12.03.2014, Miroslav Fuks

Klucký: V naší hře nesmí chybět trpělivost, nebojácnost a sebevědomí

Klucký: V naší hře nesmí chybět trpělivost, nebojácnost a sebevědomíKvalitnější a ofenzivnější tým během jarní části Gambrinus ligy v Jihlavě asi hrát nebude, tudíž se fanoušci FC Vysočina mají tento pátek 14. března od 20:00 hodin na co těšit! Jejich tým, který v posledních dvou zápasech podal velice dobrý výkon, změří síly s třetím celkem tabulky a aspirantem na evropské poháry - FK Teplice!

 

Poslední tři jihlavské zápasy nesou jeden společný znak. Vysočina do nich vstupovala v roli klubu, jenž svého soupeře v ligovém duelu ještě nikdy neporazil. Stále to platí pro Slovan Liberec, do soboty to platilo na Duklu Praha a stejná nepříznivá bilance sedí i na Teplice. Ty na Vysočinu přijedou s cílem zvítězit a udržet se na výborné 3. příčce tabulky, která pro příští ročník zaručuje start v kvalifikaci Evropské ligy. Jaké jsou podle asistenta trenéra Zdeňka Kluckého největší přednosti nadcházejícího soupeře Jihlavy? Na jaké hráče si bude muset dát Vysočina největší pozor? „Obrovskou zbraní Teplic jsou rychlé protiútoky, které táhnou po krajích především Litsingi a Nivaldo a zapojují se do nich též útočníci Jindráček a Salami. Tito hráči jsou strašně rychlí a velmi dobře technicky vybavení,“ upozornil Klucký, který u teplického mužstva působil v letech 2007 – 2009, z toho rok po boku kouče Petra Rady.

Vysočina v sobotu po dvaceti zápasech zlomila prokletí a dočkala se vítězství ze stadiónu soupeře. Napravila tak domácí ztrátu s Libercem, ovšem další výpadek tolik potřebných bodů již nechce dopustit. Kudy povede cesta k úspěchu proti Teplicím? „Povinností každého hráče bude bojovný výkon a patřičné nasazení. To snad ani není nutné zdůrazňovat. K tomu však musí přidat i trpělivost, nebojácnost a fotbalové sebevědomí. Pokud hráči budou schopní v zápase předvést to, co ukazují v tréninku, tak bychom i proti Teplicím mohli uspět a udržet vysokou herní laťku z posledních dvou zápasů. Věřím, že k tomu přispěje i aktuální zvýšené sebevědomí a dobrá nálada, která v týmu panuje. Hráči si dokázali, že jsou schopní hrát více než vyrovnané partie i s týmy, které usilují o evropské poháry,“ zdůraznil Zdeněk Klucký.

S kterými fotbalisty do páteční bitvy nemůžete počítat? Bude k dispozici Marek, musel na Dukle odstoupit v průběhu první půle „Marek s určitostí nebude k dispozici a velký otazník panuje i nad nasazením nemocného Mikuly. Stále intenzivněji se připravuje Vepřek, ale u něj je ještě třeba dohnat určité tréninkové manko. Naopak už naplno trénuje Kukoľ, který nám s ohledem na menší zranění nebyl k dispozici na Dukle,“ doplnil jihlavský asistent trenéra, podle kterého trenérský triumvirát ještě není rozhodnutý ohledně složení základní jedenáctky: „Určité varianty sestavy nacvičuje a připravujeme. Jsme rádi, že zatím máme kam sáhnout, což v posledním kole potvrdilo nasazení Jungra a Jánoše.“

FC Vysočina Jihlava

Střelci: 7 – Harba, 3 – Masopust, 2 – Vaculík, Jánoš, Koloušek, Tlustý, Marek, 1 – Šourek, Jungr, Kopic, Šimonek, Kosak, Teplý.

Inkasované karty: 4 – Josl, 3 - Masopust, 2 - Jungr, Karlík, Krejčí, Koloušek, Kučera T., 1 – Kopic, Jánoš, Přeučil, Vaculík, Kliment, Harba, Mikula.

Absence: Marek (zranění), Mikula (nemoc)

FK Teplice

vedení klubu – předseda představenstva: Ing. Pavel Šedlbauer, ředitel: František Hrdlička, marketingový ředitel: Ing. Petr Heidenreich, sportovní manažer: Pavel Verbíř
adresa: Na Stínadlech 2796, 415 01 Teplice
telefon: 417 507 401
internet: info@fkteplice.cz
klubové barvy: žlutá a modrá
kapacita stadionu: 18.221 diváků
počet mládežnických týmů: 6
Juniorka: Juniorská liga

Pohled do historie:

zal. 1945 jako SK Teplice - Šanov
1948 – Sokol Teplice
1949 – ZSJ Technomat Teplice
1951 – Sokol Vodotechna Teplice
1952 – Sokol Ingstav Teplice
1953 – DSO Tatran Teplice
1960 – TJ Slovan Teplice
1966 – TJ Sklo Union Teplice
1991 – TFK VTJ Teplice
1993 – FK Frydrych Teplice
1994 – FK Teplice

Úspěchy:

Gambrinus liga: 2. místo (1998/99), 3. místo (2004/05)
Pohár ČMFS: vítěz 2002/03, 2008/09
Poháru UEFA: účast 1971/72, 1999/00, 2003/04, 2005/06
Intertoto Cup: účast 2002/03, 2006/07

Vzájemná bilance: 5 utkání 0 – 1 – 4  5 : 15

Ze vzájemných zápasů:

pod. 13 - Gambrinus liga: FK Teplice - FC Vysočina Jihlava 4:2 (3:1)
Góly: 15. a 20. Mahmutovič, 29. Jablonský, 78. Litsingi - 10. Kosak, 85. Teplý
Sestavy: TEP: Grigar - Matula, Jablonský, Lüftner, Krob - Litsingi, Vachoušek, Táborský, Nivaldo (87. Krátký) – Salami (56. Jindráček), Mahmutovič (88. Čajič). VYS: Blažek – Jánoš, Tlustý, Šourek, Vaculík – Koloušek (79. Teplý), Karlík (89. Marcin) – Kliment, Jungr, Kosak (46. Přeučil) – Harba.

jaro 13 – Gambrinus liga: FC Vysočina Jihlava – FK Teplice 1:1 (0:0)
Góly: 88. Kliment – 72. Mahmutovič.
Sestavy: VYS: Blažek – Vaculík, Tlustý, Šourek, Josl – Masopust (83. Kliment), Marek, Koloušek (77. Kučera), Karlík, Tomeček (57. Kosak) – Šimonek. TEP: Grigar – Jablonský, Kaufman, Matula – Vondrášek, Ljevakovič, Vachoušek (88. Lüftner), Podaný – Litsingi, Mahmutovič (85. Kerič), Jindráček (78. Chovanec).

pod. 12 – Gambrinus liga: FK Teplice - FC Vysočina Jihlava 3:1 (1:1)
Góly: 10. Vůch, 60. Jarolím, 90(+2). Podaný – 42. Tecl
TEP: Grigar – Ježdík, Lukáš, Matula, Rosa – (80. Kerič) Vůch, Ljevakovič (90. Melunovič), Jarolím, Podaný – Vachoušek, Mahmutovič (87. Jindráček). VYS: Blažek – Obert, Tlustý, Šourek, Josl – Karlík, Rada (67. Kučera) – Masopust (67. Mešanović), Koloušek (75. Sedláček), Vaculík – Tecl.

Pravděpodobná sestava: Grigar – Vondrášek, Matula, Jablonský, Krob – Ljevaković, Ramos – Litsingi, Vachoušek, Nivaldo - Jindráček.

Trenér: Zdeněk Ščasný

Střelci: 10 – Mahmutovič, 9 - Litsingi, 3 – Ljevaković, Táborský, 2 – Jablonský, Salami, Nivaldo, Matula, 1 – Kaufman, Jindráček, Hošek.

ZMĚNY V KÁDRU

Příchody: Ramos (přestup Chateauroux/FRA), Rode (přestup Skonto Riga/LOT), Bratanovič (přestup Rudar Velenje/SLO), Chukwuma (přestup SESA FA/Indie), Takács (přeřazen z dorostu), Urma a Heger (přeřazeni z juniorky).

Odchody: Klein (přestup FK Kairat/KAZ), Táborský (přestup Inter Baku/KAZ), Kaufman (bez angažmá).

Stadión soupeře: ZDE

 
Související
Aktuálně

U17: Bod z Liberce

Jihlavští mladší dorostenci nedokázali v druhém poločase dokonat obrat proti svému sokovi v tabulce Slovanu Liberec a odváží si tak bod po remíze 2:2 (2:2). Za Vysočinu nejprve skóroval v 29. minutě Tomáš Vambera a poté ještě v prvním poločase vyrovnával Radek Palán. Dorostenci se tak i nadále nachází na 13. příčce tabulky. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu