08.01.2014, Miroslav Fuks

Rada: Výsledek je povzbudivý pro psychiku hráčů

Rada: Výsledek je povzbudivý pro psychiku hráčůFotbalová Vysočina potvrdila, že se jí v Tipsport lize proti Znojmu daří. Proti prvoligovému nováčkovi zvítězila počtvrté ze čtyř pokusů, přičemž aktuální výrazná výhra 4:1 bezesporu představuje vítané povzbuzení do náročné zimní přípravy. Kouč Petr Rada však úspěšný vstup do fotbalového roku 2014 nijak nepřeceňoval.

 

„K zápasu jsme odjeli s menším počtem hráčů, aby druhá půlka kádru odehrála celý duel v sobotu proti Olomouci. Chceme, aby všichni naši fotbalisté absolvovali zhruba stejnou devadesátiminutovou zátěž. Dosažený výsledek v této fázi přípravy nehraje významnou roli, ovšem je nesporně povzbudivý pro psychiku hráčů. Určitě si jim takto bude snáz podstupovat náročná příprava. Musíme si ale uvědomit, že spoustu šancí měl v dnešním utkání i soupeř. Zejména tedy ve druhé půli. Na to, že šlo o první duel zimy a hrálo se na umělé trávě, tak jsme viděli docela pohledný duel. Těší mne, že hráči utkání odmakali,“ uvedl trenér Petr Rada.

Ten se vyjádřil i k trojnásobnému gólovému úspěchu Murise Mešanoviće: „Zápas mu vyšel a vstřelil branky. Ty mu však musí někdo připravit, za což náleží dík jeho spoluhráčům. Na to, že hráči šli do utkání z plné přípravy, tak předvedli solidní pracovitý výkon. Individuální výkony bych však nyní hodnotit nechtěl,“ řekl Rada.

Třiadvacetiletý bosenský útočník Muris Mešanović už v dresu FC Vysočina nastoupil do 65 prvo či druholigových zápasů, v nichž zaznamenal 21 branek. Jeho poslední ligový start už dělí více než půl roku, neboť k němu došlo na konci loňského ročníku Gambrinus ligy dne 1. června 2013. Ještě vousatější je pak Murisův poslední gólový zásah, k němuž došlo v dubnu 2012 v druholigovém duelu v Opavě. Na podzim se dravý útočník rozehrával po zranění v Dunajské Stredě a do Jihlavy se vrátil na počátku přípravy s velkým odhodláním vybojovat si stabilní místo v prvoligovém kádru. Těžko si mohl představit lepší restart, než gólový hattrick v úvodním duelu zimy proti Znojmu. Jak utkání hodnotil? „Jsme na začátku hrubé přípravy, tudíž je to pro nás zatím hodně náročné. Naštěstí jsme úvodní duel zvládli, což vždy představuje příjemné povzbuzení do další tréninkové práce. To stejné samozřejmě platí pro každého útočníka, když se mu v zápase podaří vstřelit góly. Každá branka mi jistě pomůže. Zvlášť po těžkých zraněních, které jsem prodělal. Pomohlo mi podzimní hostování na Slovensku, kde jsem měl možnost hrát v ligových zápasech. Teď se budu snažit naplno pracovat v Jihlavě. Doufám, že se mi podaří trenéra přesvědčit a prosadím se,“ komentoval Mešanović.

Muris Mešanović střílí první branku v utkání proti Znojmu

 
Související
Aktuálně

U17: Domácí prohra se Zbrojovkou

Ani jihlavský mladší dorost nedokázal vyzrát v moravském derby na brněnskou Zbrojovku a prohrál 0:3 (0:2). Vysočina si ale i přes tento výsledek drží 13. příčku v tabulce a v příštím kole zavítá na půdu Slavie Praha. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu