22.02.2014, Miroslav Fuks

Vysočina i potřetí vstoupila do jara remízou 0:0

Vysočina i potřetí vstoupila do jara remízou 0:0Fotbalisté FC Vysočina v Brně, kde našel exil 1.SC Znojmo, vstoupili potřetí v historii klubu do jarní části Gambrinus ligy. A potřetí jejich prolog do sezóny skončil bezbrankovou remízou 0:0. V první půli byli opticky lepší domácí, ve druhém dějství měla převahu Jihlava. Největší šanci utkání nabídla poslední minuta, kdy hostujícím hráčům nebylo přáno tři body strhnout na svoji stranu.

 
ZnojmoZnojmo
17.kolo, sobota 22.2.2014, 14:00
0:0
(0:0)
FC VysočinaFC Vysočina
 

ŽK: Lacko – T.Kučera
Rozhodčí: Jech – Paták, Ratajová
Diváci: 805
Znojmo: Hrubý – Helísek, Odehnal, Hnaníček, Mudra – Buchta, Lacko – Crnkić, Haurdić (82. Liener), Reljić (63. Cihlář) – Vašíček. Náhradníci: Drobisz – Yonov, Zeba, Jurič. Trenér Leoš Kalvoda.
FC Vysočina: Blažek – Mikula, Krejčí, Šourek, Vaculík – Marek, Koloušek (82. Jungr) – Masopust (71. Kosak), T.Kučera, Kukoľ – Harba. Náhradníci: Hanuš – Tlustý, Jánoš, Mešanović, Marcin. Trenér Petr Rada.
Stanice TV prenosu: sestřih
 

Komentář

Kouč Petr Rada se musel obejít bez vykartovaného Josla a bez zraněných Karlíka a Přeučila, přesto mohl základní sestavu vybírat z početné skupiny adeptů. Nakonec překvapil nezařazením Jungra, Tlustého, Jánoše či nejlepšího střelce zimní přípravy Mešanoviće. Na post levého beka stáhl Vaculíka, debut v Gambrinus lize si na levém okraji zálohy odbyl Kukoľ a ve středu zálohy za útočníkem Harbou operoval Tomáš Kučera, který podzim strávil na hostování v Hradci Králové.

Vysočina měla na stadiónu Na Srbské díky poměrně početnému kotli fanoušků takřka domácí atmosféru. V první šanci se však ve 3. minutě po uvolnění Vašíčka ocitl Crnkić. Blažek však proti němu dokázal včas vyběhnout. Na druhé straně si po přihrávce Harby připsal první střelu Vaculík, ale pálil vedle tyče. V 15. minutě vyslal Masopust po centru Kukoľa příliš slabou hlavičku na to, aby gólmana Hrubého mohla ohrozit. V rozmezí 19. a 20. minuty si domácí vytvořili hned čtyři nebezpečné standardní situace v krátkém sledu, které vyvrcholily dobrou šancí Vašíčka. Tísněn stopery však pálil hodně vedle. V 25. minutě se svým pohotovým volejem neuspěl ani Masopust po oslovení od Vaculíka. V 37. minutě se dokázal na pravém křídle uvolnit Reljić a ze středu hřiště vyslal pokus přímo do náruče Blažka. O dvě minuty později střílel z uctivé vzdálenosti nad branku Lacko. Vysočina v první půli více kombinovala a držela míč, ovšem do šancí se dostávala sporadicky. To o hře Znojma bylo možné říci, že byla nebezpečnější. Do kabin se v poločase každopádně šlo za bezbrankového stavu.

Haris Harba hned v prvních vteřinách druhého dějství dokázal vyzkoušet pozornost Hrubého a na druhé straně se vzápětí pokoušel prosadit technickou střelou Buchta. Žádný z nich však ve svém snažení neuspěl. V 54. minutě se k průniku odvážil Mikula, ve vápně našel Harbu, který míč přiklepl Koloušek. Zkušený středopolař však technickou střelu poslal nad břevno. V 57. minutě už po přihrávce Vaculíka bránu trefil, ale Hrubý jeho tvrdý pokus lapil. V 59. minutě se ke střele uvolnil i Harba, jenže spíše ohrozil fanoušky FCV za brankou. V 61. minutě se ve vápně Jihlavy urodily dva velké závary. Reljić ale ani nadvakrát nepropálil hradbu těl a Blažek zůstal bez práce. V 77. minutě se odhodlal k samostatnému průniku střídající Kosak, ovšem zakončil ho střelou dva metry vedle pravé tyče. V 79. minutě se zaskvěl Blažek, když akrobaticky stáhl nebezpečný centr Helíska na nabíhajícího Cihláře. V 80. minutě našel centr na levém křídle Harbu, který z voleje vyslal záludný skákající míč, s jehož vyražením měl Hrubý plné ruce práce. V 87. minutě pak centru Kosaka hlavičkoval Jungr vedle branky. V 90. minutě byla Vysočina blízko branky, když výborně vypálil k levé tyči Kosak, ovšem Hrubý míč dokázal vyrazit a dorážející Jungr už kulatý nesmysl přes hradbu těl neprotlačil. Zápas tak skončil pravděpodobně zaslouženým smírem 0:0.

Fotogalerie

               
 
 
Zápasy
3.kolo | FC Vysočina - Znojmo | 4:0
17.kolo | Znojmo - FC Vysočina | 0:0
Související
Aktuálně

Podpořte FC Vysočina v neděli v důležitém utkání proti Spartě B!

Fotbalová Vysočina potřebuje zabrat a konečně naplno bodovat. Netradičně v neděli 21. dubna bude od 17:00 hodin bojovat o první jarní vítězství proti nevyzpytatelnému týmu plného talentů – juniorce Sparty Praha. Přijďte ji v důležité bitvě podpořit, ať tolik potřebné tři body zůstanou doma! Celý článek

 
Servis
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu