18.01.2014, Miroslav Fuks

Vysočina porazila Brno a postoupila do semifinále Tipsport ligy

Vysočina porazila Brno a postoupila do semifinále Tipsport ligyFotbalisté FC Vysočina zvítězili i ve třetím duelu Tipsport ligy, když se po zásluze radovali ze skalpu Zbrojovky Brno. Branky Murise Mešanoviće, Jana Kosaka a Matúše Marcina znamenali výhru 0:3 (0:1) a jasný postup do semifinále zimního turnaje.

 
BrnoBrno
Turnaj, sobota 18.1.2014, 13:30, Brno
0:3
(0:1)
FC VysočinaFC Vysočina
 

Gól: 11. Mešanovič, 55. Kosak, 79. Marcin
ŽK: Mešanović, Masopust
Rozhodčí: Zelinka – Hájek, Hanáková
Diváci: 200
Brno: Petr – Buchta, Avdić, Košťál, Hyčka – Kunc, Fischer, Šumbera, Lutonský – Vávra, Markovič
FC Vysočina: Hanuš – Mikula, Karlík, Krejčí (46. Kryštůfek), Šilinger - Masopust, Marek, Jungr, Kosak – Marcin, Mešanović. Náhradníci: Kotnour – Jánoš, Kukoľ.
 

Komentář

K souměrnému vytížení hráčů v jednom tréninkovém týdenním cyklu scházel trenérovi Petru Radovi stoper, tudíž se při absenci Šourka o devadesátiminutovou porci podělili Krejčí a Kryštůfek.

Vysočina do utkání vstoupila hodně aktivně. Po většinu zápasu jí zdobila pozorná obrana a rychlý přechod do útoku. Už v 1. minutě se do zakončení hrnul Mešanović, o všem brněnská obrana jeho ránu zblokovala. Nejlepší střelec brněnské skupiny Tipsport ligy se branky dočkal o 10 minut později, přičemž cestu k 4. zimnímu zásahu měl hodně zjednodušenou. To v 11. minutě Marcin rychle uvolnil do křídla Masopusta, který před brankou hledal volného Kosaka. K němu míč díky zákroky domácího beka neprošel, ovšem odrazil se do vyložené šance k Jungrovi. Jeho střelu do odkryté branky brněnský hráč na brankové čáře vykopl, ovšem pouze před Mešanoviće, jenž už nemohl nedat – 0:1. Ve 29. minutě to mělo být 0:2, ovšem Masopust sám před Petrem napálil pouze břevno. V poslední čtvrthodině první půle o sobě více dalo vědět Brno. V 36. minutě si vyměnili míč Fischerem s Vávrou a druhý jmenovaný nebezpečně pálil k pravé tyči. Hanuš však byl na místě. Ve 43. minutě byli domácí blízko vyrovnání, ovšem Marković po vybídnutí Šumbery netrefil odkrytou branku.

Vysočina ve druhém půli pokračovala v pozorném a běhavém výkonu, kdy využívala každičké příležitosti k rychlému brejku. V 55. minutě Kosak rychle rozehrál roh, vyměnil si míč s Jungrem a poslal před branku střílený centr, na který sice nikdo nedosáhl, ovšem zapadl přesně k zadní tyčce brněnské branky – 0:2. V 64. minutě se vyznamenal gólman Petr, když konečky prstů reflexivně zneškodnil Masopustův tečovaný pokus. V 79. minutě bylo o vítězi zápasu i turnajové skupiny rozhodnuto. Jungr se odvážně vrhnul do vápna, byl faulovaný a penaltu bezpečně proměnil velice dobře hrající Marcin. Ten zaznamenal vůbec první branku v jihlavském dresu. A 86. minutě si mohl připsat druhý zásah, ovšem Petr ho vychytal. Vysočina si tak v jihomoravském derby připsala příjemnou výhru 0:3.

Fotogalerie

               
 
 
Zápasy
12.kolo | FC Vysočina - Brno | 2:0
26.kolo | Brno - FC Vysočina | 3:2
Související
Aktuálně

Představujeme partnery: Technické obory a fotbal jdou dohromady aneb prezentace LINDE a EMRO

Doposud jsme prezentovali vždy pouze jediného partnera. Tentokrát jsme se rozhodli prezentaci spojit a představit hned dvojici podporovatelů FC Vysočina. Oba jsou z technické oblasti. Společnost Linde se specializuje na plyn, Emro pro změnu na elektřinu. Shodně však pomáhají v rozvoji i fotbalové Vysočině. Celý článek

 
Servis
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
×
Dnes v 18:00
FC Vysočina Jihlava
FK Dukla Praha
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu