28.01.2014, Miroslav Fuks

Kryštůfka, Klimenta a Teplého čeká hostování

Kryštůfka, Klimenta a Teplého čeká hostováníTrojice mladých kmenových hráčů FC Vysočina opouští kádr prvního týmu a míří na kvalitní hostování za pravidelnou herní praxí. Stoper Lukáš Kryštůfek na jaře naváže na své podzimní působení v druholigovém Graffinu Vlašim, krajní záložník Jan Kliment bude usilovat o dres Dukly Banská Bystrica a útočník Jakub Teplý hodlá střílet branky v Ústí nad Labem.

 

„V žádném případě nechci, aby hráči, kteří nyní náš kádr opouští, brali své hostování jako nějakou degradaci či trest. Tímto krokem jim chceme zajistit možnost pravidelně nastupovat v kvalitní soutěži a sbírat zkušenosti. Jsou mladí a pro jejich fotbalový vývoj nemá smysl, aby v lize vysedávali na lavičce. Až se v létě vrátí do Jihlavy, tak budou připravení na to, aby si výrazněji řekli o místo v užším kádru,“ zdůraznil trenér Petr Rada.

Jednadvacetiletý stoper či krajní obránce Lukáš Kryštůfek si během podzimního působení udělal ve Vlašimi dobré jméno, tudíž nepřekvapuje zájem Graffinu o prodloužení jeho služeb i pro jarní část FNL. V týmu kouče Vlastimila Petržely by se měl sejít i s dalšími hráči FC Vysočina, jejichž vlašimské hostování je v jednání a s týmem se od počátku ledna připravují – s devatenáctiletým gólmanem Luďkem Vejmolou a dvacetiletým útočníkem Jindřichem Kučerou.

Dvacetiletý krajní záložník Jan Kliment obléká dres jihlavského klubu nepřetržitě od roku 1999. V roce 2014 však podle všeho zažije změnu, neboť dnes odjel do Prahy, kde bylo zahájeno soustředění tradičního slovenského klubu Dukla Banská Bystrica. Sedmý celek Corgoň ligy už odehrál utkání proti Spartě Praha a v pátek nastoupí proti Dukle Praha. Věřme, že se člen širšího kádru české reprezentace U21 v Banské Bystrici prosadí podobně, jako se to na podzim podařilo Matúši Marcinovi.

Dvacetiletý útočník Jakub Teplý na jaře pravděpodobně neudrží pozici nejlepšího střelce Juniorské ligy, neboť je před ním nová fotbalová výzva a první druholigové starty - v FK Ústí nad Labem. Dres 4. týmu FNL, který na jaře může reálně pomýšlet na postupové příčky, poprvé oblékne ve středečním přípravném duelu proti Liberci. V týmu se sejde s dalším jihlavským hostem – záložníkem Davidem Vackem.

Jakub Teplý

 
Aktuálně

Představujeme partnery: Technické obory a fotbal jdou dohromady aneb prezentace LINDE a EMRO

Doposud jsme prezentovali vždy pouze jediného partnera. Tentokrát jsme se rozhodli prezentaci spojit a představit hned dvojici podporovatelů FC Vysočina. Oba jsou z technické oblasti. Společnost Linde se specializuje na plyn, Emro pro změnu na elektřinu. Shodně však pomáhají v rozvoji i fotbalové Vysočině. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu