29.01.2014, Miroslav Fuks

Klucký: Těší nás týmový výkon a přístup hráčů

Klucký: Těší nás týmový výkon a přístup hráčůJihlava veze z Bratislavy pravděpodobně nejpovzbudivější výsledek z dosavadního průběhu jinak vydařené zimní přípravy. Zatímco před rokem Vysočina před odletem do Turecka prohrála s druholigovým Varnsdorfem, tak nyní před herním soustředěním získala cenný skalp posledního slovenského mistra a lídra Corgoň ligy. Jak duel proti slavnému Slovanu hodnotí asistent trenéra Zdeněk Klucký?

 

„Proti velmi kvalitnímu soupeři jsme sehráli vyrovnaný duel, v němž jsme si dokázali vytvořit více vyložených šancí, než Slovan. Ve velké příležitosti neuspěl hlavičkující Vaculík a brankovou konstrukci nastřelili Harba a Marcin. O naší výhře tak rozhodla jediná trefa Harby už ze 4. minuty zápasu. Těší nás týmový výkon a dobrý přístup od všech hráčů. Bylo vidět, že proti kvalitnímu soupeři a řadě známých hráčů jim nechyběla motivace,“ konstatoval Zdeněk Klucký.

V jihlavské sestavě poprvé v lednu nastoupil záložník Koloušek. Jak si vedl? „Odehrál první poločas. Herní pauza na něm byla znát, ještě není stoprocentně připravený. Je však jenom otázkou času, než se do formy zase dostane,“ řekl k jeho výkonu asistent trenéra, který informoval o zdravotním stavu hráčů, kteří do utkání proti Slovanu nemohli zasáhnout: „Mešanoviće po utkání s Baníkem trápil kotník a podobné problémy má po včerejším tréninku i další útočník Přeučil. Levý bek Vepřek na tréninku utrpěl koňara a vlastně se stejným problémem dnes musel už v 10. minutě střídat Mikula. U všech čtyř hráčů se naštěstí nejedná o nic vážného, všichni by se měli naplno zapojit do tréninkového procesu v Turecku. Jejich nasazením do dnešního zápasu jsme nechtěli riskovat zdravotní zhoršení stavu. Prioritní pro nás je, abychom na herní soustředění v pátek odletěli kompletní.“

Středopolař Václav Koloušek dnes konečně zasáhl do prvního duelu v rámci zimní přípravy. Jaký měl pocit ze svého výkonu a vůbec z celého zápasu? „Myslím si, že jsme podali dobrý týmový výkon, ze kterého mám docela dobrý dojem. Slovan jsme nepouštěli do vyložených šancí, dokázali jsme si přihrát a vytvořili jsme si několik gólových příležitostí. Co se týče mého výkonu, tak jsem se po fyzické stránce cítil docela dobře. To, že jsem měl tréninkový výpadek, neznamená, že jsem nic nedělal. Z herního pohledu to samozřejmě vždy může být lepší. Přeci jenom naplno trénuji jen čtrnáct dní a do míče kopu vlastně jen týden. Věřím, že mi do formy pomůže herní soustředění v Turecku.“

Kde vlastně vidíš příčinu tvého zranění? „Prosincovou individuální přípravu jsem zvládl bez omezení a vyšly mi i kondiční testy na začátku ledna. Bohužel, právě při nich jsem si při testu odrazové síly natáhl tříslo. Nemohl jsem běhat, ani kopat do balónu. Právě dnešní zápas se Slovanem byl určitou zkouškou, zda jsem vůbec připraven do Turecka odletět a naplno se zde zapojit do přípravy,“ řekl Koloušek.

Těší se ještě sedmatřicetiletý zkušený hráč na soustředění v teple? „Samozřejmě, že se těším. Jako každý rok jde o závěrečný blok zimní přípravy, který jistě všichni fotbalisté vítají. V Beleku budu na pokoji s Jardou Blažkem, který sebou vezme notebook a zásobu filmů. Po večerech se tedy snad nudit nebudeme,“ podotkl bývalý český reprezentant.

 
Související
Aktuálně

Představujeme partnery: Technické obory a fotbal jdou dohromady aneb prezentace LINDE a EMRO

Doposud jsme prezentovali vždy pouze jediného partnera. Tentokrát jsme se rozhodli prezentaci spojit a představit hned dvojici podporovatelů FC Vysočina. Oba jsou z technické oblasti. Společnost Linde se specializuje na plyn, Emro pro změnu na elektřinu. Shodně však pomáhají v rozvoji i fotbalové Vysočině. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu