03.01.2014, Miroslav Fuks

Petr Rada: Stávající kádr prověří přípravná utkání

Petr Rada: Stávající kádr prověří přípravná utkáníKouč Petr Rada dorazil na úvodní trénink FC Vysočina v rámci zimní přípravy v dobré náladě a výborně připravený. Bylo očividné, že pauza byla dlouhá a že se těší na práci s jihlavským prvoligovým týmem. Jak si užil vánoční svátky?

 

Naprosto normálně. Trávil jsem příjemný čas v rodinném kruhu a užívali jsme si vánoční pohodu. Jako starší člověk dostávám už jen menší dárky, například pyžamo. (úsměv)

Poprvé ve své kariéře máte před sebou jarní sezónu v týmu, který hraje o záchranu. Nejste z toho nervózní?
Já jsem nervózní vždycky. Čeká mne práce v prvoligovém klubu, která se od jiných mančaftů neliší. Jsem rád, že mohu trénovat prvoligový tým. Nejsem z těch, kteří vyhlašují, že nepůjdou tam, kde se hraje o záchranu a pak to najednou změní. Je před námi zajímavá a důležitá práce. V klubu, který je zdravý a má rozumného a schopného majitele.

Má stávající kádr na to, aby Gambrinus ligu pro Vysočinu zachoval?
První malý úkol jsme splnili, když jsme i s menší dávkou štěstí porazili Slovácko. Tím jsme odvrátili hrozbu, že bychom přezimovali na posledním místě. Rozhodně to představuje povzbuzení do náročné zimní přípravy. Myslím si, že tento kádr v některých zápasech dokázal, že má potřebnou kvalitu k udržení mezi českou elitou. Na vydařené zápasy musíme navázat a pokusit se zlepšovat výkonnost hráčů i celého týmu. Rozhodně nás ale čeká tvrdý záchranářský boj, neboť ohrožených týmů je hodně. My se nyní musíme snažit, abychom na jaro byli dobře připravení. Podmínky pro trénink a přípravu máme vytvořené výborné. Momentálně mne moc těší kvalita nového umělého travnatého povrchu. Z tohoto pohledu jsem do Jihlavy přišel v pravou chvíli (úsměv).

Nakolik se v zimě promění kádr?
Už přišel vytipovaný krajní záložník a rychlostní typ Kukoľ, který by nám měl zkvalitnit ofenzívu. Dále jsme chtěli zkvalitnit post levého obránce, kde by mohl být řešením olomoucký Vepřek, jehož příchod by se mohl uskutečnit v pondělí. Takto zkušený hráč by se nám určitě hodil. Přípravná utkání stávající kádr dostatečně prověří a mohou nás upozornit na některá bolavá místa v sestavě. Na problémy jsme rozhodně připravení zareagovat. Je zde ale stabilní kádr fotbalistů, kteří by měli prokázat vůli zachránit FC Vysočina v Gambrinus lize.

Na hráče už nebudete sám s asistentem Markem Zúbkem, ale váš realizační tým rozšířil nový asistent Zdeněk Klucký. Byla to pro Vás jasná volba?
Ano. My spolu spolupracujeme celou dobu krom mého posledního angažmá ve Slavii Praha. Známe se, jsme si blízcí věkově a víme, co od sebe můžeme čekat. Zdeněk má prvoligové zkušenosti, nebojí se říct svůj názor a mohu se na něj spolehnout.

 
Aktuálně

U17: Bod z Liberce

Jihlavští mladší dorostenci nedokázali v druhém poločase dokonat obrat proti svému sokovi v tabulce Slovanu Liberec a odváží si tak bod po remíze 2:2 (2:2). Za Vysočinu nejprve skóroval v 29. minutě Tomáš Vambera a poté ještě v prvním poločase vyrovnával Radek Palán. Dorostenci se tak i nadále nachází na 13. příčce tabulky. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu