03.03.2014, Miroslav Fuks

Juniorka na Spartě 2:0 prohrávala, ale za 4 minuty duel otočila!

Juniorka na Spartě 2:0 prohrávala, ale za 4 minuty duel otočila!Juniorka FC Vysočina se dnes představila na půdě Sparty Praha. Do 72. minuty prohrávala 2:0 a zdálo se, že domácí jasně dokráčí k vítězství. Jenže mezi 72. a 76. minutou jihlavští mladíci dokázali skóre neuvěřitelně otočit na 2:3, když se postupně trefili Patrik Demeter, Michal Veselský a Adam Jánoš. Na skóre se už poté nic neměnilo a fotbal den po prvoligovém duelu s Libercem opět dokázal, že nemá logiku.

 
SpartaSparta
25.kolo, pondělí 3.3.2014, 13:00
2:3
(1:0)
FC VysočinaFC Vysočina
 
Góly: 36. Konaté, 47. Jakubov – 72. Demeter, 73. Veselský, 76. Jánoš
Diváci: 0
Sparta: Nguyen – Krátký, Karafiát, Matějka, Nový – Pešek (55. Sýkora), Skopec, Macháč, Konaté – Jakubov, Jurdík (64. Hájek).
FC Vysočina: Vejmola - Jánoš, Pedro, Karlík, Klusák (55. Urbánek) - Fulnek, Šuta (60. Levai), Demeter, Kosak (87. Tomovič) - Duba, Maruš (60. Veselský).
 

Komentář

První půle nabídla opatrný fotbal, v němž jihlavští mladíci možná byli více nebezpečným celkem. První branky zápasu se však dočkali domácí, když v 36. skóroval po rohovém kopu Konaté. V závěru půle ještě mohl vyrovnat jeden z jihlavských útočníků, ale nemířil přesně.

Úvod druhého poločasu byl v režii aktivně hrající Sparty. Domácí na juniorku Vysočiny vlétli a už v 47. minutě jejich úsilí vyústilo ve zvýšení vedení na 2:0. Peška poslal do vápna centr, který perfektně zasáhl Jakubov. I v dalších minutách patřil obraz hry Spartě a nezdálo se, že by její vítězství mohlo něco otřást. Jenže přišlo rozmezí mezi 72. až 76. minutou, během nějž mladíci z Vysočiny  zaznamenali neuvěřitelné tři branky a duel zcela otočili! Nejprve v 72. minutě využil chybu v rozehrávce Sparty Patrik Demeter a snížil na 1:2. Už o minutu později vyrovnal na 2:2 Veselský, když se po rychlém brejku trefil krásně do šibenice. Obrat dokonal v 76. minutě Jánoš. Sparťanský odchovanec, který od léta hostuje v Jihlavě, se po přímém kopu dostal k odraženému míči, který utaženou a těžkou ranou uklidil k tyči – 2:3! Sparta se v závěrečných minutách snažila o vyrovnání, ovšem její tlak a standardní situace k brance nevedly. Jihlava tak ze Strahova odvezla cenné tři body.

Fotogalerie

               
 

Ohlasy trenérů

"Utkání jsme dobře začali a prezentovali jsme se organizovaným výkonem. Naši spokojenost s hrou v první půli kazila jen zbytečná chyba, která vedle k vedení Sparty. V úvodní čtvrthodině druhé půle jsme vypadali velmi špatně. Domácí rychle zvýšili vedení na 2:0 a byli blízko dalším brankám. Jenže přišel náš nevídaný obrat a zápas se zcela změnil. Nakonec jsme šťastné vítězství udrželi. Za výkon bych chtěl pochválit jak trojici z "áčka" Karlíka, Jánoše a Kosaka, tak i naše mladíky - Dubu, Maruše a další," řekl po utkání spokojený trenér Pavel Procházka.
 
Zápasy
1.kolo | FC Vysočina - Sparta | 1:4
30.kolo | Sparta - FC Vysočina | 4:1
Související
Aktuálně

Představujeme partnery: Technické obory a fotbal jdou dohromady aneb prezentace LINDE a EMRO

Doposud jsme prezentovali vždy pouze jediného partnera. Tentokrát jsme se rozhodli prezentaci spojit a představit hned dvojici podporovatelů FC Vysočina. Oba jsou z technické oblasti. Společnost Linde se specializuje na plyn, Emro pro změnu na elektřinu. Shodně však pomáhají v rozvoji i fotbalové Vysočině. Celý článek

 
Servis
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu