25.01.2014, Miroslav Fuks

Petr Rada: Prohra s Baníkem může být prospěšná

Petr Rada: Prohra s Baníkem může být prospěšnáFotbalistům FC Vysočina dnešním zápasem proti Dukle Praha skončil jeden významný přípravný blok a zimní pauza se jim přehoupla do druhé poloviny. Trenéra Petra Radu jsme tedy požádali nejen o zhodnocení posledních dvou utkání, v nichž vyvrcholilo letošní vydařené jihlavské působení v Tipsport lize.

 

„Zápasy proti Baníku a Dukle lze těžko porovnávat. Předně proto, že jsme v nich nasadili výrazně odlišné jedenáctky a navíc dnešní duel proti pražskému celku se hrál na o dost lepším hřišti. Nemusím asi zdůrazňovat, že duel proti Ostravě hodně ovlivnily úvodní dvě „vlastní“ branky. Ty prostě sehrály výraznou roli a už jsme se poté jen těžko dostávali do zápasu. Bez ohledu na to je prohra 4:0 těžko přijatelná. Zvláště v kontextu předchozích vydařených zápasů, které jsme nejen v Tipsport lize sehráli. Na druhou stranu jsem rád, že hráči dostali v pravý čas facku, která určitě měla své opodstatnění. Snad si uvědomí, že úspěšné výsledky se nebudou rodit lehce. Z tohoto pohledu může být takový výrazná prohra prospěšná,“ vrátil se k duelu proti Ostravě kouč Petr Rada.

Jak byste zhodnotil utkání proti Dukle Praha?
První půle byla víceméně vyrovnaná. Chvílemi jsme měli více ze hry my, v jiných pasážích měli převahu domácí. Ve druhé půli se náš výkon zlepšil, přesto jsme inkasovali dvě laciné branky po našich chybách. Navíc se utkání příliš nevyvedlo sudímu, který nám neodpískal dva jasné pokutové kopy, na nichž jsme se po utkání všichni shodli. Mnohem důležitější však pro mne byla skutečnost, že jsme od inkasovaných branek Duklu do ničeho nepustili, zmobilizovali jsme síly a zaslouženě jsme vyrovnali.

Poprvé jste do zápasu mohl nasadit Tomáše Kučeru. Jak si vedl?
Kučera podal slušný výkon a předvedl fotbalové předpoklady. Škoda, že ho brzdí zranění. Nastoupil po delší době, tudíž to pro něj z kondičního hlediska bylo složitější. I proto jsme ho zhruba po půlhodině vystřídali.

Jaký je teď před týmem program?
Zápas proti Dukle jsme uzavřeli jeden z bloků zimní přípravy. Hráči dostali dva dny volno a na tréninku se sejdeme až v úterý. Ve středu všichni vyrazíme do Bratislavy k utkání proti Slovanu, kde v každém poločase nasadíme rozdílnou sestavu. No, a v pátek 31. ledna už zamíříme na herní soustředění do Turecka, kde budeme chtít vykrystalizovat sestavu pro jarní část.

Kolik hráčů na soustředění odletí?
Půjde o 23 hráčů, přičemž složení kádru doladíme v příštím týdnu. Rozhodovat se budeme i podle zdravotního stavu, neboť nemá smysl, aby s námi do Turecka odletěl fotbalista, který tam nebude schopen naplno trénovat a hrát zápasy. Hráči, kteří v kádru nezůstanou, půjdou na půlroční hostování. V žádném případě nechci, aby to brali jako nějakou degradaci či trest. Chceme pro ně hostování minimálně ve II. lize, kde budou moci pravidelně hrát a sbírat zkušenosti. Pro jejich vývoj nemá smysl, aby v lize vysedávali na lavičce. Až se v létě vrátí do Jihlavy, tak budou připravení na to, aby si výrazněji řekli o místo v užším kádru. Tento postup se klubu vyplatil u hráčů, kteří byli na hostování na podzim.

Vojtěch Přeučil dnes nastoupil proti starým známým z pražské Dukly, kde působil s půlroční zastávkou v Táborsku od podzimu 2010 a června 2013. Zápas se mu vyvedl, o čemž svědčí jeho dobrý výkon a dvě vstřelené branky. Jak tento třiadvacetiletý útočník zápas hodnotil? „V první půli asi měla více ze hry Dukla, neboť my jsme se hůře dostávali k brance. Ve druhé půli jsme přidali na důrazu a zlepšili jsme pohyb. Myslím si, že jsme byli lepším celkem. Konečnou remízu lze asi hodnotit jako zaslouženou,“ uvedl Přeučil, který též popsal svá dva gólové úspěchy: „Penalta byla po faulu na Honzu Kosaka. Věřil jsem si na ní a jsem rád, že jsem tuto zodpovědnost zvládl. Druhý gól padl po perfektním centru Tomáše Marka, kdy jsem se dostal ve výskoku před Vorla a skóroval jsem hlavou. Jsem rád, že jsem se v zimě konečně trefil. Každý gól útočníkovi zvedne psychiku. Hlavně, aby mi to tam ale padalo v lize.“

I Přeučil nyní nedočkavě vyhlíží herní soustředění v Turecku: „Stejně jako každý jsem po náročné kondiční přípravě hodně unavený. K fotbalové zimě v českých podmínkách to prostě neodmyslitelně patří. Všichni makáme a těšíme se na odlet do Turecka. Tam vše v příjemných podmínkách a na přírodní trávě vyladíme a připravíme se na start ligy.“

Útočník Vojtěch Přeučil v podzimním ligovém utkání proti Dukle.

 
Související
Aktuálně

Organizační informace k ASEKOL RECYCLE MATCH proti Dukle Praha

Další domácí utkání jihlavských fotbalistů je tady. A s ním i organizační informace, které se vám bude hodit znát, než na stadion vůbec vyrazíte. Stejně jako na duel s Kroměříží klub připravil tematické utkání. Tentokrát s heslem #udržitelnost. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
×
Dnes v 18:00
FC Vysočina Jihlava
FK Dukla Praha
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu