho. Už ve 24. minutě se centr z levé strany snesl přímo na hlavu Mešanoviće a bylo to 2:1. Šance hostujícího celku na úspěch snížil po půlhodině hry dorostenec Duba, jenž utekl po pravé straně a následně střelou na vzdálenější tyč zvýšil vedení Vysočiny na 3:1. O gólový zápis usiloval i levý bek Josl, který však ve 41. minutě v šanci neuspěl.

Druhá půle nabídla o poznání méně zajímavých momentů. Domácí bez větších problémů drželi nadějný náskok a vyráželi do brejkových situací. A hrozili i ze standardních situací, z nichž jedna znamenala upravení stavu na 4:1. To útočník Maruš si na přední tyči vyskočil na roh zahrávaný Demeterem a nezadržitelně skóroval. O pátý jihlavský zásah se v dalších minutách svými střelami pokoušeli Fulnek, dvakrát Urbánek a Maruš. Jejich rány však cestu za záda gólmana Maceje nenašly. V 81. minutě mohli hosté snížit, ovšem proti byl levý bek Klusák, který míč dokázal vykopnout z brankové čáry.

Fotogalerie

               
 

Ohlasy trenérů

"Zápas jsme zvládli velmi dobře. Vstřelili jsme čtyři branky a některé další nadějné příležitosti jsme neproměnili. Tým odvedl kvalitní výkon, za který hráče musím pochválit," uvedl po utkání trenér Pavel Procházka.
 
Zápasy
14.kolo | FC Vysočina - Ostrava | 0:0
28.kolo | Ostrava - FC Vysočina | 3:1
Související
Aktuálně

Představujeme partnery: Technické obory a fotbal jdou dohromady aneb prezentace LINDE a EMRO

Doposud jsme prezentovali vždy pouze jediného partnera. Tentokrát jsme se rozhodli prezentaci spojit a představit hned dvojici podporovatelů FC Vysočina. Oba jsou z technické oblasti. Společnost Linde se specializuje na plyn, Emro pro změnu na elektřinu. Shodně však pomáhají v rozvoji i fotbalové Vysočině. Celý článek

 
Servis
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu